SINIFTA KALMA VARMI BAKANLIK AÇIKLADI...

Bakanlık okula kayıt olup devam etmeyen öğrencilerin sınıfta bırakılacağını bildirdi.

SINIFTA KALMA VARMI BAKANLIK AÇIKLADI...

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 21 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe giren "ilkokullarda öğrenciler sınıf tekrarına bırakılmayacaktır" hükmünün okula devam etmeyen çocuklar için geçerli olmadığını belirtildi.

Açıklamada, "e-kayıt sistemiyle ilkokula kayıtlı olup okula hiç devam etmeyen çocuklar bulunmaktadır. Aynı şekilde kaynaştırma ve özel öğretim öğrencisi olan ve özel eğitim ücretinden faydalanan fakat örgün eğitime devam etmeyen çocuklar tespit edilmiştir. Okula devam etmeyen çocuklar sınıfta bırakılacaktır." denildi.

İlköğretim okullarında bir üst sınıfa devam etmek için öğrencinin iki dönem notu ortalamasının her ders için 2'den aşağı olamaz ifadesinin geçerli olduğu da bildirildi.

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
melike torun
melike torun - 11 yıl Önce

benim 2 tane notum düşüük bide 2 ğün devamsızlığım var sınıfta kalmam demi noolur 7.sınıf öğrençisiyim alt tarafı 2 ğün devamsızlığım var bundan bieşey olacağını düşünmüyorum elalemin birsürü devamsızlığı olur benim 2ğün olur sinir strese ğirerim böyle birşey olamaz

fatih aksoy
fatih aksoy - 11 yıl Önce

5 tane 1 bırım var sınıfda kalmıyım

mahmut gülgün
mahmut gülgün - 11 yıl Önce

hocam kalma var mı yedi de

ismail patan
ismail patan - 11 yıl Önce

ama hocalar sınıfta kalma var diyo

isimsiz
isimsiz - 11 yıl Önce

sınıfta kalma yok dimi

berke can garip
berke can garip - 11 yıl Önce

sınıfta kalmak istemiyorum

bilinmeyen
bilinmeyen - 11 yıl Önce

yok arkadaşlar her yere baktım sınıfta kalma yok okula hiç gitmeyenler için geçerli ister bedende 1 olsa yok 7tane 1 olsa yok 5 olsa yok 77 tane 1 olsa yok ama hep okula git nolur nolmaz

emma
emma - 11 yıl Önce

özel eğitim alan çocukların sınıfta kalması çok mantıksız


SIRADAKİ HABER