EYT ödemelerinde yine net tarih yok: Nebati 'yakında' dedi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, EYT düzenlemesinin uygulanmasına ilişkin merak artarken, "Yakında EYT ve sözleşmeli personelin kadroya alınmasına ilişkin düzenlemeleri tamamlayacağız" açıklamasında bulundu.

EYT ödemelerinde yine net tarih yok: Nebati 'yakında' dedi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 2022 Yılı Değerlendirmesi 2023 Hedefleri Programı'nda, ekonomi gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Nebati, ülkenin büyüme oranlarının çok iyi olduğunu ve enflasyonun da giderek düştüğünü söyleyerek, kişi başı gelirin bu yıl 12 bin doları aşacağını öngördüğünü ifade etti. Nebati, merakla beklenen fakat henüz net bir açıklama yapılmayan emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ve sözleşmeli personele kadro verilmesi düzenlemeleri hakkında da konuştu.

Bakan Nebati'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Makine teçhizat yatırımlarında dünyadan ayrışan Türkiye, 9 çeyrektir aralıksız büyüme performansıyla da dünyadan pozitif ayrışmaktadır.

2022 yılının ilk üç çeyreğinde kaydettiğimiz yüzde 6,2’lik güçlü ve dengeli büyümeyle G-20 ülkeleri arasında en hızlı büyüyen ekonomilerden biri olduk.

Doğal gaz ve elektrik tüketimlerinde sübvansiyona devam ediyoruz.

Kamu görevlilerinin ve memur emeklilerinin aylıklarında ilave refah payı vererek Ocak ayında yüzde 30 artış sağladık. Temmuz ayında ayrıca artış yapacağımızı da hatırlatmak isterim.

En düşük emekli aylığını 5.500 liraya yükselttik.

Yakında EYT ve sözleşmeli personelin kadroya alınmasına ilişkin düzenlemeleri tamamlayacağız.

Türkiye Ekonomi Modelinin sağladığı güçlü büyüme sayesinde çok şükür bütçemiz de kasamız da sağlam durumdadır. Kamu maliyesi göstergelerinde bozulmaya bugüne kadar izin vermedik, bundan sonra da vermeye niyetimiz yoktur. Türkiye Ekonomi Modelinin sağladığı potansiyel sayesinde OVP’de açıkladığımız 2023 yılı bütçe hedeflerine ulaşma noktasında herhangi bir şüphemiz söz konusu değildir.

KARAR GAZETESİ 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER