MEB'DEN MÜDÜRLERE DERS KİTABI UYARISI !

MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü ;Ders Kitabı ve Eğitim Aracı konulu yazı yayımlayarak İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin gerekli tedbirleri almasını istedi.

MEB'DEN MÜDÜRLERE   DERS KİTABI  UYARISI !
MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü “Ders Kitabı ve Eğitim Aracı” konulu yazı yayımlayarak İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin gerekli tedbirleri almasını istedi.
 
 
Yayımlanan yazıda şu ifadelere yer verilmektedir;
 
Bakanlığımız baskısı ders kitapları ile diğer eğitim araçları, Talim ve Terbiye Kurulunca kabul edilerek Tebliğler Dergisinde yayımlanmaktadır.
Millî Eğitim Bakanlığı Ders Kitapları ve Eğitim Araçları Yönetmeliği’nin "Öğrencilere Aldırılmayacak Kitaplar" başlığı altında yer alan 37 nci maddesinde; "Bakanlık tarafından belirlenmeyen ders kitapları ile okutulacak diğer eğitim araçları öğrencilere aldırılamaz." denilmektedir.
Söz konusu madde hükmüne rağmen özellikle yabancı dil derslerine yönelik Talim ve Terbiye Kurulunca kabul edilmeyen ders kitabı ile diğer eğitim aracı olarak yer alan yardımcı ders kitaplarının aldırıldığına dair öğrenci ve veliler tarafından Bakanlığımıza çeşitli bildirimler yapılmaktadır.
Konunun ilinizde Genel Müdürlüğümüze bağlı okullara duyurulması, ilgili mevzuat hükümlerine uyulması ve duyarlılık içinde izlenerek gerekli tedbirlerin alınması hususunda gereğini rica ederim.

 



Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Almanca Öğretmeni
Almanca Öğretmeni - 12 yıl Önce

Bakanlık 13.01.2012 tarihli ve 2652 sayılı tebliğler dergisinde 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılın da okutulacak ders kitapları listesini yayınlamıştı.İlgili Tebliğler Dergisi incelendiğinde bu yıl sınıflar yada seviyeler bazında okutulacak Almanca dersine ait ders kitabı gözükmemektedir.Öte yandan 12.09.2012 tarihinde yayımlanan MEB Ders Kitapları ve Eğitim Araçları Yönetmeliğinin ilgili 29.maddesinde;MADDE 29 – (1) Ders kitabı bulunmaması hâlinde, ilgili hizmet birimince ders kitabı yerine kullanılacak eğitim aracı hazırlanır. denilmektedir.Ancak bugüne kadar takip etmeme rağmen MEB’in sitesinde herhangi bir içeriğe rastlanılmamıştır.Bu nasıl bir çelişkidir ki hem bu yıl okutulacak ders kitaplarını yayınlamıyorsunuz 3. hafta başlamasına rağmen içerikleride yayınlamıyorsunuz hemde kaynak kitap alınmasına izin vermiyorsunuz.İşin içinden çık çıkabilirsen.Kitapsız eğitim olmaz bu konuda inanın ki çok sıkıntıdayız sesimizi duyurursanız seviniriz, velilerden de tepkiler gelmeye başladı.

mal
mal - 12 yıl Önce

oüııo

SIRADAKİ HABER