MEB MÜSTEŞARINDAN FLAŞ AÇIKLAMALAR

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin son günlerin gündemde olan konuları Nöbet, Sınav Görevi ve Rotasyon konularında açıklamalarda bulundu.

MEB MÜSTEŞARINDAN FLAŞ AÇIKLAMALAR

Milli Eğitim Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin, Eğitim-Bir-Sen yöneticileri ile bir araya geldi. Yetkili sendikayla yaptığı görüşme sonunda özellikle sendikaların taleplerinden olan nöbetler, sınav görevlisi ücretleri ve rotasyon çalışmaları ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu.


Nöbet Görevleri:


2013 yılında da Toplu Sözleşme Masasında olan Nöbet Ücreti talebi ile ilgili olarak MEB gündeminde olduğunu belirtti. Mali boyutları olan bu durumun ilgili muhataplarla görüşüldüğünü ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve MEB yetkililerin üzerine düşeni yapacaklarını dile getirdi.


Sınav Görevli Ücretleri:


Meb sınavına katılan öğretmenlerin sınav ücretleri 5 ek ders saatidir. Aynı sınavda güvenliği sağlayanlara 120 TL verilirken öğretmen’e sadece 45 TL ödenmesinin adaletsizliğinin farkında olduklarını ve bu konuda mesafe alınması için çalışmanın Devlet Personel Başkanlığı’nda (DPB) olduğunu ve çözülmesi için çalışmaların yapılacağını dile getirdi.


Rotasyon:


Taslak çalışmanın çoğu öğretmen tarafından olumlu karşılandığını ve kimi öğretmenimizin endişeleri de olduğunu dile getirdi. Bu endişeleri düşünerek çalışmaların sürdürüleceğini ve hiç kimsenin mağdur olmaması için taslağın gözden geçirildiğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2015, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
akadalet
akadalet - 9 yıl Önce

asrın hukuksuzluğunun sebebini bir zahmet açıklasın. şübe müdürlüğü atamalarında niye mahkeme kararları uygulanbmayıp , ülke geleceğinde hukukun istismarının önünün açıldığı açıklansın??

memur öğretmen
memur öğretmen - 9 yıl Önce

SAYIN MÜSTEŞARIMIZDAN; BİZ MEMUR ÖĞRETMENLER OLARAK, BİZLERİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEK 2012 AĞUSTOSUNDA ELİMİZDEN ALINAN HAKKIN VERİLDİĞİ HABERİNİ DUYMAK İSTİYORUZ. GÜLDÜRÜN ARTIK YÜZÜMÜZÜ

SIRADAKİ HABER