YENİ SİSTEMDE ÖĞRENCİLER OKUMA YAZMAYA HANGİ AYDA BAŞLAYACAK ?

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer “Yeni müfredatla çocukların okuma-yazma öğrenmeleri Nisan-Mayıs ayına tehir edildi” dedi.

YENİ SİSTEMDE ÖĞRENCİLER OKUMA YAZMAYA HANGİ AYDA  BAŞLAYACAK ?
 
4+4+4 Eğitim sisteminin kademeleri hakkında da bilgiler veren Bakan Dinçer, bunun daha demokratik ve daha esnek bir sistem olduğunu ifade etti. Çocukların artık ilköğretime daha erken yaşta başlayacaklarını anlatan Dinçer, “İlk dört yılda, çocuklarımıza öğrenmeyi ve okulu sevdirmeyi amaçlıyoruz. Eskiden birinci sınıftan itibaren 720 saat ders alıyordu çocuklarımız ve dört yıl boyunca da böyle devam ediyordu. Şimdi birinci sınıfta 638 saat ders ile başlanacak ve bu artarak devam edecek. Yine birinci sınıftan itibaren müfredatı çok hafiflettik, eskiden olmayan bir ders koyduk. Haftanın her günü mutlaka birer saat çocuklarımız öğretmenleri ile birlikte oyunlar ve fiziksel etkinlikler diye bir ders yapacaklar. Bu ders oyun oynama dersi olacak, oynayarak öğrenecekleri bir ders olacak” şeklinde konuştu.
Önceki eğitim sisteminde ilköğretime başlayan öğrencilerin Kasım-Aralık aylarında okuma yazma öğrenebildiklerini hatırlatan Bakan Dinçer, öğretmenlere ve velilere de önemli uyarılarda bulundu. Velilere, “Çocuklarınız Kasım-Aralık ayında okuma yazmayı öğrenmemişse telaşa kapılmayınız, öğretmenlere lütfen sitem etmeyiniz” diyen Dinçer, öğretmenlere de okuma yazmayı daha erken öğretmek için birbirleriyle yarışmamalarını söyledi ve “Yeni müfredatla çocukların okuma-yazma öğrenmeleri Nisan-Mayıs ayına tehir edildi” dedi.

SİZİN ASLA ÇOCUKLARIN SEÇME HAKKINI SINIRLANDIRMA HAKKINIZ YOK

Özellikle, seçmeli derslerin olacağı ikinci dört yıllık eğitim süreci için okul idarelerine önemli uyarılarda bulunan Bakan Ömer Dinçer, “Burada okul müdürlerimiz, öğretmenlerimiz var. Seçimlik derslerle ilgili uygulamaya çok dikkat etmenizi istiyorum. Bunun demokratik bir şekilde uygulanmasını ben çok önemsiyorum. Çok değerli müdür arkadaşlarım, çok değerli öğretmenlerimiz, seçimlik derslerle ilgili olarak, lütfen önceden hangi dersleri açacağınızı, hangi dersleri açmayacağınızı belirlemeyin. Böyle bir belirleme yaparsanız şayet çocukların seçeceği dersleri sınırlamış olursunuz. Bizim koyduğumuz çizelge çok uzun çalışmalarla oluşturulmuş bir yelpazedir. Bu açıdan önce çocuklarımız, velilerle birlikte dersleri belirlesinler. 10-12-15 kişiye kadar tercihli dersleri alınız çünkü orada çocukların tercihleri önemli. Bunu tespit ettikten sonra da öğretmen karşılama imkanına bakalım. Öğretmenlerimizden bunu verebilecek olanlar varsa onlardan bunu karşılayalım, yoksa ücretli öğretmen bulma yoluna bakalım. Şayet yine de öğretmen bulma zorluğu yaşıyorsak o zaman çocuklarımızın farklı dersleri seçmesini tavsiye edebiliriz. Ama sizin asla çocukların tercihlerini sınırlandırma ve yönlendirme hakkınız yok” şeklinde konuştu. 

BÜTÜN OKULLARDA TEK MÜFREDAT UYGULANACAK
Önceki yıllarda imam hatip okullarında ve meslek liselerinde farklı müfredatların uygulandığını hatırlatan Bakan Dinçer, yeni eğitim sistemi ile tüm okullarda tek müfredatın uygulanacağı bilgisini de verdi. İmam hatip okulunu tercih eden öğrencilerin zorunlu olarak Kuran-ı Kerim, Siyer ve Temel Dini Bilgiler derslerini tercih etmiş olduklarını kabul ederek, diğer okullarda seçmeli olan bu derslerin zorunlu olacağını vurgulayan Dinçer, meslek liseleri için de meslek derslerinin zorunlu olacağını söyledi. Dinçer, diğer derslerin tüm okullarda aynı olacağını ve ders saatlerinin de bir olacağını ifade etti.
 
Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER