MİLLİ EĞİTİM BAKANIN BAŞINI EĞDİREN RAPOR !

Dünya Bankası raporuna göre öğretmenlerin devamsızlık oranı en yüksek ülke, yine Türkiye...

MİLLİ EĞİTİM BAKANIN BAŞINI EĞDİREN RAPOR !

Dünya Bankası raporu: OECD ülkeleri içerisinde öğretmenlerin devamsızlık oranı en yüksek ülke, yine rapor alma ve işe gitmeme oranı en yüksek ülke Türkiye.

Bu durum, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer tarafından, Ankara'da gerçekleştirilen 'Valiler Toplantısı'nda dile getirildi.

"Rapor nedeniyle inanın kaç gündür kendi kendime başım eğik geziyorum" diyen Dinçer, valilerden, öğretmenlerin rapor almalarının teftiş edilmesini istedi.

Akşam gazetesinden Hakkı Kurban'ın haberinde, toplantıya ilişkin rapordan aktarılanlar şöyle:

- Öğretmenlerin rapor almalarını ciddi şekilde takip ediniz. Öğretmenin ilk günü ilk dersten, son günü son derse kadar sınıfta olacağı bir eğitim sistemi hayal ediyoruz. Dünya Bankası rapor yayınladı, inanın kaç gündür kendi kendime başım eğik geziyorum. Çünkü raporda, 'OECD ülkeleri içerisinde öğretmenlerin devamsızlık oranı en yüksek ülke, yine rapor alma ve işe gitmeme oranı en yüksek ülke Türkiye deniliyor. Öğretmen ve öğrencinin sınıfta olacağı bir eğitim sistemini mutlaka uygulamalıyız.

- Biz değişik vesilelerle 19 Mayıs ve 23 Nisan hazırlıkları, üniversite ve SBS hazırlıkları diye neredeyse ikinci yarıdan itibaren okullarımızda ciddi bir eğitim yapamıyoruz. Okul idaresi öğretmelerimiz, öğrenciler ve hatta veliler sorumluluklarını ciddiye almalı. Kurumsal düzeyde bununla ilgili tedbir alacağız.

- Lütfen görevlendirme yoluyla hiçbir öğretmeni hiçbir yere almayınız. Kim, hangi kadroda ise o kadroda öğretmenlik yapsın. İl düzeyinde birtakım atamalar yapılacaksa, bu atamaların da çevreden başlayarak merkeze doğru yapılmasını istiyoruz. Merkezden çevreye doğru değil.

- Biz, öğretmenlerin öğrencilere ve ailelerine yakın yerlerde, öğretmenlik yaptıkları okullara yakın yerlerde ikamet etmelerini arzu ediyoruz. Buna zorlayamayız ancak tavsiye edebiliriz.

- Normalde okul kütüphaneleri ve sınıflar için yer yoksa lütfen okul müdürlerinin odalarını kontrol edin. Bizim yaptığımız tespitlere göre, okul müdürlerinin pek çoğu kendilerine tahsis edilen odaları küçük gördükleri için bazı sınıfları bozup makam odası yapmışlar. Kimseye statü sembolü olarak kullanacağı oda verme imkanımız yok.
Güncelleme Tarihi: 01 Ağustos 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Zaditen
Zaditen - 12 yıl Önce

Aşağıdaki adreste bulunan raporu daha detaylı incelerseniz bazı konularda öğretmenlerin de başlarının eğik olduğunu görürsünüz.http://siteresources.worldbank.org/TURKEYINTURKISHEXTN/Resources/455687-1326904565778/EducationQualityReport2011_Chapter3-tr.pdf

meb
meb - 12 yıl Önce

fazla eğilme..

osman yol
osman yol - 12 yıl Önce

Verdiğiniz maaşla beslenemeyen öğretmenler sürekli hastalanıyor. Ne yapsınlar hastada mı olmasınlar.

z. ergene
z. ergene - 12 yıl Önce

maaşını yükselt kardeşim maaşını. verdiğin ücretle insanlar bu kadar önemsiyor demekki.

murat güney
murat güney - 12 yıl Önce

Cevap bulunması gereken önemli bir soru,Türkiye’deki öğretmenlerin kalite düşüklüğününaldıkları ücretlerle ilgisinin bulunup bulunmadığıdır.Ancak, bu cevabı basit bir soru değildir: Bazıgöstergeler öğretmen maaşlarının OECD ortalamasınagöre düşük olduğuna işaret etse de, başkagöstergeler daha az dezavantajlı bir tablo çizmektedir(OECD 2009a). Bir yandan, ister mutlak verileregöre, isterse gerçek temas (öğretme) saati başınagöre ölçelim, Türkiye’deki öğretmen maaşlarının mutlakseviyesi OECD ülkelerindekine göre düşük görünmektedir.Her iki durumda da Türkiye’deki ortalamabir öğretmen tipik bir OECD ülkesindeki meslektaşınagöre kabaca yüzde 50 daha az ücret almaktadır.Türkiye’de ücret sistemindeki sıkışık maaş derecelerinedeniyle, öğretmen deneyim kazandıkça sorunlardaha da büyümektedir. 15 yıllık deneyimden sonra,Türkiye’deki ortalama bir öğretmen tipik bir OECDülkesindeki, aynı çalışma süresine sahip meslektaşınagöre 3 kat daha az ücret almaktadır.

ihsan
ihsan - 12 yıl Önce

ülkedeki eğitimin düşümesinin en önemli nedeni eğitim yatırımalrının yetersizleşmesidir. birde buna yetersiz kişilerin bakan olması eklenince alın size ortam. sayın bakan öncelikle öğretmeninize güvenin, sonra sınavları kaldırın ve öğretmenin değerlendirmesi üzerinden öğrenciyi okullara yerleştirin. bakın o zaman eğitimin kaliteside öğretmenin çalışmasıda nasıl değişiyor.

ihsan
ihsan - 12 yıl Önce

eğitimci arkadaşalr lütfen burada eğitimin kalitesinin düşüklüğünü öğretmen maaşlarının azlığına bağlamayın. evet kıyaslama yapılırsa az biliyorum. ancak buradaki durum farklı. kendi absiretsiz uygulamalarını görmeyen bakanlık yetkilileri suçu öğretmene idareciye atmayı ve bunlarıda velilere şikayet etmeyi onur ve demkorasi sayıyorlar. önce bu durumun düzelmesi lazım arkadaşlar.

SIRADAKİ HABER