UZMAN ÖĞRETMENLİK SINAVI AÇMAK MÜMKÜN MÜ ?

UZMAN ÖĞRETMENLİK SINAVI AÇMAK MÜMKÜN MÜ ?

 Uzman öğretmenlikle ilgili Kanunun bazı maddeleri hakkında Anayasa Mahkemesi iptal kararı vermiştir. Bu iptal kararı 18 Mart 2009 gün ve 27173 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu karar nedeniyle, kanunda yeni bir düzenleme gerekliliği bulunmaktadır.

Ancak o tarihten bu yana yasal bir düzenleme yürürlüğe konulamamıştır. Yasal bir düzenleme yürürlüğe konulamadığı sürece de, uzman öğretmenlik sınavı açılamaz.

Bu nedenle, öğretmen ziyaretçilerimizin herhangi bir yerde karşılaştığı/karşılacağı "sınav açılıyor" şeklindeki haberlerin tümü asparagastır.

Önce yasal düzenleme yapılmalı. Yani TBMM'de kanuni bir değişiklik yapılmalı, sonra da uzman öğretmenlik yönetmeliği buna göre düzenlenmelidir. Bu iki mevzuat düzenlemesi yapıldıktan sonra, duyuruya çıkılabilmesi mümkündür.

kaynak:memurlar.net

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mustafa DEĞER
Mustafa DEĞER - 12 yıl Önce

Uzman Öğretmenlik vb. sınavlarına kadar daha düzenleme yapılması gerekn bir çok konu var. 652 sayılı KHK ile değişen "Teşkilat Yasası" na uyum sağlayacak mevzuatlar özellikle de "YÖNETİM" konusundakilere öncelik verilmesi gerekir. MEB'de görevli "MÜDÜR" (EÖHS Okul Müdürleri hariç)unvan ve pozisyonunda (GİHS) olanların daha "Görev Tanımları" bile yok. Önce Genel İdarede hiyerarşik düzeni sağlayacak insan kaynakları mevzuatları ya revize edilecek yada sil baştan yapılacak. Her şey sıra ile!!!! Sanırım 4+4+4 uygulamasının ardından geçmiş dönemlerde yalan yanlış ve eksik yapılanlar düzeltilecek.

SIRADAKİ HABER