MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLERİ NE KADAR MAAŞ ALIYOR

Görevlendirilmelerinin üzerinden iki yıl geçen Milli Eğitim Müdürlerinin aldıkları maaş ve ücret, eğitime verilen önemi gösteriyor

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLERİ NE KADAR MAAŞ ALIYOR
Görevlendirilmelerinin üzerinden iki yıl geçen Milli Eğitim Müdürlerinin aldıkları maaş ve ücret, eğitime verilen önemi gösteriyor. Gazetekamu'nun haberine göre  Ataması yapılmayan il Milli Eğitim Müdürleri, İl sağlık müdürlerinin 3’te 1’i kadar maaş alıyorlar.
 
Milli  Eğitim Bakanlığı iki yıldır görevlendirdiği il müdürlerine öğretmen maaşı veriyor. Kamu kurumları içerisinde en fazla iş yüküne sahip il milli eğitim müdürleri; 2 Bin TL maaş ve 600 TL ek ders ücreti almaktadır. Her ilde yüz binlerce öğrenciden sorumlu ciddi sorumluluklar yüklenen il müdürlerinin, Bakanlık tarafından iki yıl boyunca görevlendirme çalıştırarak kadrolarının verilmemesi eğitimde yaşanan çarpıklığının bir başka boyutunu ortaya seriyor.
 
 İl Müdürleri; emirleri altında çalışan ilçe müdürlerinden, şube müdürlerinden ve okul müdürleri daha az ücret almaktadırlar. Oysa 4+4+4 eğitim sisteminin yerleşmesinde Bakanlık bürokratlarına rağmen il müdürleri bu sürecin sağlıklı yürütmesini sağlayan yöneticilerdi. Yeni eğitim sisteminde yaşanması muhtemel sorunlar, il milli eğitim müdürlerinin özverili çalışmalarıyla aşıldı.
 
 Başka Bakanlık olsaydı; İl müdürlerinin ücretlerini gasp ederek cezalandırmaz. Aksine ödüllendirirdi. Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığını acaba ne zaman örnek alacak? Sağlık Bakanlığı taşra yöneticilerinin ücretleri;  İl Sağlık Müdürleri  8.500 TL, yine illerde sözleşmeli olarak çalıştırılan Mali Hizmet Başkanı  6.500 TL ve İdari Hizmetler Başkanı 6,5000 TL maaş almaktadır.
 
Bakanlığın, İl Milli Eğitim Müdürlerine  bu ücreti reva görmesi eğitimciye ve eğitime verdiği önemi de ortaya koymuyor mu?
Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Öğretmen
Öğretmen - 11 yıl Önce

Yazık. Hemen istifa etsinler o zaman. Oraya gelmek için az uğraşmıyorlar. Efendim İl Sağlık Müdürü kadar almıyorlarmış. İl Sağlık Müdürü bu ülkenin %1 lik diliminden mezun olmuştur. Pardon siz % kaçlık dilimdeydiniz??

Adnan
Adnan - 10 yıl Önce

Yalan dolan haberler yapmayin ya

SIRADAKİ HABER