ÖĞRETMENLERE ÖĞRETMENEVİ ŞOKU !

Düşük zamdan sonra öğretmenlere bir şok daha. Öğretmenlerin sosyal faaliyetlerde bulunduğu ve bir araya gelip vakit geçirdikleri öğrtemenevleri kapatılıyor.

ÖĞRETMENLERE ÖĞRETMENEVİ ŞOKU !
 
Kurulduğu günden beri hep tartışmalara neden olan öğretmenevleri kapanıyor.
Milli Eğitim Bakanı Ömer DİNÇER, bakanlığa atandıktan sonra öğretmenevi yapımına bütçe ayrılmayacağını bildirmiş ve döneminde hiçbir öğretmenevi inşaatı da başlatılmamıştı.
     Bir çok konuda radikal kararlarıyla gündem oluşturan Dinçer’in son kararı da ‘Öğretmenevlerinin kapatılması’..
 Kapatılacak olan öğretmenevlerinin uygun kapasite ve donanımı olanları hizmetiçi eğitim enstitüsü olarak hizmet verecek.
     Diğer öğretmenevleri de milli eğitim müdürlüklerinin belirleyeceği ihtiyaçlar doğrultusunda kullanılacak.
 Bu kararın da eğitim camiasında geniş yankı bulacağı tahmin ediliyor..
 
Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
iso iso
iso iso - 12 yıl Önce

haaa bir o kalmıştı el atılmayan.

Mahmut Emin  ARIKAN
Mahmut Emin ARIKAN - 12 yıl Önce

Çok çok isabetli bir karar. Hemen uygulamaya geçilmesinde fayda var. Çünkü; buralarda öğretmenden başka herkes kalıyor, her türlü nimetlerinden yararlanıyor yararlanamayan öğretmen ve diğer eğitime hizmet eden personel. Buralara atanan Öğretmenevi Müdürlerinin % 80'i yetersiz, bu sistem yanlışlığı sebebiyle yolsuzluklara buaşmış, hakkında ağır ceza veya asliye ceza mahkemelerinde nitelikli dolandırıcılık, zimmet, irtikap, sahtecilik, imza takliti yoluyla bankalardan para çekme, internet bankacılığı yaparak hesapların belirsizliği, diğer idareci ve muhasebe görevlilerinden habersiz bankalarda işlem yapma, resmi evrakta sahtecilik vb.uygunsuz ve usul ile esasa aykırı hareket ederek GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA suçlarından KAMU DAVASI AÇILAN arkadaşlar var. Usul, esas ve hukuk bilmeyen öğretmenlerimizin böylesi para çarkının yoğun döndüğü kurumlarda hata yapma riski oldukça yüksek. İşi öğrenene kadar da işişten geçmiş oluyor. Yazık oluyor saf ve temiz öğretmenlerimize.

Mustafa DEĞER
Mustafa DEĞER - 12 yıl Önce

Ağzına sağlık sayın Bakan. Arpalıklar gidiyor, arkasından bakalım kimler ağlayacak. Zaten öğretmenler yararlanamıyor ki!!! Turizm ve ticari mantıkla konumu itibarıyla getirisi yüksek olanlar satılmalı diğerleri de başka eğitim amaçlı kullanılmalı. İdareciler para peşinde, yiyip içip gidenlerin hesabını kapatacak bin bir cambazlık peşinde koşuyorlar. Sizce bir öğretmenin acze düşürülmesi uygun mu? Yazık yazık.En doğru karar olur elden çıkartmak. Zaten kullanım amacını aşmış, sokak serserilerinin eylek yeri olmuş yerler.

hasan hasan
hasan hasan - 12 yıl Önce

herkez yazmış kapatılsın kapatılmasın ya arkadaslar burda yalısan sözleşmeli işçiler ne olacak peki onların aileleri nerde iş bulacaklar yazık degilmi vicdanlı olun biraz..yıllardır ögretmenlere hizmet veriyolar ..sahip cıkacagınız yere kapatın diyorsunuz

Ahmet Bilge
Ahmet Bilge - 12 yıl Önce

İyi öğretmenevlerinde öğretmenler yer bulamıyor. Yok onun misafiri, yok şunun tanıdığı, öğretmenler en sonda. o zaman polisevleri ve orduevleri de kapatılmalıdır. Onlar kar mı ediyormuş?

SIRADAKİ HABER