ÖĞRETMENLERDEN ÖZÜR BOYKOTU !!

Türkiye’nin her bölgesinde yapılan eylem, en fazla Diyarbakır’da etkili oldu. 2 bin öğretmen görevi boykot edince yerlerine sivil polisler ve vergi memurları sınava girdi.

ÖĞRETMENLERDEN ÖZÜR BOYKOTU !!

 

Türkiye’nin her bölgesinde yapılan eylem, en fazla Diyarbakır’da etkili oldu. 2 bin öğretmen görevi boykot edince yerlerine sivil polisler ve vergi memurları sınava girdi.

Dün liselere giriş için yapılan Seviye Belirleme Sınavı’na (SBS) boykot damga vurdu. Boykotun nedeni ise, Başbakan Erdoğan’ın, iki hafta önce memurlarla birlikte grev yapan öğretmenler için az çalıştıklarını, daha fazla tatil yaptıklarını ve diğer memurlardan çok daha fazla kazandıklarını söylemesiydi. Bu sözlerin ardından özür bekleyen öğretmenler, dün de SBS’yi boykot etti. 680 bin öğretmenden yaklaşık 300 bini, sınav görevlendirmesi için ismini listelere yazdırmadı. Gönüllü olmayan öğretmenlerin sayısı bu denli yüksek olunca da, bazı illerde valiliklerce resen görevlendirmeler yapıldı.

Doktor raporu aldılar

Gösterilen tepkinin sembol şehri ise Diyarbakır oldu. Diyarbakır’da 400’ü gönüllü , 3 bin 600’ü de resen görevlendirin toplam 4 bin öğretmen sınava girecekti. Ancak sendikalara üye bin 800 civarında öğretmen rapor alarak veya gitmeyerek tepkisini dile getirdi. Valilik de, köylerde görev yapan öğretmenler, idareciler, stajyer öğretmenler, lisans mezunu memurlar ve sivil polisler ile gözetmen açığını kapamaya çalıştı. Yine valilik tarafından hastanelere de öğretmenlere rapor vermeyin talimatı verildi.

Her ilde eylem vardı

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, boykotla ilgili şu bilgileri verdi: “Her ilde bu eylem yapıldı. Sendikalar doğrudan doğruya karar almadı. Alsaydı çok daha fazla öğretmen görev yapmazdı. Bu eylemin nedeni Başbakan’ın öğretmenler için söylediği sözleri. Öğretmenler Başbakan’a kızdı.” Eğitim Bir Sen Genel Sekreteri Ali Yalçın ise şunları söyledi: ”Öğretmenler haklı olarak tepkilerini gösterdi. Bunun adı bir sivil direniştir. Sınavda gözetmen öğretmen 39 TL alıyor. Polis 44, şoför 55, sınav komisyonu üyesi ise 110 TL alıyor.”

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER