Tüm Öğretmenler Söleşmeli Olsun Diyen Miletvekili Kim?

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’nun 9 Kasım 2010 Tarihinde Plan ve Bütçe Komisyonunda yaptığı açıklamada sözleşmelilere verilen kadro sözü ile ilgili olarak; sözleşmelilerin kadroya geçeğine dair bilgi verdiğini, ancak bunun bir “söz” olarak algılandığını söyledi. Çubukçu, “öğretmenlerin farklı istihdam edilmelerinin bir zaruret olduğunu bilmenizi isterim” demiştir.

Tüm Öğretmenler Söleşmeli Olsun Diyen Miletvekili Kim?
Muhalefet millettekilerin bakanın bu sözlerini eleştirmeleri üzerine söz alan AKP Manisa Milletvekili Recai Berber; “İnanın –bakın, bana, size geliyordur- özel sektörde öğretmenlik yaptığı için yaz aylarında ücret verilmediğinden dolayı Millî Eğitim Bakanlığına geçmek isteyen arkadaşlar geldi müracaat etti bize. Yani bunun o kadar da özel sektörde bu yönü yok ama bu özel sektördeki öğretmenlerin ya seçiminde ya da o süreç içinde motivasyonlarının, mesleğe sahip olmanın, öğrenciyle ilgilenme, veliyle irtibat kurmada filan bakıyorsunuz, diğerinin 10 katı. Yani belki de öğretmenlerimizi, Sayın Bakanım, hepsini sözleşmeli yapmak lazım bana göre. Niçin? Eğer performansını ölçeceksiniz, diğer memuriyetlerde de öyle. Efendim neye itiraz ediyorsunuz?”
 
http://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/dosya.getir?pDosyaAdi=F280612633_2010BUTCE.doc
18. Milli Eğitim Şurasında ise 1 Aralık 2010Tarihinde“Tüm kadrolu öğretmenlerin sözleşmeli statüye geçirilmesi”hakkında karar alınmış, Türk Eğitim Sen’in bu karara karşı çıkması sonucunda karar “isteyen sözleşmeli statüde istihdam edilir” şekline dönüştürülmüştü. Bu değişikliğe rağmen, Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail KONCUK’un; “sözleşmeli ifadesinin hiçbir şekilde şura kararı haline gelmesini istemiyoruz. Bu karara genel kurulda itiraz edeceğiz, bu talebimizi destekleyin.” demesive “Tüm öğretmenlerin kademeli şekilde sözleşmeli olması” teklifi üzerine “Tüm kadrolu öğretmenlerin sözleşmeli statüye geçirilmesi” Türk Eğitim Sen’in mücadelesi ile ret edilmiş ve şura kararı olması engellenmişti.
 
http://www.turkegitimsen.org.tr/haber_goster.php?haber_id=13120
 


Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Horozkentli
Horozkentli - 13 yıl Önce

Sayın Milletvekilim. Sizin de performansınızı ölçmek için sizi de sözleşmeli vekil yapıp performansa göre maaş verelim bu daha iyi olmaz mı?

öğretmen
öğretmen - 13 yıl Önce

çok doğru demiş bu mesleği garanti görüp kafasına göre öğretmenlik yapanlara duyurulur.bir yaptırım olmadıktan sonra eğitim-öğretimde katile yakalanmaz

SIRADAKİ HABER