Savunma Sanayi Müsteşarlığı Roboik Yarışmaları Lansmanı düzenledi

Roboik Yarışmaları Lansmanına katılan Savunma Sanayii Müsteşarı  İsmail Demir,  "Biz Türk insanının zekasına, ufkuna, becerisine güveniyoruz" dedi.

Savunma Sanayi Müsteşarlığı Roboik Yarışmaları Lansmanı düzenledi

Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir:   
"Biz Türk insanının zekasına, ufkuna, becerisine güveniyoruz" 
"Gerçekleştirilen yarışmaları Roboik markasının ürünleri gibi konumlandırmak veya geniş kitlelere ulaştırmak konusunda doğru adımlar atmak ve kendimizi iyi ifade edebilmek durumundayız" 
Roboik Yarışmaları Lansmanına katılan Savunma Sanayii Müsteşarı  İsmail Demir,  "Biz Türk insanının zekasına, ufkuna, becerisine güveniyoruz" dedi.   
Savunma Sanayi Müsteşarlığı, şirketlerin, öğrencilerin ve bağımsız katılımcıların başvurabileceği Roboik yarışmasının lansmanını gerçekleştirdi.  Lansmanda konuşma yapan Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir, "Biz Türk insanının zekasına, ufkuna, becerisine güveniyoruz. Bu ülkenin insanın öz güvene ihtiyacı var ve öz güven olduğu zaman başaramayacağı hiçbir şey yok. Bu anlamda bu tür yarışmaları tertip ediyoruz ve katkılar bekliyoruz. Kara araçları ve deniz araçları ile ilgili bir Roboik Lansmanı var. Hava araçları ile ilgili Türkiye Teknoloji Vakfının kendi çabasıyla yaptığı bazı faaliyetler var. Bu tür faaliyetlerdeki asıl amacımız olayı başlatmak, farkındalık oluşturmak, müdahale etmemiz gerektiği yerde müdahale etmek. Bunları adım adım geliştirerek sürdüreceğiz, mükemmele doğru gideceğiz. Gerçekleştirilen yarışmaları Roboik markasının ürünleri gibi konumlandırmak veya geniş kitlelere ulaştırmak  konusunda doğru adımlar atmak ve kendimizi iyi ifade edebilmek durumundayız" ifadelerini kullandı. 
Savunma Sanayii Müsteşarlığı İnsansız ve Akıllı Sistemler Daire Başkanı Gökhan Uçar, "Müsteşarlığımız kurulduğu günden bu yana paydaşların her türlü araç, gereç ve alt yapı ihtiyaçlarını karşılamak üzere özverili bir çaba içerisine girmiş, ihtiyaçların yerli ve milli imkanlarla giderilmesi yönünde üzerine düşen hiçbir görevden kaçınmamıştır. Artık kendi İHA ve SİHA'mızı, tankımızı, topumuzu, füzemizi, gemimizi, zırhlı aracımızı ve akla gelen gelmeyen pek çok mühimmat ve teçhizatımızı ülkemizin kaynaklarıyla tasarlayıp üretir hale gelmiş bulunmaktayız. Müsteşarlığımız ana faaliyetler konularımızla ilgili alanlarda uygulamalar yapmaktadır. Bu faaliyetler kamuoyuna projeler kadar yansımamaktadır. SSM strateji planı bu konudaki çabalarımızın temelini oluşturmaktadır. Strateji planlarının kamu bacağında müsteşarlığımız bu yaklaşımın ilk uygulayıcılarından olmuştur" şeklinde konuştu. 
Uçar, yerli ve mili savunma ürünlerinin geliştirilmesini destekleyen önemli faaliyetleri sıralayarak, "Bu kapsamda müracaatımızın arttırılabilmesi için üreten savunma sistemlerinin sadece teknik değil, maliyet açısından da uluslararası pazarlarda rekabet edebilirliğinin sağlanması, sanayi katılım programlarımızla öncelikle savunma alanında olmak üzere tüm sektörde firmalarımız için ihracat mekanizmalarının oluşturulması, endüstriyel yetkinlik ve değerlendirme programımızla KOBİ'lerimizin eksiklerinin belirlenerek ücretsiz eğitimlerle giderilmesi, savunma sanayii için araştırmacı yetiştirme programımızla sektörün öncelikleri doğrultusunda firmalarla üniversiteler arasında bilgi transferinin sistematik hale getirilmesi, lisansüstü tezlerin sektörün ihtiyaç alanlarına yönlendirilmesi, teknoloji kazanım yükümlülüğü programımızla henüz kabuğunu kıracak güce ulaşamamış ancak teknolojik alanda beli bir noktaya ulaşmış küçük firmalarımıza sağladığımız karşılıksız maddi destekle bu firmaların savunma alanında gelecek vadeden oyuncular olmasına imkan sağlanması, SSM Gençle gençlerimizin milli şuuru ve öz güveninin yükseltilmesi, gençliğin dinamik yapısının yeni teknolojilere yönlendirilmesi, çeşitli teknoloji geliştirme yarışmalarının düzenlenmesidir" açıklamalarında bulundu. 
Hedeflerinin yakın vadede sahaya yüksek teknolojik ürünler göndermek, orta vadede ise ordunun gücüne güç katmak üzere savaşan makineler ve robot askerlerin envantere alınması olduğunun altını çizen Uçar, İnsansız ve Otonom Kara Araçları Geliştirme Yarışması (İKA) hakkında bilgi vererek, yarışmanın öğrenciler-bağımsız katılımcılar kategorisi, küçük işletmeler kategorisi ve serbest kategori olmak üzere toplam üç kategoriden oluştuğunu kaydetti.  
Savunma Sanayii Müsteşarlığı Deniz Araçları Daire Başkanı Alper Köse ise su altı teknolojilerinin geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla iki ayrı yarışma yapacaklarını kaydederek yarışmalar hakkında bilgi verdi. İlk olarak İnsansız Su Altı Araçları Prototip Yarışması hakkında bilgi veren Köse, başvuranların yarışmaya takım olarak katılabileceğini ve takımların en az 4, en fazla 10 kişi ve bir danışmandan oluşabileceğini ifade etti. Son başvuru tarihi 13 Temmuz 2018 olan yarışmanın görev senaryoları ise enkaz çıkarma görevi, montaj, mayın arama-imha ve otonom görevinden oluşuyor. İnsansız Otonom Deniz Sistemleri Endüstriyel Tasarım Yarışmasının başvuruları ise 5 Ekim'de sona erecek olup, tasarımcılar su altı harbi, su üstü harbi, su altı veya su üstüne yönelik istihbarat, gözlem, keşif, arama kurtarma, mayın arama tespit imha görevlerini icra kabiliyetine sahip uzaktan kumandalı ya da otonom su altı veya su üstü sistemleri çalışmakta serbest olacak. Yarışmanın değerlendirme kriterleri ise yenilikçi yaklaşım, ihtiyaçlara cevap verebilme, üretim ve uygulanabilirlik, görsel kriterler ve konsept detaylandırma olarak belirlendi. 
Görev senaryolarının ilk kategoride meskun mahal görevi, kurtarma görevi ve imha görevinden oluşurken, ikinci kategoride haritalama görevi, istihbarat, gözlem, keşif görevi, off-road görevinden oluşuyor. Son başvuru tarihi 14 Eylül 2018 olan yarışmaya roboik.ssm.gov.tr adresinden başvuru yapılabilecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER