KAÇ TANE ŞUBE MÜDÜRÜ ATANACAK ?

Milli Eğitim Bakanlığı 950 şube müdürü ataması için çalışmaları tamamladı.

KAÇ TANE ŞUBE MÜDÜRÜ ATANACAK ?
Milli Eğitim Bakanlığı Haziran ayı içerisinde TBMM'de torba yasa olarak bilinen düzenlemeyle 2012 yılında 40 bin öğretme ve 950 şube müdürü kadrosu için teklifte bulunmuş ve TBMM de torba yasada bu teklif kabul edilerek yasalaşmıştı. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen tekliflere göre 40 bin öğretmen ve 950 Şube Müdürü atamasında 40 bin öğretmen atması gerçekleştirildi. 950 şube müdürü ataması ise hala yapılmamıştı.
Şube müdürlüklerine yapılacak olan atamalar için ilk önce norm çalışması başlatıldı. Haziran ayından beri devam eden bu çalışmalarda artık son aşamaya gelindi ve norm çalışması bitti.
İl ve ilçelere dağıtılacak olan normlarda öğrenci sayısına göre Şube müdürü normu verilmesi planlandı. Ancak Ankara, İstanbul, Bursa, İzmir, Antalya gibi büyükşehirler ile Nüfus yoğunluğu ve öğrenci sayısı az olan iller arasında denge gözetildi.
Buna göre bazı il ve ilçelerde 10 bin bazı büyükşehirlerde ise 15 bin öğrenci sayısı ya da daha fazlası baz alınarak norm kadro belirlemesi yapıldı.
Bakanlık yetkilileri ile yaptığım görüşmede çalışmanın ne aşamada olduğunu sordum.
Israrım neticesinde norm kadroların belirlendiği ve çalışmanın imza aşamasında olduğunu bilgisini edindim.
İmzanın ardından norm kadroların il ve ilçelere  dağıtılacak.
950 şube müdürü kadrosuna nasıl atama yapılacağını, sınav ya da başka bir kriterin olup olmayacağı konusunda ise ağızları bıçak açmadı.
Ama çok açık şekilde şunu söyleyebilirim ki bu kadrolara yakın tarihte bir sınav ya da mülakat olmayacağına göre vekaleten atama yapılacağı kesin gibi.
Tıpkı İl Milli Eğitim Müdürlerinde olduğu gibi. Milli Eğitim bakanı önce kadroları belirledi, sora vekaleten atadı, performansındna memnun olduklarının ise kadrolu atamalarını aradan geçen bir seneyi aşkın sürede yaptı ve hala atamaya da devam ediyor.
Şube müdürleri de bu yöntemle yani vekaleten atanacak.
İsimler İl Mili Eğitim Müdürlüklerinden ve siyasilerden gelen CV lere ve özelliklere göre belirleniyor.
Şube müdürü olmak için şartları tutup tutmayanların atanması konusunda yine fırtınalar koparılacak.
Performansından memnun kalınan şube müdürleri ise belli bir çalışma süresi ki en az 1 yıl olacağını düşündüğüm için bu bir yılın sonunda kadroyu kapacak.
Bu sene ertelenen idareci rotasyonu ise seneye kesin olarak uygulanacak. Böylece birçok İlçe Milli Eğitim Müdürü ve şube müdürünün de emekli olması sağlanırken yerlerine başarılı şube müdürlerinden atama yapılacak.
 
Milli Eğitim Bakanı adeta puzzle gibi tüm parçaları bir araya getirerek ince bir çalışma yapıyor. 
Ekibinden hata yapan çok fazla...
Umarım bu şube müdürlüğü atamaları da bakanlık bürokrasisinin hatalarına kurban gitmez. 
Vesselam...
Serdar YILMAZ
Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
ATANMALI
ATANMALI - 12 yıl Önce

Adaletli bir yöntemle....başta atanma şartlarını taşıyanlar olmak üzere atama yapılmalı.

nejmi tut
nejmi tut - 12 yıl Önce

atamalar herkese açık olmalı ve adil seçilmelidir.yağcılık yapamayan eğitimciler cezalandırılmamalı aksine ödüllendirilmeliler.yoksa adil olmayan seçimler eğitimciler içinde huzursuzluğa neden olur ki eğitimin kalitesinin düşmesinin en büyük nedenlerinden biride budur.

SIRADAKİ HABER