OKULLARDA DERS ZİLİ KAOSU !

Ders zili çalmasına 2 hafta kaldı ama hâlâ ne ders programı, ne de okullann giriş çıkış saatleri belli değil. İl milli eğitim müdürleri, bakanlık yetkililerine bu sıkıntıları dile getirdi. Bakan ve üst düzey bürokratlar da onlardan yeni formüller bulmasını istedi. il milli eğitim müdürleri 4+4+4 sisteminin okul saatlerine uyarlanması için çalışıyor. Ancak öğrenciler istanbul gibi büyük şehirlerde ikili öğretim yapmak zorunda. Yani ya evden sabah karanlığında çıkacak ya da eve akşam karanlığında dönecek.

OKULLARDA DERS ZİLİ KAOSU !
İl milli eğitim müdürleri 4+4+4 sisteminin okul saatlerine uyarlanması için çalışıyor. Ancak öğrenciler istanbul gibi büyük şehirlerde ikili öğretim yapmak zorunda. Yani ya evden sabah karanlığında çıkacak ya da eve akşam karanlığında dönecek.
 
OKUL SAYISI YETERSİZ 
 
Bu yıl sadece İstanbul'da 114 bini 60 aylık olmak üzere toplam 373 bin öğrencinin birinci sınıfa adım atması bekleniyor. Okul sayısı yetmediği için ortaokullar sabah, ilkokullar öğleden sonra aynı okulu kullanarak ders başı yapacak. 60 aylıkların tamamı ders başı yaparsa, sınıf mevcutları hayli kalabalıklaşacak. Yeni sistemde ortaokulların ders sayısı arttırıldığı için bu öğrenciler daha erken girip, daha geç çıkacak. 373 bin öğrencinin 300 bini bile okula gelse ders programlarını yetiştirmek için ortaokul öğrencilerinin sabah 07.30'da ders başı yapıp, öğleden sonra 14.30 gibi okuldan ayrılmaları gerekiyor.
 
SIKINTI YETKİLİLERE İLETİLDİ 
 
Kendilerinden sonra aynı okulu kullanacak olan ilkokul öğrencileri ise bu saatten sonra okula gelip, en iyi ihtimalle 19.30 gibi okuldan ayrılacaklar. Her iki durumda da kış saatlerinde öğrenciler karanlıkta girip, karanlıkta çıkacak. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde de güneşin doğuşu ve batışı düşünüldüğünde aynı sorun yaşanacağı öngörülüyor. 11 milli eğitim müdürleri, bakanlık yetkililerine bu sıkıntıyı dile getirdi. Bakan ve üst düzey bürokratlar da bu okula giriş ve çıkışlar için onlardan yeni formüller bulmasını istedi. Şimdi il müdürleri toplantılar yaparak hiç değilse okula gelişi sabah 07.00'ye çek meye çalışıyor.
 
EĞİTİM ÇIKMAZDA!
 
İl milli eğitim müdürleri 4+4+4 sisteminin okul saatlerine uyarlanması için çalışıyor. Ancak öğrenciler İstanbul gibi büyükşehirlerde ikili öğretim yapmak zorunda. Yani ya evden sabah karanlığında çıkacak ya da eve akşam karanlığında dönecek.
 
Ders zili çalmasına 2 hafta kaldı ama hâlâ ne ders programı, ne de okullann giriş çıkış saatleri belli değil. Bu yıl sadece İstanbul'da 114 bini 60 aylık olmak üzere toplam 373 bin öğrencinin birinci sınıfa adım atması bekleniyor.
 
Okul sayısı yetmediği için ortaokullar sabah, ilkokullar öğleden sonra aynı okulu kullanarak ders başı yapacak. 60 aylıkların tamamı ders başı yaparsa, sınıf mevcutları hayli kalabalıklaşacak.
 
Yeni sistemde ortaokulların ders sayısı arttırıldığı için bu öğrenciler daha erken girip, daha geç çıkacak.
 
373 bin öğrencinin 300 bini bile okula gelse ders programlarını yetiştirmek için ortaokul öğrencilerinin sabah 07.30'da ders başı yapıp, öğleden sonra 14.30 gibi okuldan ayrılmaları gerekiyor. Kendilerinden sonra aynı okulu kullanacak olan ilkokul öğrencileri ise bu saatten sonra okula gelip, en iyi ihtimalle 19.30 gibi okuldan ayrılacaklar. Her iki durumda da kış saatlerinde öğrenciler karanlıkta girip, karanlıkta çıkacak. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde de güneşin doğuşu ve batışı düşünüldüğünde aynı sorun yaşanacağı öngörülüyor.
 
İl milli eğitim müdürleri, bakanlık yetkililerine bu sıkıntıyı dile getirdi. Bakan ve üst düzey bürokratlar da bu okula giriş ve çıkışlar için onlardan yeni formüller bulmasını istedi. Şimdi il müdürleri toplantılar yaparak hiç değilse okula gelişi sabah 07.00'ye çekmeye çalışıyor. İstanbul'da 1250 okulun ilkokul dönüştürüldüğünü açıklayan İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, bu okullann yüzde 60'ından fazlasının ikili öğretim denilen sabahçı-öğlenci uygulaması yapılacağını söyledi. Yıldız, bazı ilkokulların imam hatip ortaokulları ile dönüşümlü olarak kullanılması durumunda ciddi sıkıntı yaşanacağını doğrulayarak, "İmam hatiplerde haftalık ders saati 40.0 zaman da büyük sorun yaşamamak için birkaç senaryo üzerinde çalışıyoruz" dedi. Yıldız, bu yıl ilk kez zorunlu eğitim kapsamına giren lise binalarının da yetersiz kalması nedeniyle ikili öğretime geçildiğini, Anadolu liseleri dışında kalan 340 meslek ve genel lisede de sabahçı-öğlenci uygulaması olacağını hatırlattı. Liselerde de ders saati 40 olduğundan aynı sorunu bu öğrencilerin de yaşaması bekleniyor. Tenefüsleri kısaltmayı bile düşündüklerini anlatan Muammer Yıldız şöyle konuştu: "Ders çizelgelerini eskiden okullara bırakırdık. Şimdi okullara bırakırsak onlar 05.30'da bile dersi başlatabilir. İlkokul bir, ortaokul bir ve lise birinci sınıf çizelgelerinde değişiklik var. Ortaokulda ders sayısı artınca giriş çıkışlarda problem olacak. Sabah 05.30 olmasa bile 07.00'de dersi başlatsak, ilkokul birinci sınıf öğrencileri akşam 19.00'da çıkacak. 7-8 değişik alternatif üzerine çalışıyoruz. Şimdi öğrencilerin erken gelip, geç çıkmamaları için bazı formüller de arıyoruz." 
Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
AYBALA GÜLLÜ
AYBALA GÜLLÜ - 12 yıl Önce

SEVGİLİ YÖNETİCİLERİMİZİN ACABA UYKUDAN HABERLERİ VAR MI?ACABA BU MANTIKSIZ İDDİAYI ORTAYA ATAN YÖNETİCİMİZİN 66 AYLIK BİR ÇOCUĞU VAR MI AMA NORMAL OĞLUNU PARALI ASKERE YOLLAYIP SONRA ŞEHİT BABASINA SİZİ ANLIYORUM DİYENDEN BUNU DA BEKLERİM!!!

tarafsız eğitimci
tarafsız eğitimci - 12 yıl Önce

Formül belli ve gayet açık. 5. sınıf haftalık ders saati sayısını 30 saate indircekler...

Salih Taşkın Kastamonu İnebolu Lisesi
Salih Taşkın Kastamonu İnebolu Lisesi - 12 yıl Önce

Tüm sınıflarda ders saati sayısının eşitlenmesi daha uygun olacaktır.Tüm sınıflarda 7-7-7-7-6 saat yani 34 saat ders yapılması için seçmeli derslerin tüm sınıflara yayılması gerekmektedir.

Demir
Demir - 12 yıl Önce

Emrullah Ağbaba
Emrullah Ağbaba - 12 yıl Önce

TEMELİNİ OLUŞTURMADAN BEN YAPTIM OLDU MANTIĞIYLA HAREKET EDİLİNCE BÖYLE SORUNLAR TABİ Kİ ÇIKACAK. 5-6 YAŞLARINDAKİ BİR ÇOCUK TA OLSA 10-11 YAŞINDAKİ BİR ÇOCUK TA OLSA SABAHIN 5 İNDE KALKABİLECEK Mİ? ONU KALDIRMAK İÇİN EN AZ YARIM SAAT VAKİT GEREK.YAZIK DEĞİL Mİ BU ÇOCUKLARA EĞİTİM NEREYE GİDİYOR ANLAMIYORUM ANLAYAN VARSA BANA DA ANLATSIN LÜTFEN.DOĞUDA YÜRÜYEREK OKULA GİDEN ÇOCUKLAR VAR BU DA HESAPLANDI MI?

neslihan demir
neslihan demir - 12 yıl Önce

birinci sınıflar nezaman dinlenip nezaman ders yapacak merak ediyorum ve zorlanacaklar coçuklara oyun oynamaya vakit yok

SIRADAKİ HABER