MEB 8383 MOBİL BİLGİ SİSTEMİ KURDU !

Bakanlık Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderdiği e-posta ile 8383 Mobil Bilgi Sistemi’nin kurulduğunu duyurdu.

MEB 8383 MOBİL BİLGİ SİSTEMİ KURDU !

 

Bakanlığımız ve GSM operatörleri arasında imzalanan protokol gereği öğrenci ve öğrenci velilerine; e-Okul sisteminde üretilen öğrenci bilgileri, Açıkilköğretim okulları öğrencilerinin kayıt yenileme tarihleri, sınav tarihleri, sınav sonuç bilgileri, mezun öğrencilerin diploma duyuruları ile kredi sorgulama, her türlü merkezi sistem sınavları ile sınav tarihleri, sınav giriş yeri bilgileri, sınav sonuç bilgileri, kazandığı okul, kayıt olduğu okul ile kaydının silindiği okul bilgisi gibi Bakanlığın belirlediği bilgileri mobil ortama mesajla aktarma, öğrenci ve velilerin istedikleri bilgilere mobil ortamdan mesaj bedeli ödemek koşuluyla sorgulama yaparak ve/veya servise üye olarak erişim imkanı sağlamaya yönelik hizmetleri yerine getirmek için Bakanlığımız adına 8383 Mobil Bilgi Servisi kurulmuştur. Servisin ilk kullanımı OGES (Ortaöğretime Geçiş Sistemi) bilgilendirmeleriyle başlamıştır.

Ertuğrul GEÇGİL
Yönetim Bilgi Sistemleri
Şube Müdürü

Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Kamil Aydoğan
Kamil Aydoğan - 12 yıl Önce

veliler yanılmasınlar. her sms 1 tl. yazıda sanki tüm bilgiler 1 tl gibi lanse edilmiş. sorgu sms i 1 tl, cevap sms i 1 tl. yani bir not bilgisi toplamda veli'ye 2 tl maliyetle iletilecek. bu ısı daha ucuza yapan ozel firmalar var. meb ne yapmaya çalışıyor anlaşılmaz. çok pahalı. veli gsm lere pazarlamış resmen. ayrıca kavganın büyüğü daha sonra kopacak. asıl veli'ye ve meb in zarara uğratılması diğer bölümlerde netleşecek. meb in protokolünün arkasında eskişehir firması ester ile yapılan anlaşma var. gsm ler bu firma üzerinden hizmet vermekte. meb in tüm veri tabanı bu firmaya açılmış durumda. kisisel verinin korunması meb tarafından ihlal edilmiş durumda. ester in arkasında da tbmm milli egitim komisyonu baskanı nabi avcı olduğu söyleniyor. aktarıldılar memleket meselelerini bir kenara bırakmış görünüyorlar. anlaşılan dükkâlarını doldurma telaşına düşmüşler gibi. sayin bakan ve başbakanı goreve davet ediyorum.

Kemal Tamcan
Kemal Tamcan - 12 yıl Önce

Tanıtım fotoğrafını iyi seçmişler. Kaza ile 8383 ten sorgulama yapan veliler faturalarını görünce böyle olacaklar her halde. Bu işi yıllardır yapan ve daha ucuza hizmet veren firmalar var. Ben birine üyeyim hiç sürprizle karşılaşmadım. Aylık sabit 2 TL ye sınırsız hizmet alıyorum. isteyenler için http://www.vbssms.com adresini öneririm inceleyin.

9emal )ildiz
9emal )ildiz - 12 yıl Önce

bu isi sms siniri olmaksizin, aylik 2 tl ye yapan firmalar var zaten. ben http://www.vbssms.com a uyeyim. cok memnunum. gayet iyi. :erkese oneririm. meb resmen velileri gsm lere soyduruyor. veliler uyanik olun. http://vbssms.com a bakmadan uye olmayin.

Cumali Yıldırım
Cumali Yıldırım - 12 yıl Önce

bu sistem yeni değil ki. ben bir yıldır üyeyim ve daha ucuz. isteyenler http://www.vbssms.com dan bilgi alabilir. hizmetlerinden de çok memnunum. her veliye öneririm.

Hüseyin Köksal
Hüseyin Köksal - 12 yıl Önce

http://www.vbssms.com bir yıldır bu hizmeti zaten veriyordu. bu haberi niye yaptınız anlamadım. meb amerikayı yeniden keşfetmiş sanki.

Atakan Türksoy
Atakan Türksoy - 12 yıl Önce

meb yetkilileri, lütfen gsm firmları ile yapılan protokolü iyi inceleyiniz. yusuf esener'in kontrolünde hazırlanan protokol ile veliler ve bakanlık aleyhine, gsm lerin lehine durumlar söz konusu. özellikle söz konusu olan üç ayrı servis için aynı standarttaki uygulamalar için farklı tarifeler söz konusu. bu yolla bakanlığa kalacağı söylenen %35 lik pay gsm ler lehine eritiliyor. yusuf esener ile ilgili daha önce de bakanlık merkez binasının iç tefrişatının yapılması ile ilgili olarak bir çok söylenti de çıkmıştı. yeğitek ve bilişim grup başkanlıklarını ilgilendiren bir alanla ilgili o birimler protokolü imzalamıyor da ne hikmetse destek hizmetleri imzalıyor. 8383 ten farklı kokular geliyor...

kemal türkmen
kemal türkmen - 12 yıl Önce

http://www.vbssms.com dan haberiniz yok mu? sayın meb yetkilileri. adamlar bir yıldır bu hizmeti veriyorlar zaten. hemde sizden daha ucuza ve kapsamlı...

Öğrenci Velisi
Öğrenci Velisi - 12 yıl Önce

Ey veliler SOL adlı bir gazete var 26 Ekim tarihli sayısında bu konuyu işlemiş. Gerçekten ilginç bir yazı her veli okumalı. Bizim haberimiz olmadan birileri ne dolaplar çeviriyormuş. Akıl sır ermez ya. Sol gazetesindeki iddialar çok ilginç. Adamlar gerçekten farklı konular gündeme getirmişler. Soldan bakmak bu olsa gerek.


SIRADAKİ HABER