KPSS 2018 Lisans Soru ve Cevapları ne Zaman Açıklanacak? 2018 KPSS Zor Muydu?

KPSS 2018 oturumu tamamlandı. KPSS 2018 soru ve cevapları ne zaman açıklanacak? 

KPSS 2018 Lisans Soru ve Cevapları ne Zaman Açıklanacak? 2018 KPSS Zor Muydu?

2018 KPSS genel yetenek ve genel kültür sınavına giren adaylar tarafından soru ve cevaplar merak ediliyor. 1 milyonun üzerinde kişinin katıldığı 22 Temmuz KPSS genel yetenek ve genel kültür soru ve cevap anahtarının yayınlanmasını bekleyen adaylar için 2018 KPSS sınavı zor muydu? 

22 Temmuz 2018 soru ve cevapları en çok arananlar arasında. "Bakanları Yüce Divan'a kim sevk eder, Türkiye'de kaç tane anayasa yapılmıştır, Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşı'nı nerede yazdı, MGK gündemini kim belirler" en çok dikkati çeken sorular arasında yer alıyor.

Türkiye Cumhuriyeti tarihi boyunca kaç tane anayasa yapılmıştır" sorusu internette çok aratılıyor. Bugün yapılan KPSS lisans sınavında sorulan bazı sorular büyük merak konusu oluyor. Genel Kültür soruları arasında siyaset alanındaki sorular dikkat çekiyor. Türkiye Cumhuriyeti'nde kaç tane anayasa vardır?

Türkiye Cumhuriyeti ve önceki dönemleride (Osmanlı İmparatorluğu) dahil olmak üzere 4 Türkiye Cumhuriyeti dönemi 1'de Osmanlı döneminde toplamda 5 Anayasa yapılmıştır:

[Kanun-i Esasi] (1876) (Osmanlı dönemi)

[Teşkilat-ı Esasiye] (1921)

[1924 Anayasası] (1924)

[1961 Anayasası] (1961)

[1982 Anayasası] (1982)

Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşını hangi tarihi mirasımızda yazdı?

Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşını Ankara’da bulunan hangi tarihi mirasımızda, nerede yazdı sorusu da oldukça merak ediliyor.

Mehmet Akif Ersoy‘un milli mücadele yıllarında yaşadığı, ‘‘İstiklal Marşı‘‘ ve ‘‘Bülbül‘‘ şiirini kaleme aldığı Taceddin Dergahı, Vakıflar Genel Müdürlüğü nce restore ediliyor.

Vakıflar Genel Müdürü Yusuf Beyazıt, yaptığı açıklamada, bir tarihe tanıklık yapan ve ulusal birliğimizin simgesi olan İstiklal Marşı‘nın kaleme alındığı Taceddin Dergahı‘nın önemine dikkati çekti.

İstiklal Şairi Akif‘‘in, dergahın şeyhi tarafından 18 ay misafir edildiğini anlatan Beyazıt, şunları söyledi:

Mehmet Akif, burada 3 arkadaşı ile 18 ay kadar oturmuş. Akif, dergah evinin ahşap merdivenlerinden çıkınca hemen sol taraftaki küçük odada küçük gaz lambasının ışığında İstiklal Marşı‘nı yazmış. 

Ayrıca gece gelen ilhamla İstiklal Marşımızın dizelerini dergahın duvarlarına kazıdığı anlatılır. Şair, meşhur Bülbül şiirini de bu evde kaleme almış. Genel Müdürlüğümüzün restorasyonu sonunda mekanın gelecek nesillere ulaşması sağlanacak.

Bugün yapılan KPSS sonrası "MGK gündemini kim belirler?

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) gündemini Cumhurbaşkanı belirler.

Cumhuriyetin ilk senelerinde devlet politikası ve devletin gerek meclis gerekse ülke genelinde otoritesini sağlamak amacıyla 1933 ve 1949 seneler arasında kurulan Yüksek Müdafaa Meclisi Umumi Katipliği, Milli Güvenlik Kurulunun temelini oluşturmaktadır. 

Daha sonra 1961 Anayasası’na göre Milli Güvenlik Kurulu ve Milli Güvenlik Kurulu Sekreterliği isimleri ile adı geçen kurum, daha sonraki senelerde devletin iç ve dış politikasında görev almaya başlamıştır.

Bakanları Yüce Divan'a kim sevk eder?

KPSS sınavı sona erdi. Soruların cevapları büyük merak konusu oluyor. 22 Temmuz 2018 Pazar günü yapılan KPSS lisans sınavında dikkat çekici sorular yer aldı.

Cumhurbaşkanı yardımcıları ve bakanlar hakkında, görevleriyle ilgili suç işledikleri iddiasıyla TBMM üye tam sayısının salt çoğunluğunun vereceği önergeyle soruşturma açılması istenebilecek. Meclis, önergeyi en geç 1 ay içinde görüşecek ve üye tam sayısının 5'te 3'ünün gizli oyuyla soruşturma açılmasına karar verebilecek.

Soruşturma açılmasına karar verilirse, Meclisteki partilerin, güçleri oranında komisyona verebilecekleri üye sayısının 3 katı olarak gösterecekleri adaylar arasından, her parti için ayrı ayrı ad çekerek kurulacak 15 kişilik bir komisyon tarafından soruşturma yapılacak.

Komisyon, soruşturma sonucunu belirten raporunu 2 ay içinde Meclis Başkanlığına sunacak. Soruşturmanın bu sürede bitirilememesi halinde, komisyona bir aylık yeni ve kesin bir zaman verilecek.

Rapor, Başkanlığa verildiği tarihten itibaren 10 gün içinde dağıtılacak, dağıtımından itibaren 10 gün içinde Genel Kurulda görüşülecek. TBMM, üye tam sayısının 3'te 2'sinin gizli oyuyla Yüce Divana sevk kararı alabilecek.

Yüce Divan yargılaması 3 ay içinde tamamlanacak. Bu zamanda tamamlanamazsa bir defaya mahsus 3 aylık ek zaman verilecek, yargılama bu zamanda kesin olarak sonlandırılacak. Bu kişilerin görevde bulundukları zamanda, görevleriyle ilgili işledikleri iddia edilen suçlar bakımından, görevleri bittikten sonra da Yüce Divanda yargılanacak.

Yüce Divanda seçilmeye engel bir suçtan mahkum edilen Cumhurbaşkanı yardımcısı veya bakanın görevi sona erecek. Cumhurbaşkanı yardımcıları ve bakanlar, göreviyle ilgili olmayan suçlarda yasama dokunulmazlığına dair hükümlerden yararlanacak.

Bakanlıkların kurulması, kaldırılması, görevleri ve yetkileri ile teşkilat yapısı ile merkez ve taşra teşkilatlarının kurulması Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile düzenlenecek.

Milyonlarca memur adayının ter döktüğü 22 Temmuz KPSS 2018 soru ve cevaplarını, sınav yorumlarını merak ediyor. 2018 KPSS zor muydu, 2018 KPSS kolay mıydı? 

ÖSYM tarafından yayımlanan sınav takvimine göre KPSS 2018 sınavı 22 Temmuz pazar günü yapıldı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Lisans Genel Yetenek ve Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri oturumlarında kamu kurumlarında memur olmak isteyen pek çok kişi ter döktü.

Sınav sonrası adaylar KPSS 2018 soru ve cevapları ne zaman açıklanacağını araştırıyor. 2018 KPSS lisans soru ve cevapları zor muydu? 

KPSS TAKVİMİNE GÖRE DİĞER SINAVLAR NE ZAMAN?

29 Temmuz'da KPSS Lisans (Alan Bilgisi), 29 KPSS Temmuz KPSS Lisans sınavı 2. oturumu ve 5 Ağustos'ta ise KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) oturumu düzenlenecek. Ayrıca Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT) başvuruları 9-17 Ekim 2018'de DHBT sınavı ise DHBT sınavı 9 Aralık 2018 tarihinde gerçekleştirilecek.

KPSS 2018 SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KPSS sınav neticelerini 15 gün içerisinde açıklanır açıklanmaz ÖSYM'nin resmi internet sayfası https://sonuc.osym.gov.tr üzerinden TC kimlik no ile öğrenebilirsiniz. 2018 KPSS sonuçları 31 Ağustos'ta açıklanacak.

2018 KPSS SORULARI VE CEVAPLARI (KPSS 2018 CEVAP ANAHTARI) NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KPSS 2018 lisans soruları ve cevaplarının ne zaman erişime açılacağı ile ilgili resmi bir tarih bulunmuyor. Soruları ve cevap anahtarı 2 gün içerisinde ÖSYM'nin internet sitesinden açıklanması bekleniyor. 

2018 KPSS OTURUMLARI NE ZAMAN SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK?

Genel Yetenek-Genel Kültür: 22 Temmuz 2018, saat 10.15, 130 dakika. Eğitim Bilimleri 22 Temmuz 2018, saat 14.45, 100 dakika. KPSS Alan Bilgisi Sınavları 1. oturum (Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri) 28 Temmuz 2018, saat 10.15. KPSS Alan Bilgisi Sınavları 2. oturum (Hukuk, İktisat, Maliye) 28 Temmuz 2018, saat 14.45. KPSS Alan Bilgisi Sınavları 3. oturum (İşletme, Muhasebe, İstatistik) 29 Temmuz 2018, saat 10.15. ÖABT (Öğretmenlik Alan Bilgisi) ise 5 Ağustos 2018, saat 10.15, 75 dakika olarak gerçekleştirilecek.

2018 KPSS ALAN BİLGİ SINAVLARINDA ADAYIN YANINDA BULUNDURMAMASI GEREKENLER

Kurşun kalem, silgi, kalemtıraş, peçete, ÖSYM tarafından temin edileceğinden, şeffaf pet şişe içerisindeki su dışında hiçbir araç, gereç, içecek ve yiyeceği sınava gireceğiniz binaya getirmeyiniz. 

Sınava şeffaf pet şişe içerisinde su getirebilirsiniz. Adayların sınava girebilmeleri için Sınava Giriş Belgesinden başka fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgelerini de yanlarında bulundurmaları zorunludur: Nüfus cüzdanı/Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı Süresi geçerli pasaport, pasaportları bulunmayan KKTC vatandaşlarının fotoğraflı ve kimlik numaralı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kimlik Kartı gerekiyor. 

Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Pembe/Mavi Kartlar olması gerekiyor. Bunların dışındaki, sürücü belgesi, meslek kimlik kartları vb. diğer tüm belgeler sınava giriş için geçerli belgeler sayılmayacaktır. 

Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, sınav görevlilerinin adayı kolaylıkla tanıyabilmelerini sağlayacak, sınav görevlilerinde adayı tanımada tereddüt oluşturmayacak güncel bir fotoğraf ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalıdır.

KPSS 2018 lisans soru ve cevapları ne zaman açıklanacak? 2018 KPSS zor muydu? 2018 KPSS cevap anahtarı ve son durum

Üzerinde soğuk damga, sınav görevlilerinin adayı kolaylıkla tanımasını sağlayacak güncel bir fotoğraf veya T.C. Kimlik Numarası bulunmayan (TC Kimlik Numarası elle veya daktilo ile sonradan yazılmış veya ilave edilmiş olmamalıdır.) nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecektir. 

Bu belgelerini eksiksiz olarak yanında bulundurmayan bir aday, mazereti ne olursa olsun, sınava alınmayacak; sınava alınsa bile sınavı geçersiz sayılacaktır. Sınav günü sınav görevlilerinin, fotoğrafından adayın kimliğini belirlemede güçlük çektiği takdirde, adayı sınava almayabileceği veya adayın sınavının geçersiz sayılabileceği göz önünde bulundurulmalıdır.

ALÇILI OLARAK SINAVA ALINMAYACAĞIMI BİLMİYORDUM

Adaylardan Furkan Uzunoğlu, kolunun alçıda olduğunu ÖSYM'ye bildirmediği için sınava alınmadı. Uzunoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Alçılı olarak sınava alınmayacağımı bilmiyordum. 

Zaten alçıya alınalı 3 gün oldu, alçılı girmek de yasakmış. Giriş belgesinde de yazmıyor, bize de bilgilendirme olmadı. 

Kimi adaylar ise sınavda kabul edilmeyen kimlik belgesi getirdiği veya geç kaldığı için sınava giremedi. Sınavın başlamasından sonra çocuklarını dışarıda bekleyen aileler, Kur'an-ı Kerim okuyup dua etti. Eşleri sınava giren adaylar ise dışarıda çocuklarıyla sınavın sona ermesini bekledi.

KAZA GEÇİRENLERE YARDIM ETTİĞİ İÇİN GEÇ KALAN HEMŞİRE ADAYI KPSS SINAVA GİREMEDİ

Kütahya’da trafik kazası geçiren kazazedelere yardım eden hemşire adayı, KPSS sınav merkezine geç gelince, görevlilerce sınav salonuna alınmadı. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi A Bloktaki sınav salonuna saat 10.00’da gelenler arasında yolda trafik kazası geçiren kazazedelere yardım eden bir hemşire adayının da olduğu iki kişi Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Genel Kültür ve Genel Yetenek Sınavı'nda kapıların 09.45’te kapanması uygulaması sebebiyle sınava giremedi. 

Trafik kazasına yardım ettiğini belirtmesine rağmen hemşire adayının içeri alınmaması üzerine dışarıda bekleyen vatandaşlar duruma tepki gösterdi. Yer yer vatandaş ve görevliler arasında tartışmalar yaşandı. Tüm ısrarlara rağmen hemşire adayı ve diğer kişi sınav salonuna alınmadı.

KPSS PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Genel kabul görmüş basit bir KPSS hesaplama sistemi var. 0.5 x (Genel kültür + genel yetenek neti) + 40 ile -+5 puan farkla puanınızı hesaplayabilirsiniz. Bu hesaplamaya göre yukarıdaki adayın puanı 0,5 x 70 + 40 = 75 puan olmalıydı. 

Fakat yapılan testler Türkiye ortalaması ve standart sapma değerleri -+5 puan oynamaktadır.

KPSS puan hesaplama motoru ile 2018 puanınızı hesaplayabilirsiniz. Bu yapacağınız hesaplama yalnızca p3 puanı için değildir.

Şüphesiz hesap konusunda en çok meraklı olanlar öğretmen adaylarıdır. Onbinlerce aday arasından öğretmen olmak isteyenler üç farklı oturuma girmektedirler. Lisans, eğitim bilimleri ve öabt testine giren adaylar atanmak için p121 puanına bakmaktadır.

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2018, 10:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER