LİSE ÖĞRETMENLERİ ŞUBATTA ATAMA İSTİYOR

Lise Öğretmenleri Şubat'ta Ek Atama İstiyor

LİSE ÖĞRETMENLERİ ŞUBATTA ATAMA İSTİYOR
2012 KPSS?den önce bütün öğretmen adaylarını umutlandıran bir gelişme oldu. Cumhuriyet tarihinin en büyük ataması olarak nitelendirilen 40.000 öğretmen ataması yapılacak dendi. Bu haber tüm öğretmen adaylarını heyecanlandırmıştı ama bir yandan da acaba adil dağılım olur mu diye endişeler yaşıyorduk.

Korkulan başa geldi ve bu atama lise branş öğretmenleri için tam bir yıkım oldu. 40bin atamanın sadece onda biri lise branşına verilmiştir ki bunlar zorunlu okutulan derslerdir. Matematik, FİZİK, KİMYA, BİYOLOJİ, edebiyat, tarih, coğrafya, felsefe, almanca gibi branşlara verilen toplam kontenjan sayısı 3.940 tır.

Hem de sadece Türkçe branşına verilen kadro 4.800 iken. 40.000 atamada sadece ortaokul branşlarına çalışılmış liseler adaletsizliğe uğramıştır.


17000 kontenjanlı Şubat atamasında bile %10.44`lük bir pay alan lise branşları 40000 kontenjanlı Eylül atamasında ise %9.85`lik bir pay almıştır.


Liselerin zorunlu olmasıyla birlikte binlerce öğrenci liselere kayıt yaptırmış olmasına rağmen önceki yıllara nazaran daha az bir kontenjanın verilmiş olmasıyla yıkılmıştır lise öğretmenleri.

Tüm yıl boyunca saatlerce ders çalışarak aldığı 88,87,86..gibi yüksek puanlarla açıkta kalmıştır.Her yıl olduğu gibi bu yılda mağdur olmuştur.Bu kadar az kontenjan verilmesinin en büyük sebebi Anadolu liselerinin ilk atamaya kapatılması ve neredeyse bütün genel liselerin Anadolu lisesine dönüştürülmesidir.

Lise öğretmenlerinin atanabilecekleri okul sayısı sınırlı kalmış bu yüzden kontenjanlarda minimum düzeyde olmuştur.


Anadolu liselerine neden ilk atama yapılmadığı sorulduğunda eğitimin kalitesi adına ilk atamayla gelen yeni bir öğretmenin zorlanacağı ifade edilirken öyle ki hiçbir şekilde yeterliliği olmayan, öğretmenlik formasyonuna ve alan bilgisine sahip olmayan kişiler ücretli öğretmen olarak çalıştırılmaktadır. Ayrıca liselerin norm güncellenmesi eylül ayına yetiştirilememiş ve bundan dolayı liselerin ihtiyacı belirlenmeden atamalar yapılmıştır.



Anadolu liselerine öğretmen geçişlerinin mayıs ayında tamamlanmış olması gerekirken geçişlerin kasım ayına ertelenmesi nedendir? Yaklaşık olarak 36bin kadar lise normu güncellenecek ve eylül ayında yapılmış olan 40bin atamada lise branşlarına da iyi kadrolar alabilecekti. Yaratılan 4+4+0 sistemini ayakta tutma adına 40bin alımda lise branşlarının özellikle 40binlik alımdan minimum şekilde yararlanması amaçlamıştır. Sistemde zorunlu olmadığı halde okulöncesi öğretmenliğine bile 4000 üzeri kadro verilmiş olup lise branşları açık olmadığı bahanesiyle komik sayılara hapsedilmiştir. Üstelik liseler artık zorunlu olmuşken.


Diğer husus ise, bakanlık lise öğretmenlerine mebpersonel c.o.m  ihtiyacın az olduğunu belirtmesine rağmen neden ihtiyacın en fazla olduğu branşlara yapacağı alan sınavında biz lise öğretmenleri başı çekiyoruz. Bu nasıl çelişkidir?


Bizler biliyoruz ki binlerce öğrencinin liseye kayıt yaptırması ile okullarımızda çok fazla açık var. 62 bin ücretli öğretmen şuan liselerde yerimize derse giriyor. Sayın bakanımız her ne kadar kabul etmese de şuan liselerde su ürünleri, ziraat, maliye mezunları yerimize derse giriyor. Vasıflı eğitim kendi branşında uzman olmuş kişilerle mi yoksa yan alan uygulamasıyla yerimize derse giren sınıf öğretmenleriyle mi yapılır? Vasıflı eğitim beş yıl bu işin eğitimini görmüş lise branş öğretmeniyle mi yoksa su ürünleri ziraat fakültesi mezunlarıyla mı yapılır? Bizler lise branş öğretmenleri olarak yapılan bu haksızlıklara bir son vermenizi, anadolu liselerini ilk atamaya açıp hakkımız olan atmayı talep ediyoruz. Hem


Ağustos ayındaki haksızlığın giderilmesi amacıyla hem de puanların 1 yıl geçerli olması nedeniyle şubat ayında lise ağırlıklı ek atama istiyoruz. Ancak böylece mağduriyetimiz giderilebilir. Bizler 80li 90lı puanlarla intiharlar kıyısında gezinmek istemiyoruz. 80 90 puan alıp hayatı kararan insanlar değil ülkemizi ilmimizle aydınlatan münevver insanlar olmak istiyoruz.


Sayın Yetkililer lütfen lise branş öğretmenlerinin bu haklı feryadına kulak verin. Yıllardır süren bu çile artık sona ersin. SAYGILARIMIZLA?
Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
kimyacı
kimyacı - 12 yıl Önce

Çok güzel yazmışsın,eline diline sağlık.İNŞALLAH ŞUBAT ATAMASINDA BİZİM MAĞDURİYETİMİZİ GÖREREK KONTENJAN VERİRLER.

SIRADAKİ HABER