ŞUBATTA HEM KADROLU HEM DE SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ALINACAK

TRT Haber'e konuk olarak katılan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, öğretmen atamalarına ilişkin açıklamalarda da bulundu.

ŞUBATTA HEM KADROLU HEM DE SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ALINACAK
Yılmaz, Milli Eğitim'de son 14 yılda sessiz devrimler yapıldığını belirterek, “Geçmiş dönemlerde atanan öğretmenlerden daha fazlasını öğretmen atadık. Ama hala atanamayan öğretmen var. Bunu da biliyoruz.” ifadelerini kullandı.
 
Yılmaz “çok öğretmen atadık ama yetmiyor.” derken,  2003 yılında iktidara geldiklerinde 540 bin öğretmen olduğunu, 2002'den bu yana ise 542 bin öğretmen alındığını belirtti.
 
Her 3 öğretmenden ikisinin kendi dönemlerinde atandığını ifade eden Bakan Yılmaz, “Bazı yerlere öğretmenler gitmiyor. Kadrolu öğretmenler bazı yerlerde kalmıyor kalmayınca da ücretli öğretmen alınıyor 46 bin civarı ücretli öğretmen var. Sözleşmeli öğretmenleri kadroya almakta doğru yapmadık çok net söylüyorum. Doğu'da öğretmenleri tutmamız gerekiyor. Sözleşmeli öğretmen sistemini yeniden getireceğiz. Sözleşmeli öğretmen eş durumundan başka yere gidemeyecek eşi onun olduğu yere gelecek. 5 yıl orada kalacak performansa bağlı olarak sonra kadroya alacağız. 3 yıl daha kaldıktan sonra istediği yere gidecek. İlk öğretmen alımını Şubat'ta yapacağız. Sözleşmeli öğretmen alımını da Şubat'ta alacağız.” dedi.
 
Engelli öğretmen alımına ilişkin olarak da bilgi veren Bakan Yılmaz, engelli öğretmen sayısını artıracaklarını ve 250 olan engelli öğretmen alım sayısını 400 veya 500 civarına çekeceklerini belirtti.
Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER