SAVAŞTA BİLE OKULA SALDIRILMAZ !

Dinçer: 'Savaşta Bile Okula Saldırılmaz'Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, okullara saldıran teröristleri lanetledi..

SAVAŞTA BİLE OKULA SALDIRILMAZ !

 

Ankara'da bir ilköğretim okulunu ziyaret eden Bakan Dinçer, Diyarbakır'da okullara yönelik terörist saldırılar konusunda "Çok açık bir savaşta bile okula, hastaneye, camiye saldırılmaz. Bu saldırıları yapanları lanetliyorum" dedi. Dinçer, askeri liselere seçmeli din dersi için çalışmaların devam ettiğini de söyledi.. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer "Okullar Hayat Bulsun" projesi kapsamında Ankara'nın Karapürçek mahallesinde Özdemir Gürocak ilköğretim okulunu ziyaret etti.. 
 
Ziyaretin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Dinçer, Diyarbakır'da teröristler tarafından bir okula yapılan saldırıları kınadı.
 
"Çok açık bir savaşta bile okula, hastaneye, camiye saldırılmaz. Bu saldırıları yapanları lanetliyorum" 
 
Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde bir okula yapılan saldırıya velilerin tepki gösterdiğini hatırlatan Dinçer, öğrencileri, öğretmenleri ve velileri "okullarına sahip çıkmaya" davet etti.
 
"Şemdinli'de 2 kez okul bombalandıktan sonra veliler tepki göstermişlerdi.. Eğer veliler öğretmenler öğrenciler okullarına sahip çıkarlarsa hiç bir terör bizi etkileyemez.."
 
Bakan Dinçer, Adalet ve kalkınma Partisi milletvekili Murtaza Yetişin, torpil talebi üzerine yönetmenliğin değiştiği iddiasını da yanıtladı. 
 
"Yönetmelik değişmedi" 
 
Bakan Dinçer, askeri liselere seçmeli din dersi konulmasına ilişkin açıklama da yaptı.. 
 
"Evet, böyle bir çalışma var. O çalışmayı askeri okulların yöneticileri ve öğretmenleriyle talim ve terbiye kurulu birlikte yürütüyorlar" 
Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER