OKULLARI BEKLEYEN BÜYÜK TEHLİKE. OKULLAR BOŞALIYOR !

4+4+4 sistemine geçilmesiyle birlikte ilkokul olan ilköğretim okullarından branşçılar, ortaokul olanlardansa sınıf öğretmenleri kaçmaya başladı.

OKULLARI BEKLEYEN BÜYÜK TEHLİKE. OKULLAR BOŞALIYOR !
4+4+4 sistemine geçilmesiyle birlikte ilkokul olan ilköğretim okullarından branşçılar, ortaokul olanlardansa sınıf öğretmenleri kaçmaya başladı.
 
İl içi tayinler sonucunda oluşan bu tablo normal gibi görünse de kademeli geçiş yapan okullarda öğretmen sıkıntısı had safhaya çıkacak. Yeni gelecek öğretmen de kısa sürede norm fazlası durumuna düşeceğinden ya tayin isteyen olmayacak ya da 2 yıl içerisinde daha büyük bir norm tıkanıklığıyla karşılaşılacak.
 
Kademeli değil de doğrudan dönüştürülmeyle daha az sorunla karşılanabilirdi belki ama hem kamuoyunu hem de velileri alıştırmak ve yumuşak geçiş sağlamak için bu yol tercih edildi. 
Kısaca her halükarda önümüzdeki 2-3 yıl çok sıkıntılı; önümüzdeki 5-10 yıl da sıkıntılı geçecek.
Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
a.b
a.b - 12 yıl Önce

http://forum.memurlar.net/konu/1591915/bunun olacağı taaa ne zaman söylendi.ama maalesef hala uyanılmadı...Dönüştürülen okullardaki personelin karşılıklı olarak akatarılmaması eğitime vurulacak en büyük darbe olacaktır:Bu yıl ilimizde bir çok okul ortaokul ve ilkokul şeklinde ayrılacakken tepkilerden korkup sadece iki okulun dönüşümüne karar verildi.Toplu aktarma da yapılmadı.Kademeli geçiş olacak.Ortaokulda kalan ilkokul öğretmenleri tedirgin.Ne olacaklarını bilmiyorlar.tayin isteyecekleri yer de yok.Kalan mı daha şanslı giden mi belli değil.ilkokulda kalan branş öğretmenleri nisbeten daha şanslı.branşlarında ilde açıklar var.Tayin isteyip il içinde bir yerlere gelebilirler.Ancak öyle bir tercih yapmalılar ki gittikleri okul da seneye ilkokula dönüşürse işleri daha da zor olacak.ilkokula dönen okulda 6-7-8. sınıflar var. bunların branş öğretmenleri tayin istedi bir çoğu da gidecek.ilkokula branş öğretmeni de atanamadığı için o okuldaki ortaokul öğrencilerinin dersleri görevlendirme öğretmenlerle geçiştirilecek.ancak branş fazlası olmadığı için görevlendirme de bulamayacaklar. ortaokula dönüşen okulda kalan sınıf öğretmenleri ise, puan üstünlüğüne göre belirleneceği için her yıl öğretmen değiştirmek zorunda kalacaklar.Yani ortaokulda kalan ilkokul öğrencileri ve ilkokulda kalan ortaokul öğrencileri için verimli bir eğitim öğretim olmayacak.öğretmenlerin kafası rahat olmayacak.----diğer okullarda da öğretmenler seneye bulunduğum okulun durumu ne olacak endişesi taşıyacaklar.kulisler dönecek.---Halbuki karşılıklı toplu personel aktarımları yapılsa ,öğretmen için bulunduğu okulun ilkokula veya ortaokula dönüşmesi farketmeyecektir.en kötü ihtimalle diğer okula geçecekler.---Olması gereken dönüştürülen okullarda kademeli bile olsa toplu personel aktarımı yapılmalı,diğer okulda kalan öğrenciler için öğretmenler karşılıklı dönüşen okuldan görevlendirme olarak verilmeli.öğretmen bilmeli ki bu okulda görevi bittiğinde kadrosu duruyor.Aslında daha da doğrusu bence kademeli geçiş diye birşey olmamalı.Bitişik iki okulda bile kademeli geçiş kararı alındı.ki göreceksiniz okullar açıldığında öğrenci velileri çok tepki gösterecekler.diyelim ki ilkokulda dönüşen okulda son kalan 4 şubeli 8. sınıf öğrencileri için okadar branş öğretmenini nasıl tamamlayacaklar....----Günü kurtarmak için alınan kararlar karar mekanizmasındakiler ve de tüm eğitim camiası için eziyet olacaktır.----İşin özü karar mekanizmasındakiler sadece günü kurtarmak kaygısıyla hareket ediyorlar.bir hamle sonrasını düşünen yok.umarım bu forumda yazılanları okurlar da daha cesur adımlar atarlar..

sınıf öğretmeni
sınıf öğretmeni - 12 yıl Önce

ya tamam anlıyorum belki öğrenciyi mağdur etmemek için kademeli geçiş uygulaması yapıldı fakat ortaokul olan bir okulda 1. sınıf kayıtları hangi ilkokula yapıldıysa sınıf öğretmenlerinin kadrolarını o okula aktarılması gerekiyordu maalesef bu yapılmadığı için sınıf öğretmenleri mağdur. bu yapılsa hiç bir sorun kalmayacak. site yönetimine sesleniyorum lütfen bunu sendikalara ulaştırınız onlarda bakanlığa yazsın yoksa tüm sınıf öğretmenleri mağdur olacak.

Kerim GOZETEN(EGITIM YONETMENI)
Kerim GOZETEN(EGITIM YONETMENI) - 12 yıl Önce

INSAN YUZECEGI SUYSUN DERINLIGINI BILMEZSE Sayin egitim calsanlari.Yapilan tum degisklikler sadece degisim adina acemice yapilmis isguzarliktan baska bir sey degildir.Oncelikle sunu belirtmek gerek;bu hukumetin basarisiz oldugu en buyuk alanlarin terorden sonra 2.egetim,yanai Milli Egitim Bakanligi.Sayin Huseyi CELIK`ten sinra bir turlu adam gibi bir bakan atama becerisini gosteremedi.Koskoca 5 yil Nimet CUBUKCU ile heba edildi.Giyinip ,kusanip ogleden sonrs defilelerine gitmekten baska hic bir is yapmadi.Yetmedi Egitimin E sinden anlamayan ve okullari fabrika,ogretmenlere isci ve ogrencilere de urun gozuyle bakan iktisatci bir adami bakan yaptilar.Her seyi kendi bilen ,kimseyi dinlemeyen bir adam.Degisim adina tuttu bir ulkenin egitim sistemini alt ust edip ,curcunayaya cevirdi.4+4+4 deyin 4x4 deyin ama bence en guzel arsiligi KAUS olsa gerek.Yahu madem 5.siniftan sonra cocuklar istek ve kabiliyetleri dogrultusunda 9.sinifa kadar meslege yonlendirilmeyecekti,(SAYIN BAKANIN MUSTESARI BIZZAT BELIRTMISTIR;MESLEGE YONLENDIRME KESINLIKLE OLMAYACAK,SADECE SECMELIK DERSLER OLACAK DIYE.)Bu kadar kargasa sadece secmelik dersler adina mi yapiliyor sadece ?Kardesim siz aslinda sunu yapmak istediniz;2000 yili oncesi gibi ilkokul;ortaokul ve liseleri ayirmakti niyetiniz.Ama eskiye geri donduler elestirilerinden korktonuz 4+4+4.....4 ne kadar 4 koyayarsaniz koyun bu yolun soinu cikmaz sokak sayin bakanim.Cunku bu is egitim isidir asla bir fabrikayi yonetmeye benzemez.Isleri daha fazla berbat etmeden bu isi anlayan ve egitim camiasinin icinden gelen birine teslim et ve bu millet ve bu vatan sana da minnet duysun.Yoksa tarihe cok kotu basliklar ve anilarla gecmek uzeresiniz haberiniz olsun.

Ömer Serdar Önal
Ömer Serdar Önal - 12 yıl Önce

Kedemeli geçiş yapılan okullarda özellikle sınıf öğretmenleri büyük hak kaybına uğruyor.Merkezde 300 küsür puanlı öğretmenler norm fazlası durumund kalırken,ondan çok düşük puanlı öğretmenler merkezde kalıyor.Gereçe okulun adı değişti.Öğretmenin suçu o kurumda çalışması mı.Merkezde herkesi doldursunlar havuza ak koyun kara koyun ortaya çıksın.Hak böyle olur.

SIRADAKİ HABER