MEB YÖNETİCİ ATAMA YÖNETMELİĞİNDE SONA DOĞRU

Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici Atama Yönetmeliğini hazırlamak için düğmeye bastı .Yeni yönetici atama yönetmeliği MEB'in eğitimci Müsteşar Yardımcısı Salih ÇELİK denetiminde hazırlanacak...

MEB YÖNETİCİ ATAMA YÖNETMELİĞİNDE SONA DOĞRU
Milli Eğitim Bakanlığı yeni yönetici atama yönetmeliğini hazırlamak üzere düğmeye bastı. Yeni yönetmeliğin hazırlanmasından sorumlu kişi bu kez eğitimci olacak.

MEB Müsteşar Yardımcısı Salih ÇELİK , yeni yönetmeliğin hazırlanmasından sorumlu kişi oldu. Yeni yönetmelik il ve ilçe müdürlerlüklerine görüşler soruluyor ve raporlar isteniyor.
Yönetmeliğin hazırlanmasından sorumlu olan Salih ÇELİK'e önerilerimiz:
1- Yeni yönetmelikle ilgili sendikaların görüşleri mutlaka alınmalıdır.
2- Bakanlıkta yapılacak yönetmelik değişikliği çalışması için bir komisyon kurulmalıdır. Bu komisyona il müdürü , ilçe müdürü , şube müdürü , okul müdürü , sendika temsilcisi gibi eğitim yöneticileri ve paydaşları dahil edilmelidir.
3- Müdürlük dışında hiç bir şekilde mülakat olmamalıdır.
Aslında Necmettin YALÇIN döneminde tüm sendikaların ortak görüşü ile hazırlanan ve MEB'in dava açılmayan tek yönetmeliği olan yürürlükten kaldırdığınız yönetmelik üzerinde bir kaç değişiklikle yeni bir yönetmelik çıkarsanız sorun ortadan kalkacak.
Amerikayı yeniden keşfetmeye çalışmayınız.
Yürülükten kaldırmış olduğunuz yönetici atama yönetmeliği ek 2 sine sadece müdürler için yüzde 30 mülakat puanı ekleseniz ve bu yönetmeliği revize ederek yayınlasanız tüm tepkileri dindirir ve sorunu çözersiniz.
Umarız Bakanlık bu görüşlerimizi dikkate alır.
Değerli okuyucularımız , yönetici atama yönetmeliği ile ilgili öneri ve eleştirilerinizi müspet yönde haber altına yorum olarak yazarsanız, bu konuda emin olun MEB yetkililerine bir mesaj gidecektir.


kaynak: Öğretmenler.biz
Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
idareci
idareci - 11 yıl Önce

geçmişe dönük takdir,teşekkür sayılmalı aksi halde bütün belgeler iptal edilmeli

GÖNÜLDAŞ
GÖNÜLDAŞ - 11 yıl Önce

Yeni yönetmelikte mülakat yönünde ısrarcı olmak anlamsız geliyor. Keşke ülkemizde siyasi baskılar ve adam kayırmacılık yapılmasa biz eğitimcilerin mülakattan kaçmak gibi bir niyetimiz yok;yaşadıklarımız sonuçlarının ne yazık ki istenen yönde olmadığını göstermektedir. Bu yüzden mülakatın atamalar için şart olmasını istemiyoruz. Hizmet puanı olur başka ölçüt olur ama ne olur kayırmacılığa imkan vermesin

mehmet
mehmet - 11 yıl Önce

müdür yetkili öğretmenler ne olacak..yönetici olma hakkımıza dokunmasınlar.

reell
reell - 11 yıl Önce

ben geçmişte aylıkla ödül aldım en yüksek ödül bu idison yönetmeliklerde bu ödül sayılmadı...sanki ben bu ödülü başka ülkeden aldım eski ödüllerin muadili belirlenmelien yüksek ödül en yüksek ödüle denktir. bana maaş ödülünü bakan verdi. bu ödül yok sayılıyor. şaka gibi şaka değilse tipik bir muz cumhuriyeti örneğidir.

mülakat=torpil
mülakat=torpil - 11 yıl Önce

mülakat olmasın. müdür yetkili puanı gelsi. uzman öğretmenlik puanı haksızlıktır

idare
idare - 11 yıl Önce

yönetmelik sadece müdür ataması demek mi...hani idarecilerin GİH sınıfına geçirilmesi,hani il dışı tayin hakkı, hani idarecilerin alan değişikliği ile ilgili sorunu vb... bu sorunlar dururken sadece müdürlerin mülakat sorununa kilitlenilmesi boş bir sürü sorunumuz var ama biz neylerle uğraşıyoruz.

esra
esra - 11 yıl Önce

yönetici atama yönetmeliğinde il dışı yönetici ataması olmaması büyük mağduriyetler yaratıyor.memleketime yönetici olarak dönmek istiyorum fakat halihazırdaki mevzuat olamaz önce istifa et öğretmenliğe dön diyor.bu ciddi bir hak kaybıdır.bir an evvel çözümlenmelidir!

YUSUF02
YUSUF02 - 11 yıl Önce

NE ZAMAN Kİ YÖNETİCİLİK SINAVI ÇIKTI,O ZAMAN KÖYDE GÖREVE YENİ BAŞLAMIŞ ÖĞRETMENLERE ŞEHİRLERDE GÖREV YAPMA FIRSATI DOĞDU.EĞİTİMİ,ÖĞRETİMİ,İŞİ,GÜCÜ BIRAKIP ÖĞRENCİLERİ ÖDEVLENDİRİP SANDALYELERİNİ GÖLGELERE ATIP BALADILAR DERS ÇALIŞMAYA....NİHAYETİNDE HAKKIYLA YÖNETİCİ SEÇELİM DERKEN YENİ FIRSATÇILAR YARATMAK İÇİN KANUN YAPMIŞ OLDUK. VE ALDIK BAŞIMIZA BAŞARISIZLIĞIN BELASINI.SEVGİLİ MEB YÖNETİCİLERİ;İDARECİLİK, BİRKAÇ GÜN OKULU İHMAL EDEREK DERS ÇALIŞMAKLA OLMAAAZZZ.TECRÜBE+DİSİPLİN+KARARLILIK+AZİM+DİRAYET+VS ÖZELLİKLER OLMASA BİRKAÇ GÜNLÜK DERS ÇALIŞMA İLE YÖNETİCİ O L U N M A Z.


SIRADAKİ HABER