ÖĞRENCİLERE VERİLEN 45 GÜN İZİNDE ÖĞRETMENİN EK DERSİ KESİLECEK Mİ ?

45 Günlük izinde öğretmenlerin ek dersi kesilecek mi?

ÖĞRENCİLERE VERİLEN 45 GÜN İZİNDE ÖĞRETMENİN EK DERSİ KESİLECEK Mİ ?

LYS'ye çalışacak öğrenciler açısından 45günlük izin çok önemliyken yine öğretmenin iradesi dışında ek dersikesilmemesigerekmektedir .  MEB'den Öğretmenlerin, sınıf bütünlüğünde dersegirmemeleri durumunda bu saatlere rastlayanders görevlerini yapmış sayılıp sayılamayacaklarına ilişkin görüşyazısındagerekli düzenleme olmadığı bahane edilerek daha önce öğretmen görevini yapmamış sayılmıştı. Bakanlığın bugün yayınladığı genelgeyle 12.02.2011 2011/10 sayılı genelgesinde yaptığı yanlışa düşmeden öğretmen ek dersi sorununa acil çözüm üretmelidir. Kaldı ki öğretmenlerin haklı olduğu davalar sonucunda anlaşılmıştır. 
 

Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenin iradesi dışında gelişen boş derslerde öğretmene ek dersini vermesi gerekmektedir.

 

İşte Samsun İdare mahkemesinin vediği karar;


 

Eğitim Sen, Samsun İdare mahkemesince verilen iki mahkeme kararını yayımladı. Kararda, ek ders-öğrencilerin gelmemesi nedeniyle ders işleyemeyen öğretmenin ek ders ücretinin kesilemesi yönündeki idare işlemi iptal edildi.
 
 
 
 
 

Kaynak: Mebpersoneli.com

Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
hasan dede
hasan dede - 11 yıl Önce

pansiyonu olan bir okulda çalışıyorum. mağduruz. nedeni okul idaresidir. öğrenci dilekçeyi kendisi yazıyor ve velisi adına imzalıyor. idare bu durumu bildiği halde dilekçeyi kabul ediyor.bu öğrenciler yemekhanede yemeklerini yiyor,derse girmeyip okulun kütüphanesinde ders çalışıyor,sınıfa girince bir tane bile izinsiz öğrenci bulamıyoruz. halbuki öğrenci kütüphanede sınava hazırlanıyor. saat 16 gibi dersaneye gidiyor.sabahleyin yurtta kalan bu öğrencileri kaldıramıyoruz. biz izinliyiz diyorlar. saç, sakal almış başını gidiyor. şimdi bilenler cevaplarsa sevinirim. veli adına dilekçe imzalayanlar ve bu dilekçeleri kabul eden idare suç işlemiyor mu? yine izinli olan bir öğrenci yemek yiyebilir mi yatakhaneden yararlanabilir mi? izinli öğrenci iznini nerde geçirmeli? ayrıca okul idaresi sınıfta öğrenci yok diye sınıf ders defterini saklayabilir mi? ve sendikalar ekders mantıksızlığına ne diyor?

ahmet
ahmet - 11 yıl Önce

sayın hasan dede. endişenizi anlıyorum lakin üst yöneticiler izin verdiğine göre yapacak bir şey yok. Öğrenci izinli ve raporlu olduğunda yurtta kalmıyor mu? Yurt öğrencinin evidir ve kalabilir. Fakat öğrenci kendi iznini kendisi yazamaz bu konuda idare yanlış yapmaktadır.

SIRADAKİ HABER