29 EKİM YÜRÜYÜŞÜNÜ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ ...

ADD Genel Başkanı Tansel ÇÖLAŞAN " Eylemimiz hukuki " dedi.

29 EKİM YÜRÜYÜŞÜNÜ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ ...

Ankara Valiliği’nin, Atatürkçü Düşünce Derneği’nin (ADD) 29 Ekim yürüyüşüne karşı yaptığı, “yasak” açıklamasına Türkiye’nin dört bir yanından tepki yükseldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da yürüyüşe katılma kararı aldı. Gerginliği sona erdirmek için Valilik ve ADD yöneticileri arasında görüşmeler yapıldı.

 ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan, Valiliğin, eylemin 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Yasası’na aykırı olduğu iddiasının hukuki olarak doğru olmadığını aktardı. Çölaşan, yürüyüş hakkının anayasada güvence altına alındığını, önceden izin alma şartı bulunmadığını anımsattı. Bunun üzerine geri adım atan Valilik, basın açıklaması yapılabileceğini ancak yürüyüş için Emniyet'e başvurulması gerektiğini savundu. Ancak ADD yönetimi, Emniyet'ten de izin almaları gerekmediğini belirterek, yürüyüş için hazırlıklarını sürdürüyor.  

29 Ekim yürüyüş komitesinin yürütme kurulu üyesi Ersan Petekkaya, yürüyüş yapmalarının yasal hakları olduğunu belirterek, şunları söyledi:
“Yürüyüş hakkımız Anayasanın toplantı ve gösteri yürüyüşleri ile ilgili 34’üncü maddesi ile güvence altında. Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası’nın 6’ncı maddesinde de ‘Toplantı ve gösteri yürüyüşleri, tüm il veya ilçe sınırları içerisinde her yerde yapılabilir’ diyor. Biz de yasal olan hakkımızı kullanacağız. 29 Ekim tarihinde 1’inci TBMM önünde toplanıp, Anıtkabir’e yürüyeceğiz. Valilik yürüyüşümüze ilişkin yaptığı basın açıklamasında ‘yasal değil’ dedi. Ama bunun asılsız olduğunu gördük. Engelleyemeyeceklerini onlar da anladı. Çünkü bu yasada var. Programımız ilk günkü haliyle değişmeden yapılacak.”

Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER