KAÇ ÖĞRETMENEVİ KAPATILDI ! KAPATMA KARARINA ÖĞRETMENLER VE ÇALIŞANLAR NE DEDİ ?

Milli Eğitim Bakanlığı zarar ettiklerini gerekçe göstererek bazı öğretmenevlerinin kapatılmasına istemişti. Bunun için illere yazı yazan bakanlık ilk etapta bazıları kapttı. bin 500 oğretmen evinin yaklaşık 10 tanesinin kapatılıdğı öne sürülüyor. işte bakanlık yazısı

KAÇ ÖĞRETMENEVİ KAPATILDI ! KAPATMA KARARINA ÖĞRETMENLER VE ÇALIŞANLAR NE DEDİ ?
Daha önce öğretmenevlerinin kapatılacağı yönünde yaptığımız  öğretmenlere "öğretmenevi şoku" haber tartışma konusu olmuştu. Kimisi kapatılması kimisi ise kapatılmaması yönünde görüş bildirdi. işte o haberlerin ardından gelen yorumlar.



ÖĞRETMENEVLERİNİN KAPATILMASI DOĞRU MU ?

Ankara'da garip kararlar alınıyor.Her şey bitti, sıra öğretmen evlerine geldi. O evlerin kurulması için az mı emek verildi, az mı para harcandı? Daha da önemlisi onlar olmasaydı, sadece öğretmenlerin değil, taşrada kamu çalışanlarının gidip kalabilecekleri başka konaklama mekanları mı vardı? İyi işletilemiyormuş!"
MEB’in de iyi işletilemediğini inanların sayısı çok fazla. 
O zaman MEB’i de mi kapatalım.
Eğer zarar ediyorlarsa, karlı hale getirelim.
Eğer amaç dışı kullanılıyorsa, amacı doğrultusunda çalıştıralım.
Ama ne olu,r en kolayına kaçıp, kapılarına kilit vurmayalım.
Eğer 12 Eylül kurumu diye kapatılıyorsa, ondan önce YÖK var.
Onun neden kapısına kilit vurulmuyor da, öğretmen evleri hedef alınıyor?
Anlaması gerçekten çok zor bir karar.
Umarız ülkemiz, MEB ve eğitim camiası için hayırlı bir karar olur.
Çok daha iyileri açılır…
  
Abbas GÜÇLÜ
 
 YORUMLAR
 
erdal koluman ~

ben bir öğretmenevi personeli olarak yazıyorum kanayan yara deniyor öğretmenevleri için neresi yara buralar. merhem olup gelen ilk atama olan öğretmelerimize azmı şifa verdik,azmı yardımcı olduk.MEB bu sözde kanayan yarayı iğleştirsin neden kesip atıyorki. kardeşim öğretmenevleri kendi yağında kavrulan ve unutulmaya yüz tutmuş kurumlar devlete vergisini veriyor.Devletten ödenek almıyor elektrik ,su ve yakacak parasını kendi bütçesinden karşılıyor . personelinin sigorta ve maaşınıda kendisi veriyor.Daha neyapsın öğretmenevleri.Öğretmelerimiz sürekli şunu der gittim yer bulamadım kardeşim bu şartlarda hiç kimseyi kabul etmezssek sadece öğretmeni beklersek maddi yönden çöker öğretmenevleri ozaman gelip bir çay dahi içemez olursun.Öğretmenlere soruyorum hangi öğretmen hergün seyahat halinde siz aydın insalarsınız akıllı düşünün biraz sedece öğretmene hizmet vermekle bu çark dönmez çünkü devletin öğretmenevlerine bir katkısı yok yok olduğu gibi vergisinide alıyor.
ahmet vahşi ~
devletimizin eli bollaşır kapanırsa fuzulü masraf hiç gerekli deyil heryer ev heryer otel bence anlamı yok
ahmet vahşi ~
öğretmene yerden çok ne var o zaman sivil otoellerde kapatsın onlar boşamı açık ben otolim falan yok ben gittiğim yerde sivil olarak sivil otellerde kalıyorum sizlerde bizim gibi kalabilirsiniz hiç bir sorununuz olmaz saygılar...
ahmet vahşi ~
kardeşim kapansın devletin öğretmeninin öğretmen evinde müdürlükte yardımcılığında ne işi var onun yeri okul doğunun bir çok yerinde öğretmen yok gitsinler okullarına olmadı özelleştirsinler devam etsin ama kesin ve kesin öğretmenin yeri okul .....
öğretmen ~
öğretmen evleri öğretmenin gerçek evidir.siz hiç ikamet ettiğiniz il dışına gidip barınacak yer aradınız mı öğretmen evleri olmasa nerede kalacaksınız,dügününüzü,cocugunuzun düğününü nerde yapacaksınız,emekli olunca,yada akşamları nerede oturacaksınız,dinleneceksiniz soruyorum sayın yetkililer öğretmen evleri öğretmenlerin evidir toplandıkları,sohbet ettikleri,sosyal ihtiyaçlarını giderdikleri güzel yerlerdir.bu yerlerin kıymatini bilen bilir olmayınca anlarsınız kıymatini...
MEHMET KARAYEL ~
TEŞEKKÜRLER SAYIN BAKANIM. DEVLETİN SIRTINDAKİ BİR KAMBURU ALMANIZA SEVİNDİM İNŞALLAH DİĞER BAKANLIKLARDA DA AYNI UYGULAMAYI GÖRÜRÜZ. MESALA POLİS EVİ, ONDU EVİ VB. BİLİYORUM BANA BİRÇOK MEMUR KIZIYORDUR AMA GERÇEKLERİ ELİMİZİ VİCDANIMIZA KOYARAK TEKRAR DÜŞÜNELİM DERİM.
Kürşat ~
Öğretmenevlerinin kapatılması kesinlikle doğru bir karardır. Zaten gerekliliğine de inanmıyorum.


