ÖĞRETMENLER OLMADAN YOLA DEVAM NEDEN ZOR

ÖĞRETMENLER OLMADAN YOLA DEVAM NEDEN ZOR

"Milli Eğitim bakanları nedense, başta öğretmenler olmak üzere Milli Eğitim kadrolarını hiç ciddiye almadılar. Sandılar ki, onlar olmadan da yola devam edebilirler. Hata yaptıklarını anladıklarında ise, iş işten geçmiş oluyor. Hatırlayabildiğiniz bütün bakanları göz önüne getirin."

 

Öğretmenleriyle gurur duyanı zor bulursunuz.
Tamam, eğitim sisteminin elle tutulur yanı yok ama onu bu duruma sadece öğretmenler mi getirdi? Keşke önce bunu sorgulasalardı.
Ayrıca beğenseler de, beğenmeseler de, bakanlar komutansa, öğretmenler de onların ordusu. Ve ordusuna inanmayan, güvenmeyen komutanlar ne zaman savaş kazanmış ki? Siz kazanacaksınız!
Hele bir de onurlarını kırıp onları aşağılarsanız o koltukta uzun süre oturamazsınız. Bu dün de böyle olmuştur, bugün de!..
 
Neden hep dışarıdan?
Milli Eğitim bakanları eğitimci olsa iyi olur. Ama çok iyi biliyoruz ki, bakan seçimlerinde, yeterlilikten çok siyasi dengelere bakılır. Bu her defasında böyle olmuştur. Yine öyle oldu...
Bürokrat seçimine gelince iş değişir. İşte o zaman, başarılı olmak için en iyileri seçmek zorundasınız. Eğer bunu yapmazsanız, fatura size çıkar.
Ve her defasında, daha önceki uygulamalardan hiç ders alınmamışçasına, hep dışarıdan bürokrat aranır. Şimdi yine öyle yapılıyormuş.Eğer yine bu yapılırsa, bu sorunların çözümü zor demektir. Peki, MEB’in mevcut bürokratları dağ gibi yığılı sorunları çözebilirler mi?
Çözselerdi, çözerlerdi.
Ama MEB demek sadece tepedekiler demek değil ki, kıyıda, köşede kim bilir kimler var.
Onları bulup çıkarmak da Bakan Bey’e düşüyor... Çünkü yanlış seçim, onun en büyük baş ağrısı olacaktır..
 
Şubat ataması
Yüz binlerce öğretmen, şubatta atama bekliyor. Yine aynı şekilde, norm fazlası olduğu için farklı branşlara kaydırılan öğretmenler de büyük sıkıntı içerisinde. Başta parçalanmış aileler olmak üzere özür tayini bekleyenlerin de canları burnunda. Sayın Avcı da akademisyen, umarız yüksek lisans ve doktora yapanların halinden anlar. Dinçer, onları mazeret tayini kapsamından çıkartmıştı. Gerekçesini de hâlâ anlayabilmiş değiliz.
Keşke öğretmenlerin yarısı doktora yapsa da, isteyeni de istediği yere göndersek.
Hani buna başkaları karşı çıkar da, MEB’in karşı çıkmasını anlamak mümkün değil
 
 
Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER