TARİH ÖĞRETMENLERİNDEN BAKAN DİNÇER'E MEKTUP !

Tarih öğretmenleri'nden Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'den açık mektup:

TARİH ÖĞRETMENLERİNDEN BAKAN DİNÇER'E MEKTUP !
Milli Eğitim Bakanlığımızın yapmış olduğu araştırmaya göre Tarih öğretmenliği öğretmen ihtiyacı olan ilk yirmi branş arasında gösterilmiştir. Atama bekleyen Tarih öğretmenlerinin sayısı ise 30 bin rakamını aşmaktadır ve her yıl yeni tarih öğretmenliği mezunları bu yığılmaya katılmaktadır; ancak branşımızdan yıllık ortalama 200 atama yapılmaktadır.2011 yılı Ağustos atamasında 127 kişi alınmış ve 2012 Şubat atamasında 193 kişilik kontenjan ayrılarak branşımızda baraj 82.493 te kalmıştır. 18. Milli Eğitim Şurasında ‘Milli Güvenlik dersinin öğretimi subaylardan alınıp tarih öğretmenlerine verilmesi.’ Kararı biz tarih öğretmenlerini umutlandırmıştır. Mili Eğitim Bakanlığının 2012 yılında Milli güvenlik dersi konusunda yapmış olduğu düzenlemeyle artık bu dersin öğretimi tarih dersinin içerisine serpiştirilmiştir. Ancak bu uygulama atama bekleyen binlerce tarih öğretmenin yarasına merhem olmamıştır.
 
Sayın Ömer DİNÇER’in Milli Eğitim Bakanı olmasından sonra eğitim sistemimizde oldukça radikal değişiklikler yapılmıştır. Bunlardan en önemlisi 4+4+4 sistemiyle lise öğrenimin zorunlu olmasıdır. Liselerin zorunlu olması öğretmen camiasını sevindirdiği gibi toplumumuz tarafından da olumlu karşılanmıştır. Ancak Üniversiteye giriş sınavlarında öğrencilerin inanılmaz derecede başarısız olduğu rakamlarla aşikârdır. Milli eğitim Bakanlığı şimdi bu başarısızlığın nedenlerini araştırmalıdır. Bu başarısızlığın en önemli nedeni liselerde öğretmen ihtiyacının yüzde 20 sinin karşılanması ve geriye kalan açığın ücretli öğretmenlik sistemiyle karşılanmasıdır ki Bakanlık bu gerçeği görmekten uzak durmaktadır. Ancak bu gerçek eğitim sistemimizin kanayan yarasıdır acilen iyileştirilmelidir. İyileştirilmelidir çünkü biz öğretmenler yüksek kpss puanıyla açıkta kalırken işin ehli olmayanlar öğrencilerimize eğitim öğretim vermeye çalışmaktadır. Bu durum eğitim sistemimizde kaliteyi dibe indirmektedir. Öğrencilerin başarısızlıklarındaki en büyük neden de ücretli öğretmenlik sistemidir.
 
Milli Eğitim bakanlığı öğretmen açığını belirlemek amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin, illerindeki öğretmen ihtiyaçlarını branş branş belirlemelerini istemiştir. 43 ilin milli eğitim müdürlüklerinin tespitlerine göre 1.443 Tarih öğretmenine ihtiyacı bulunmaktadır. Bu rakamın yurt genelinde 4000 i aşkın olduğu tahmin edilmektedir. Ayrıca liselerin zorunlu olmasıyla 9. Sınıflara kayıt yaptıracak öğrenci sayısında çok büyük bir artış olacağını kestirmek güç değil. Liselerdeki bu değişimin görmezden gelinmesi kağıt üzerinde yapılan tüm çalışmaları uygulama aşamasında başarısız kılacaktır. Liselerdeki öğrenci sayısındaki artış, liselere öğretmen atama kontenjanlarına da yansımalıdır.
Atama bekleyen tarih öğretmenleri olarak Milli Eğitim Bakanlığından talebimiz, eğitim sisteminde yapılmaya çalışılan reformların hayata geçmesi için lise öğrencisine ve öğretmenine hak ettiği değeri vermesi, tarih öğretmenliği branşına en az 2000 kontenjan ayrılmasıdır. Artık yüksek kpss puanıyla atama bekleyen tarih öğretmenleri ve tüm lise branşlarının yıllardır yaşadığı mağduriyet giderilmelidir.
 
 
ATAMASI YAPILMAYAN TARİH ÖĞRETMENLERİ MÜCADELE PLATFORMU 
Güncelleme Tarihi: 03 Ağustos 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
ramazan yalın
ramazan yalın - 12 yıl Önce

haber için teşekkür eder desteklerinizin devamını bekleriz.

tarihçi
tarihçi - 12 yıl Önce

Gelecek vaad eden meslekler kategorisinde yer almasına karşın, atama kontenjanları bir türlü artırılmayan tarih öğretmenliğine, bu yıl yapılacak atamada en az 1500 kontenjan ayrılmalıdır. Milli güvenlik bilgisi dersinin kaldırılmasıyla birlikte müfredata başka bir ad ile giriş yapan bu dersin tarih ve sosyal bilgiler öğretmenlerince verilecek olması, kontenjanların artırılmasının en önemli gerekçesini teşkil etmektedir. Devamını Oku: http://www.personelmeb.net/tarih-ogretmenligi-atama-kontenjanlari-artirilmali-makale,219.html#ixzz24OPwl8ZN

SIRADAKİ HABER