hasan hasan ~ herkez yazmış kapatılsın kapatılmasın ya arkadaslar burda yalısan sözleşmeli işçiler ne olacak peki onların aileleri nerde iş bulacaklar yazık degilmi vicdanlı olun biraz..yıllardır ögretmenlere hizmet veriyolar ..sahip cıkacagınız yere kapatın diyorsunuz
Mustafa DEĞER ~
Ağzına sağlık sayın Bakan. Arpalıklar gidiyor, arkasından bakalım kimler ağlayacak. Zaten öğretmenler yararlanamıyor ki!!! Turizm ve ticari mantıkla konumu itibarıyla getirisi yüksek olanlar satılmalı diğerleri de başka eğitim amaçlı kullanılmalı. İdareciler para peşinde, yiyip içip gidenlerin hesabını kapatacak bin bir cambazlık peşinde koşuyorlar. Sizce bir öğretmenin acze düşürülmesi uygun mu? Yazık yazık. En doğru karar olur elden çıkartmak. Zaten kullanım amacını aşmış, sokak serserilerinin eylek yeri olmuş yerler.
Mahmut Emin ARIKAN ~ Çok çok isabetli bir karar. Hemen uygulamaya geçilmesinde fayda var. Çünkü; buralarda öğretmenden başka herkes kalıyor, her türlü nimetlerinden yararlanıyor yararlanamayan öğretmen ve diğer eğitime hizmet eden personel. Buralara atanan Öğretmenevi Müdürlerinin % 80'i yetersiz, bu sistem yanlışlığı sebebiyle yolsuzluklara buaşmış, hakkında ağır ceza veya asliye ceza mahkemelerinde nitelikli dolandırıcılık, zimmet, irtikap, sahtecilik, imza takliti yoluyla bankalardan para çekme, internet bankacılığı yaparak hesapların belirsizliği, diğer idareci ve muhasebe görevlilerinden habersiz bankalarda işlem yapma, resmi evrakta sahtecilik vb.uygunsuz ve usul ile esasa aykırı hareket ederek GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA suçlarından KAMU DAVASI AÇILAN arkadaşlar var. Usul, esas ve hukuk bilmeyen öğretmenlerimizin böylesi para çarkının yoğun döndüğü kurumlarda hata yapma riski oldukça yüksek. İşi öğrenene kadar da işişten geçmiş oluyor. Yazık oluyor saf ve temiz öğretmenlerimize.
iso iso ~haaa bir o kalmıştı el atılmayan.
Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Öğretmen
Öğretmen - 12 yıl Önce

Bizim dışımızda herkes kalıyordu.İsabetlibir karar,sevindim

hakan
hakan - 12 yıl Önce

hepsinin kapanması lazım. ilk atandığımda beni akşama kadar bekletip öğretmen olmayanlara odaları verip beni sokakta bıraktıklarını hala unutmadım. kanayan yara değil kanserli bölge. hemde çok pahalı . maaşımızın tamamını istiyorlar.

deniz
deniz - 12 yıl Önce

askerin,polisin,istihbaratın,maliyenin neticede kamunun birçok kolunda sosyal tesisler var.kamuda en çok çalışana sahip eğitimcilerin sosyal tesislerini kapatmak doğru değil...

