MİLLİ EĞİTİM BAKANI NABİ AVCI: VELİLERE KARNE VERECEĞİZ

Milli Eğitim Bakanı Avcı, velilerle ‘restleşti’: “Velilere karne vereceğiz. Çocuğun okuluna kaç kere geldi, kimle ne konuştu değerlendireceğiz. Onlar da bize karne versin, açıkları birlikte kapatalım.”

MİLLİ EĞİTİM BAKANI NABİ AVCI: VELİLERE KARNE VERECEĞİZ
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, TRT Haber’de eğitim gündemindeki gelişmelerle ilgili konuştu.
 
Halen süren operasyonlar nedeniyle birçok ilçede sokağa çıkma yasağı ilan edilen Güneydoğu’da terörden 80 bin 156 öğrencinin etkilendiğini belirten Avcı, “Hafta sonu eğitimleriyle, sömestr ve yaz tatilinden alacağımız günlerle, yoğunlaştırılmış programla öğrencilerimizin eksikliklerini gidereceğiz” dedi. Bakan Avcı, diğer konularda da özetle şunları söyledi:
 
ÖĞRETMENLER DÖNER
“Milli Eğitim Kanunu’na göre 180 iş günü eğitim verme sorumluluğumuz var. Bütün Türkiye’de 180 iş gününü bütün öğrencilerimiz için tamamlayacağız. Öğretmenlerimiz okul güvenlikleri, eğitime erişim güvenliği sağlandıktan sonra okullarına dönecekler. Eğitim önemlidir, ama en başta can güvenliği.”
 
‘BU BİR RESTLEŞME’
“Önümüzdeki döneme yetiştirebilirsek velilere de karne vereceğiz. Siz çocuğunuzun okuluna kaç gün geldiniz, hangi öğretmeniyle, ne kadar görüştünüz, okul aile birliği toplantılarına katıldınız mı? Bakın bu bir tür restleşmedir. Şimdi velilerimiz de diyecekler ki tamam okullarınıza geliriz, ama biz de size karne veririz. Veliler de bize karne versinler, okulumuza gelsinler, evet bizim okullarımızda çok eksiğimiz var. Denetlesinler, eksiğimizi, gediğimizi birlikte kapatalım.”
Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2015, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Bilge Kagan
Bilge Kagan - 9 yıl Önce

Eğer bunu yapabilirsen sana helal olsun. Ama ben neticeyi biliyorum.

Dilek
Dilek - 9 yıl Önce

Ne güzelmiş böyle konusmak . Bunları söylemek ,te, sayın Bakan bunları okul müdür ve öğretmenlerine bildirmeli diye düşünüyorum. Tabi yine genelleme yapmak istemiyorum fakat kendi adıma konuşmak gerekirse, biz veliler adeta okulda istenmiyoruz. Siz okula gelin eksilerimizi bildirin diiyorsunuz , bizler okula alınmıyoruz. Hangi öğretmenld konyştunuz, toplantı lara katıldınızmı, diyorsunuz ya, Neden, okulda olan bitenlere şahit oluyoruz diye. Neden, boş gecen derslerigörüyoruz diye. Eksikleri söyledimizde karşımıza çıkan yanıt ise. Yönetmelik böyle..Şikayet etme hakkımızda yok ki, oda suc. Yani biz velilere karnevermeden önce.Veli Toplantısı yapmanızı ve şikayetleri dimlemenizi rica edicem..

SIRADAKİ HABER