19 Eylül Pazartesi günü, İlk ve Ortaöğretim Kurumlarının diğer sınıflarında da derslerin başlamasıyla birlikte, İstanbul da sıkıntılı bir döneme adım atılmış olacak.
İSTANBULDA 50 BİNİN ÜZERİNDE ÖĞRETMEN AÇIĞI VAR
İstanbul da, 2.5 milyona yakın İlk ve Ortaöğretim öğrencisi ders başı yaparken, 95 bine yakın öğretmende görevlerinin başında olacak.
Her yıl olduğu gibi yine, bir çok branşta öğretmen açığı olduğu için, okullarda birçok ders, ya boş geçecek ya da,ücretli veya görevlendirme öğretmenlerle dersler doldurulmaya çalışılacak.
Yaptığımız hesaplara göre, halihazırdaki sınıf mevcudu ve öğretmen sayılarına göre, İstanbul da ortalama olarak bir İlçede, haftalık 8-10 bin saatlik dersin branş öğretmeni yok. Bu dersler ücretli veya görevlendirme öğretmenlerle doldurulmaya çalışılıyor.(Örnek:Bahçelievler İlçesinde 400 civarında öğretmen görevlendiriliyor.Ücretli bir öğretmenin,haftada 24-30 saat derse gireceği hesaplanıyor.Bu durumun,Bağcılar-Küçükçekmece –Arnavutköy ve Gaziosmanpaşada daha vahim olduğundan kuşku yok.)
Resmi açıklamalara bakacak olursak, İstanbul daki Öğretmen açığı, 10 bin civarında. Neye göre, hangi rakamlar baz alınarak bu kadar açık ilan ediliyor ? İstanbul da, sınıf başına düşen ortalama 45 öğrenci baz alınarak,10 bin öğretmen ihtiyacı telaffuz ediliyor, oysa dünyanın gelişmiş hiçbir ülkesinde, sınıf mevcutları 24 ü geçmiyor, hadi biz de ortalama 30 olsun.Yetkililer buna göre hesap yapsalar bile, İstanbul da öğretmen ihtiyacının en az 50 bin, Türkiye deki gerçek Öğretmen açığının da, 300 bin olduğunu bulurlar ve atama bekleyen 300 bin meslekdaşımıza da istihdam yaratılmış olur.
İSTANBULDA PAZARTESİ GÜNÜNDEN İTİBAREN TRAFİK FELÇ OLACAK
İstanbul da, okullardaki fiziki problemler, çok kalabalık sınıf mevcutları ve branş öğretmeni açığı sıkıntısının yanı sıra, 19 Eylül Pazartesi gününden itibaren, İstanbulluları canından bezdirecek bir trafik çileside bekliyor.
Okulların açılmasıyla birlikte, İstanbul da 200 bine yakın öğrenci,12 bin civarında servis aracıyla okullarına gidecek, bir kısım öğrencinin de, toplu taşıma araçlarından faydalanacağı bilinmektedir. Bunlara ek olarak, İstanbul daki ana arter ve ara yollardaki yol bakım ve genişletme çalışmalarını da düşündüğümüzde, durumun vahameti ortaya çıkmaktadır.
Her yıl, doğal nüfus artışı ve göçler nedeniyle, İstanbul daki eğitim sürecine kaç öğrencinin katılacağı belliyken, sorunlar kartopu gibi büyüyerek devam ediyor. Karşı karşıya geleceğimiz belli sorunların çözümüne yönelik tedbir almak, bu ülkeyi yönetenlerin görevi değil mi ?
Enver DEMİR
Türk Eğitim –Sen İstanbul 9 Nolu Şb.Bşk
Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2011, 00:00
İSTANBULDA EĞİTİM, KRONİKLEŞMİŞ SIKINTILARLA BAŞLIYOR.
12-16 Eylül tarihlerinde, Okul öncesi ve İlköğretim okullarının birinci sınıflarında "okula uyum programı" kapsamında,2011-2012 eğitim-öğretim yılı başlamıştı.
YORUM EKLE
YORUMLAR
NAMAZ VAKİTLERİ
İMSAK
06:29
GÜNEŞ
08:00
ÖĞLE
12:57
İKİNDİ
15:23
AKŞAM
17:45
YATSI
19:10
1
TEŞKİLAT KANUNUNDA NELER DEĞİŞTİ
2
EK ÖDEME TÜM EĞİTİM ÇALIŞANLARINA VERİLMELİDİR...
3
Yeni Eğitim-Öğretim Yılında Eğitimde Vesayetin...
4
Sayın Dinçer'e Bilgi Notu:
5
Bir Eğitim Öğretim Yılını Daha Çözüm Bekleyen...
6
Bakan Dinçer "Öğretmene 3 ay tatil bitiyor"
7
Ataması yapılmayan öğretmenler eylemde
8
Ömer Dinçer soruları yanıtladı: En iyileri, en...
9
Rotasyon Konusunda Tereddüte Düşülen Konular
10
İşte Milli Eğitim'deki "Ballı" Devrim
ANKETTüm Anketler
başkan sorunlar sadece bunlar mı ? 6 yıl önce sözverdikleri ekders ücretlerinin arttırılması konusunda tık yok,her yıl 2+2 maaş zammı artık bizi mahvetti,ekonomik durumumuz gerçekten çok bozuk,bunları gündeme taşıyın lütfen.....