Anadolu
Anadolu - 12 yıl Önce

Bakanlığın öğretmenevlerine tepkisini anlamak mümkün değil. Öğretmenevleri kendi yağında kavrulan kurumlar, devletten beş kuruş almadıkları gibi, alınan üye aidatları da iki yıldır alınmıyor, hatta birçok öğretmenevi devlete vergi veriyor. Hepsi muhtasar ve ssk giderlireni gününde devlete ödüyor. Abbas Güçlü çok haklı iyi işletemeyen idarecileri görevden alırsın iyi işletecek adam getirirsin olur biter. Personel istihdam ediyor. Ekonomiye katkısı var. Sosyal tesisler içinde kendi bakanlığına yük olmayan sadece öğretmenevleridir. Kapatılacaksa her bakanlık kendi evlerini kapatsın. Polisevleri, orduevleri, hakimevleri sonra öğretmenevleri kapatılsın.

AHMET
AHMET - 12 yıl Önce

SAYIN ÖĞRETMENLER ÖĞRETMENEVLERİ KAPATILSIN DİYE FERYAT EDİYORSUNUZ FAKAT UNUTMAYIN ÖĞRETMENEVLERİ BAŞLANGIÇ OKULLAR DA KAPATILACAK ÖZELLEŞECEK SİZDE İŞSİZ KALACAKSINIZ SESİNİZİ ÇIKARMAYIN BAKALIM.

HASAN
HASAN - 12 yıl Önce

ÖĞRETMENEVİNİ İSTERSE TOPTAN SATSINLAR EN AZINDAN BİZ ÖĞRETMENEVİ ÇALIŞANLARINA BELKİ KADROLU BİR İŞ VERİRLİR.YILLARCA KAMU KURUMUNDA EL İŞÇİSİ GİBİ ÇALIŞTIK.BİR KAMU KURULUŞUNDA KURUM AMİRİ İŞVEREN GİBİ HAREKET EDEBİLİRMİ.OKULLARDA OKUL MÜDÜRÜ ÖĞRETMENLERE SİZİ KOVARIM DİYEBİLİRMİ

nuran
nuran - 12 yıl Önce

Öğretmenler öğretmenevinden yararlanmayı bilmiyor ki. Yıllarca işimin düşmediği yere aidat ödemem mantığıyla öğretmenevlerini sahipsiz bıraktılar. Bu kurumlar tek kuruş bakanlık ödeneği almadığı gibi , işçi maaşından vergilere, gıda ürünlerinden temizlik malzemelerine, demirbaşından doğalgaz,su elektriğine kadar aklınıza gelecek her gideri kendi bütçelerinden karşıladılar.Çalışanları üç otuz paraya 7 gün 24 saat bayram veya resmi tatil dinlemeden tesisleri açık tuttular. Kadro konusunda hep kapı dışında tutuldular. Sonunda da ayakta kalmak için kamuya açıldılar. Şimdi katkıda bulunmayan, aidat ödemeyen, kırk yılda bir işi düşüp, rezervasyonsuz gidip yer bulamayan kişiler "öğretmenden başka herkese hizmet veriliyor kapatılsın' diye ahkam kesiyor. 100 yataklı öğretmenevi sen son gün çıkıp geleceksin diye oteli boş mu tutacaktı? Öğretmenevleri kamuya açıldıysa bunun en önemli sebeplerinden biri hizmet verecek öğretmen bulamamasıdır. Çalışanlar kadrolu olmadığı için personel maaşı, 7/24 hizmet yüzünden ödenmek zorunda kalınan fazla mesai, stopajı, SGK sı derken zaten fazla faal olmayan bir öğretmenevinin bütçesinin 10'da 7'si personel giderlerine gitmektedir.Bahsettiğim ücretlerde uçuk rakamlar değildir, çoğunlukla asgari ücrettir. Makul olalım lütfen. Hem sosyal hizmetler açısından, hem çalışanları açısından öğretmenevlerinin doğru bir değerlendirmeye tabii tutulması ve işlevsel hale getirilmesi gerekir. Kendi ellerinizle kendinize ait sosyal tesisleri bitirmeyin. Kapatılsın diyeceğinize sahip çıkın..

Salim KARA
Salim KARA - 12 yıl Önce

Ogretmenevlerinin kapatilmasi yanlis yanlis. Buralar ogretmenin evi bizim paralarimizla yapildi.Bazilarin hatasi varsa bu hatayi tum camia cekemez.


SIRADAKİ HABER