SURİYELİ ÖĞRETMENLER ŞUBE MÜDÜRÜNÜN İSTİFASINI İSTEDİ

Suriye’de para karşılığı hazırlattıkları sahte diplomalarla Şanlıurfa’ya gelen şahısların öğretmen olarak okullarda görev yaptığını iddia eden bir grup Suriyeli öğretmen, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde protesto gösterisi düzenledi. Suriyeli öğretmenler, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli bir şube müdürünün istifasını istedi.

SURİYELİ ÖĞRETMENLER ŞUBE MÜDÜRÜNÜN İSTİFASINI İSTEDİ
URFA’DA 500’ÜN ÜZERİNDE SAHTE SURİYELİ ÖĞRETMEN
Herhangi bir okuldan mezun olmadıkları halde yaklaşık 350 Türk Lirası karşılığında Suriye’den sahte diploma çıkartıp, Türkiye’ye gelen bazı kişilerin öğretmen olarak görev yaptığını iddia eden bir grup Suriyeli öğretmen ve öğrenci, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde dövizlerle eylem yaptı. Şanlıurfa genelinde yaklaşık bin 800 Suriyeli öğretmenin görev yaptığını ve bunların yaklaşık yüzde 30’unun sahte diploma kullandığını iddia eden Suriyeli öğretmenler, bu nedenle kendilerinin iş bulamadığını iddia etti.

ŞUBE MÜDÜRÜNÜN İSTİFASINI İSTEDİLER
Suriye’de Milli Eğitim Bakanlığı’nda müfettiş olarak görev yaptığını ve savaş nedeniyle ülkesini terk etmek zorunda kaldığını söyleyen Ekrem Mansur, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bu konuda defalarca dilekçe verdiklerini fakat herhangi bir sonuç alamadıklarını söyledi. Eylemcilerin ellerinde tuttukları Türkçe ve Arapça dövizlerde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli bir şube müdürünün istifasını istemeleri dikkat çekTİ. Diğer dövizlerde ise “Beşşarın zulmü yeter bize”, “Haksız ve adaletsiz işten çıkarmalara son”, “Suriyeli öğretmenler olarak onurumuzla ve namusumuzla alay edilmesinden bıktık”, “Sayın vali duy sesimizi” şeklinde yazıların olduğu gözlendi.

Eylemci Suriyeliler, bir saat süren protestonun ardından dağılırken, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise herhangi bir açıklama yapmadı.
Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER