MEB'DE KİMLER GİDİYOR KİMLER GELİYOR

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı ile Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı arasında karşılıklı yer değiştirme hesapları... MEB'in özel kalem müdürü belli oldu. Basın Müşaviri değişiyor

MEB'DE KİMLER GİDİYOR KİMLER GELİYOR
Milli Eğitim Bakanı Ömer DİNÇER'ingörevden alınmasının ardından Bakanlıkta gözler Bürokratların değişimine çevrilmişti. 

Her Bakan değişikliği sonrasında , Bakanlığın mahrem alanı olarak kabul edilen Müsteşar, Basın Müşaviri , Özel Kalem Müdürü ve İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünde değişimyaşanırdı.


Nabi Hoca'nın Bakanlığı döneminde de gözler bu makamlarda ki değişikliklere çevrildi. 


Nabi Hoca ilk değişikliği dün yaptı. Yök eski başkanı Yusuf Ziya Hocanın özel kalem müdürlüğünü , yine Gençlik Spor Bakanının özel kalem müdürlüğünü yapan Fatih CAN, Özel kalem müdürlüğünegetirildi.


Basın Müşaviri de değişiyor...


DİNÇER döneminde basın müşavirliğine getirilen Burcu EYİSOY kısa bir süre sonra bırakacak. Basın Müşavirliği kadrosuna Bakan Bey, Yenişafak Gazetesinden bir gazeteciyi getirecek. Bu değişimde bu ay içerisinde gerçekleşecek.


İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü makamı için en güçlü isim İzmir il Müdürü Vefa BARDAKÇI olarak lanse ediliyor. Vefa BARDAKÇI'nın en büyük desteği ise Eğitimbirsen...


Vefa BARDAKÇI ismi daha önce Müsteşarlık makamı içinde geçmişti ama bu makama getirilmesinin zor olduğunu görünce , İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü üzerinde duruluyor. İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğüde olmazsa son çare olarak Ankara İl Müdürlüğü makamı için sendikanın ve Çalışma Bakan Yardımcısı Halil ETYEMEZ'in desteğiyle Ankara ilinde bir göreve getirilmesine kesin gözüyle bakılıyor.


MEB'DE EN BÜYÜK BELİRSİZLİK MÜSTEŞARLIK MAKAMINDA


Milli Eğitim Bakanlığında bütün gözler 2 numaralı koltuğa çevrilmiş durumda...


Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarlığı için Ömer DİNÇER devrede iddiaları uzun süredir Ankara kulislerinde konuşuluyor.


Kalkınma Bakanı Cevdet YILMAZ, Ömer DİNÇER'in Üniversiteden öğrencisi ve samimi dostu...


Ömer DİNÇER'in , Kalkınma Bakanı Cevdet YILMAZ'a , MEB Müsteşarı Emin ZARARSIZ için ricada bulunduğu, MEB Müsteşarı Emin ZARARSIZ'ın , Kalkınma Bakanlığına Müsteşar olmasını istediği ; Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı Kemal MADENOĞLU'nun da Milli Eğitim Bakanlığına gelmesi için yoğun çaba sarfettiği iddia ediliyor.


DİNÇER'in , Kalkınma Bakanlığı Müsteşarlığı için Hukukçu olan ve uzun sire DPT çalışan ZARARSIZ'IN uygun olacağı, yine Fen Edebiyat mezunu olan Kemal MADENOĞLU'nun da MEB için uygun olacağı görüşünü Kalkınma Bakanı Cevdet YILMAZ'A ilettiği ve bu konuda ricacı olduğu iddia ediliyor.


Kalkınma Bakanlığının Müsteşarı Kemal MADENOĞLU ismi uzun süre MEB Müsteşarlığı için basında geçmişti.


Aslında Ömer DİNÇER , Müsteşarlığı ve Bakanlığı döneminde siyasi ve bürokratik olarak milletvekillerine ve Bakanlara istekte bulunmayan neredeyse tek siyasetçi ve Bakan olarak anılır..


Ama söz konusu Emin ZARARSIZ oldu mu , bu kuralını bozacağını tahmin etmekteyiz. Çünkü Emin ZARARSIZ'ın özgeçmişine baktığımızda devlet içerisinde Ömer DİNÇER'in Başbakan Müsteşlarlığı döneminden itibaren Başbakan Müsteşar Yardımcılığı göreviyle DİNÇER'in ekibine dahil olduğu ve o dönemden itibaren hep beraber çalıştıkları görülmektedir.


Milli Eğitim Bakanlığıve Kalkınma Bakanlığı Müsteşarları arasında yapılacak bu takasa Başbakan'ın soğuk baktığı ve veto ettiği gelen bilgiler arasında...


Başbakan, MEB Müsteşarlığı konusunda bu kez kendisi insiyatif kullanacak.


MEB Müsteşarlığı konusunda Bakan Bey'in kafasında ki ismin ise Talim Terbiye Kurulu Başkanı Emin KARİP olduğu ve bu makamı bir akademisyene teslim edeceği konuşuluyor.


MEB Müsteşarlığı ve İnsan Kaynakları makamlarında bu ay içerisinde bir değişiklik yapılması bekleniyor.


Yalnız burada her iki makam içinde asaleten atama değil , bir süre vekaleten görev yapma ve deneme sürecinin olacağı ihtimali yüksek basıyor.


Sonuç olarak ; MEB'in en kritik makamlarında Özel kalem ve basın yayın müşavirliğinde işlem tamam. Müsteşarlık ve İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünde değişim ise çok kısa süre içerisinde yaşanacak. MEB ile Kalkınma Bakanlığı arasında büyük takas yapılır mı bilinmez ama... Eğitimciler artık eğitim kökenli ve öğretmenlik yapmış MÜSTEŞAR istiyor... 


Adama göre koltuk bulma devri MEB'de sona ermelidir. Koltuğa göre " ADAM" bulunmalıdır.



kaynak:mebpersonel.com
Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
isimsiz tc vatandaşı
isimsiz tc vatandaşı - 10 yıl Önce

miilli eğitim bakanlığında bulunan danışmanlar il mşllieğitimde bulunan adanlarına baskı yaparak altında market olan ve marketten girişi olupta tahtayla yada duvarla kapatılan yerlere göz yumduruyorlar buralarda hem dersane hemde okul kayıtları alınıyorokul adeta canlı bombaq terasında aşağı marketin jeneratörüne kadar var ilerleyen zamanlarda bu dersanenin adını danışmanın adını il millieğitimde onları işişni para karşılığı yapanın ismini açıklayacağım eğer yetkililer müdahale etmeyip işini doğru yapmassaöğrencilerin çoğu tehlike altında

SIRADAKİ HABER