MEB 120 BİN ÖĞRETMEN KADROSU İSTİYOR !

Eskişehir'de toplantılar yapan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer öğretmenlering eleceği ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

MEB 120 BİN ÖĞRETMEN KADROSU İSTİYOR !

Bakan Dinçer Eğitim Fakültesi mezunlarının ilerleyen dönemler de KPSS' den muaf tutulması gibi bir düşüncelerinin olmadığını aksine KPSS'nin üzerine birde alan sınavı yapacaklarını söyledi. Öğretmenleri seçerken daha dikkatli ve daha etkin bir süreci başlatmak için hazırlık yaptıklarını belirten Dinçer, artık ücretli öğretmenlerin yerine kadrolu öğretmenlerin iş başında olacak" dedi.


120 BİNÖ ĞRTEMEN ATAYACAĞIZ

160 bine öğrtemene ihtiyaçları olduğunu belirten Dinçer, hükümetin kadro vermesi halinde 3 yıl içerisin de Milli Eğitim Bakanlığının ihtiyaç duyduğu öğretmenlerinin norm kadrolarının doldurulmuş olacağını vurguladı.

Bakan Dinçer, yeni eğitim sistemi ile birlikte 160 bin civarında öğretmene ihtiyacın olduğunu, geçtiğimiz hafta içerisinde yaklaşık 40 bin öğretmenin atamasını yaptıklarını hatırlattı. "Şimdi yaklaşık 120 bin öğretmeni bundan sonra özellikle de lisede ki okullaşma oranlarının yüzde 100'e çıkması halinde ihtiyacımız olacak.Bu arada hükümetimiz bize kadro verirse atama yaparak telafi etmeye çalışacağız.



 
Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
arzu
arzu - 12 yıl Önce

yillardir atama bekleyen mecburen ucretli calisan bu arada da kirk yasa takilan ogretmenlere kadro verilmesini istiyoruz.hayallerimizi yikmayin ememleklerimizi zayi etmeyin. kadrolu ucretli

SIRADAKİ HABER