Görüşmede, Türkiye´de Katar okulu açılması (Katar Bilim Koleji), Arapça öğretmenlerinin dil yeterliliklerinin artırılması, Türkiye´de bu alanda eğitim verecek bir merkezin kurulması gibi konular ele alındı.
Bakan Selçuk, görüşmede iki ülke arasındaki güçlü ilişkiyi zinde tutmak için eğitimcilere büyük görevler düştüğünü söyleyerek "Bir ülkenin en önemli zenginlik kaynaklarından yetişmiş insan gücü potansiyelini yarınlara hazırlayacak olan öğretmenlerdir. Dolayısıyla, eğitimcilerimizin eğitimi konusunda tecrübe paylaşımında bulunabileceğimizi düşünüyorum.
Katar´ın Türkiye´de açmak istediği okul hakkında çalışmaların devam ettiğini belirten Selçuk, farklı eğitim konularında iş birliğinin güçlendirilmesi gerektiğine dikkati çekti.
Eğitim uzmanlarından oluşan ortak çalışma komitesi kurularak iş birliği çalışmalarının başlaması gerektiğini anlatan Selçuk, Katar Eğitim Bakanlığının Katar´daki Türk okuluna verdiği destek için teşekkür etti.
Katar Eğitim ve Yüksek Eğitim Bakanı Muhammed el-Hammadi de Türkiye´nin özellikle mesleki, teknik ve özel eğitim alanlarındaki tecrübelerinden faydalanmak istediklerini belirtti.
Türkiye´de Arapça öğretimine destek olmak istediklerini de anlatan Hammadi, bu amaçla Türkiye´de bir merkez kurmak istediklerini kaydetti. Hammadi, iki ülke arasında karşılıklı öğretmen ve uzmanların ziyaretleri ile müfredat ve eğitim yöntemleri açısından bilgi paylaşımı yapılabileceğini ifade etti.
Ülkesinin tüm imkanlarını eğitimin güçlendirilmesi için kullandığına işaret eden Hammadi, Eğitimde Mükemmelliyet Ödülleri´nin de bu amaçla verildiğini söyledi.
Bakan Selçuk, temasları kapsamında Katar Bilim ve Teknoloji Okulu´nu da ziyaret etti.