ÖĞRETMEN NORMLARI MECLİSE TAŞINDI !

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce Milli Eğitim Bakanı Ömer DİNÇER tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için soru önergesi verdi.

ÖĞRETMEN NORMLARI MECLİSE TAŞINDI !

İnce TBMM Başkanlığına hitaben yazdığı yazıda 6287 sayılı yasanın yürürlüğe girmesi ile birlikte eğitim öğretim sürecinin geriye gideceği, öğretmen, öğrenci ve velilerin mağduriyetlerinin oluşacağını ısrarla belirttik. Yeni eğitim öğretim yılı işlemlerinin başlamasıyla birlikte sorunlar da kendini göstermeye başladı. Bu sorunları dikkate alarak;

1- 2012 Mayıs ayı sonu itibariyle Türkiye’deki öğretmen açığı ne kadar idi?

2- Bugün itibariyle güncellenen norm kadrolara göre öğretmen açığı ne kadardır?

3- 2012 yılı Mayıs ayı sonu itibariyle Sınıf öğretmeni norm kadrosu kaçtı?

4- Bugün itibariyle güncellenen norm kadrolara göre Sınıf öğretmeni norm kadrosu kaçtır?

5- İstanbul’da 600′e yakın norm kadro fazlası sınıf öğretmeni bulunmaktadır. Bu öğretmenlerin görev yerleri nasıl belirlenecektir?

6- 2011-2012 Eğitim öğretim yılında açık olan İlköğretim Okulu sayısı kaçtır?

7- 2012-2013 Eğitim öğretim yılı yapılan yeni okul bina sayısı kaçtır? Bunların toplam derslik sayısı ne kadardır?

8- 2011-2012 Eğitim öğretim yılında tam gün eğitim yapan İlköğretim Okulu sayısı kaçtır?

9- 2012-2013 eğitim öğretim yılında ikili eğitim yapacak ilkokul ve ortaokul sayısı kaçtır?

10- 2011-2012 eğitim öğretim yılında normal eğitim yapan ilköğretim okulu binalarından kaç tanesinde 2012-2013 eğitim öğretim yılında ikili eğitime geçilmesi planlanmıştır? "dedi.

İnce ayrıc a Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Sayın Ömer DİNÇER tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için gereğinin yapılmasını arz ederim.

1- 2002-2012 yılları arasında MEB tarafından yürütülen hangi projeler için uluslararası kuruluşlardan (Dünya Bankası, Avrupa Birliği, Avrupa Kalkınma Bankası), ne miktarda kredi temin edilmiştir?

2- Bu projelerin hangilerinde, projenin hangi tarihte hangi düzeye erişeceği yönünde kredi veren kuruluşa taahhüt de bulunulmuştur?

3- Kredi sözleşmelerinde öngörülen süre taahhütlerine uyulmaması nedeniyle Hazine Müsteşarlığı tarafından taahhüt cezası ödenmiş midir?

4- Hangi proje için ne miktarda ceza ödenmiştir?

5- Projelerle ilgili ceza ödenmesi, bakanlığınızda yürütülen projelerin fizibilitesinin yapılmadan kredi sözleşmelerinin imzalandığının bir göstergesi midir?

6- Hazineye yük getiren, milletin sırtındaki kamburun artmasına neden olan bu cezaların ödenmesine neden olan kişiler hakkında, görevlerini ihmal ettikleri ve bu nedenle hazineyi zarara uğrattıkları gerekçesiyle bir soruşturma açılmış mıdır? Açılmamışsa gerekçesi nedir?

Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER