Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘bu kadar da olmaz’ dedirten bir skandalı daha ortaya çıktı. Bakanlık, 14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kutlu Doğum Haftası kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderdiği genelge ile okulların Kutlu Doğum Haftası’nda neler yaptığını raporlamasını istedi. 7 Nisan 2011 tarihinde Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu imzasıyla yayınlayan genelgede, “Bakanlığımız Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’nın Kutlu Doğum Haftası ile ilgili 07.04.2011 tarih ve 2421 sayılı Genelgesi ekte gönderilmiştir. Söz konusu genelgenin okulunuzda duyurularak genelge doğrultusunda etkinlikler ve yarışmalar düzenlenmesi ve düzenlenen etkinlikler yarışmalarla ilgili raporun düzenlenerek 09.05.2011 tarihine kadar Müdürlüğümüz Kültür Bölümüne gönderilmesi hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim” deniliyor.
23 Nisan’da niye istenmiyor?
Hz.Muhammed’in doğum gününü de içine alan hafta olarak bilinen Kutlu Doğum Haftası’yla ilgili okullardan istenen raporu değerlendiren Eğitim-İş Şube Başkanı Mehmet Balık, “Yazıyı gördüğümüzde şok olduk” dedi. Balık, “Okullarda Kutlu Doğum Haftasına ilişkin neden rapor isteniyor. Okullarda 23 Nisan, 19 Mayıs, 29 Ekim etkinlikleri de yapılıyor. O etkinliklerden neden rapor istenmiyor” dedi.
Kitaplar da değişti
Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim İl Müdürlüğü’nün ‘Okullarda manevi değerleri korumak’ adına yaptığı açıklamayı da değerlendiren Balık, “Okullarımızda zaten manevi değerleri korumak adına gerekli dersler veriliyor. Bunu ayriyeten gündeme getirmenin anlamı nedir. Benim çocukluğumda Hayat Bilgisi kitabında çarşaflı kadının üzerinde çarpı olur, yanına modern giyimli bir kadın konulurdu. Ve öğrencilere modern kadın gibi giyinilmesi gerektiği vurgulanırdı. Şimdiki Hayat Bilgisi kitaplarında bu ve benzer örnekleri göremiyoruz” dedi.
Genelgede okulların Kutlu Doğum Haftası’nda neler yapabileceğine dair ipuçları da veriliyor! Yapılabilecek etkinlikler şöyle sıralanıyor:
1-Şiir okuma ve yazma yarışması
2-Kompozisyon ve mektup yazma yarışması
3-Afiş yarışması
4-Duvar Gazetesi çıkarılması
5-Konu ile ilgili belgesel ve filmlerin izletilmesi
6-Dünyanın değişik yerlerinde özellikle Japonya’daki çocuklara mektup yazarak onların acılarının paylaşılması
7-Yerel Medya ile işbirliği yapılarak öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla programlar yapılması
8-Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in eğitim anlayışını konu alan konferans ve seminerlerin düzenlenmesi (İmam Hatip Liselerinde)
9-ilahi okuma yarışmaları (İmam Hatip Liselerinde)
10-Hadis okuma yarışmaları (İmam Hatip Liselerinde)
11-Hafta münasebeti ile Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in evimizde misafir oluğu düşünülerek buna göre farklı etkinlik çalışmaları yaptırılabilir.
BELGENİN ÜZERİNE TIKLAYINIZ
Cumhuriyete ve Atatürk'e alternatifin ayak sesleridir bunlar.