İSTANBUL MEM MÜLAKATTA HATA MI YAPTI?

İstanbul ilinde 81.818 puanla mülakata çağrılmayan bir öğretmenin isyanı.

İSTANBUL MEM MÜLAKATTA HATA MI YAPTI?
İstanbul da ......... Lisesinde Müdür Başyardımcısı olarak görev yapmaktayım öğretmenlik mesleğinde 18. Yılım 2001 yılından beri yönetici olarak görev yapmaktayım. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 14.09.2013 tarihinde yayınlamış olduğu okul müdürlüğü mülakat listesinde yaptığım inceleme sonucunda 81.818 puanla listede olmadığımı tespit ettim. 
İlgi yönetmeliğin; 3. Bölümünün 8. Maddesinin 3. Alt fıkrası “Eğitim kurumu müdürlüğüne yapılacak atamalarda; türü itibarıyla ayrı ayrı her ilde ilan edilen boş eğitim kurumu yöneticiliği sayısının üç katı kadar aday, yazılı sınavda başarılı olmak kaydıyla puan üstünlüğüne göre sözlü sınava çağrılır. Son sıradaki adayla aynı puana sahip adaylar da sözlü sınava çağrılır.” denilmektedir. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün yayınlamış olduğu listelerde bir adayın isminin en az altı ayrı liste de olduğu, hatta sekiz listede de olan isimler olduğunu tespit ettim. Yönetmelikte üç katı kadar aday yazılı sınavda başarılı olmak kaydıyla puan üstünlüğüne göre sözlü sınava çağırılır denilmektedir. Aynı aday farklı altı listede çağrılmaktayken sözlü mülakata altı kez değil bir kez girecektir. Bu da yönetmelikle çelişmektedir. 

Çağrılan aday sayısı bu nedenle üç katı olmamaktadır. Bu nedenle bir branş öğretmeni birden fazla listede yer alırken 31 Meslek Lisesi, 5 Halk Eğitim Merkezi ve 4 Öğretmenevi ASO ilana çıkmış olup bunlara başvurma hakkı verilen 140 başvuru içerisinde sadece 3 meslek dersi öğretmeni vardır. Diğer 137 kişinin isimleri aynı duyuruda farklı listelerde de yer almaktadır. İstanbul genelinde yaklaşık 330 okul münhal ilen edilmiştir. Yönetmelik gereği en az 1000 aday mülakata alınmalıdır yapılan yanlış listeleme nedeniyle listelerde yaklaşık 650 aday ismi vardır.

Her adayın adı listelerde bir kez yer alırsa yüksek puan alan meslek dersi öğretmenlerinin de sözlüye katılma hakkı olacaktır. Bu şekilde mülakat listesi oluşturan illerimiz de vardır. Adaylar mülakata bir kez gireceğine göre mülakat sonucu toplam puanlarıyla yönetmeliklere uygun olarak istedikleri okul türlerini tercih edebilirler.

Meslek dersleri öğretmeni olarak yüksek puan almama rağmen il milli eğitim müdürlüğünün yaptığı yanlış yüzünden yönetici olma hakkım elimden alınmıştır. Mülakat listelerinde 74 puanla aday isimleri varken 81.818 puanla mülakata girememek ve haksızlığa uğramak beni çok üzmüştür.

Benim Eğitim Yönetimi alanında yüksek lisansım, uzman öğretmenliğim, aylıkla ödüllendirmem ve teşekkürlerim varken bakanlığımız tarafından açılan hizmet içi eğitimleri katılıp başarıyla tamamlamışken mülakattan 0 ( sıfır) not bile verilse atamamın olması kesindi.

Ancak yapılan bu haksızlık sonucu tüm çalışmalarım boşa gitmiştir. Basında hep Eğitim Bir Sen üyelerine torpil yapıldığı iddaa edilemektedir. Eminim ki Türkiye genelinde en çok mağdur olan benim. Sizlerden ricam bu mesajımı sitenizde yayınlamaınz ve konuya dikkat çekmenizdir. Sınavdan 81,818 puan alan ve MEB'in istediği tüm şartları fazlasıyla taşıyan bir kişiye yardımcı olacağınızı ve hakkını arayacağınıza inancım tamdır.(kamudanhaber)
Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER