İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLERİNİN MALİ HAKLARI VE DİĞER KONULAR ...

İlçe Müdürlerinin Mali Hakları Ve Diğer Konular…

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLERİNİN MALİ HAKLARI VE DİĞER KONULAR ...

İlçe milli eğitim müdürlerinin mali hakları yetki ve sorumlulukları ile doğru orantılı değildir. İlçe milli eğitim şube müdürlüğü görevini yürütürken, ilçe milli eğitim müdürlüğüne atanan bir yöneticinin maaş parametrelerinde hiçbir değişiklik olmamaktadır. Oysa okul müdür yardımcısı iken okul müdürlüğüne atanan bir yöneticinin yan ödeme katsayısı ile haftalık ek ders ücreti ders saatinde artış olmaktadır. Okul müdürü ilçe milli eğitim müdürlüğü görevine atanınca yan ödeme katsayısı azalmaktadır. Ancak ek ödeme gösterge rakamı artmaktadır. Yalnızca şube müdürü, il müdür yardımcılığına ya da il müdürlüğü görevine atandığında mali haklarında artış olmaktadır. Yetki ve sorumluluk artarken maaşı oluşturan parametrelerinde artması gerekir. Diğer kurum yöneticilerinin mali haklarına baktığınızda, görevde yükselinildiğine maaşları da artmaktadır.

Bu durum eşit işe eşit ücret ilkesine aykırı olduğu gibi Anayasa’nın 55. Maddesine de aykırıdır.

İlçe milli eğitim müdürü ve bazı okul yöneticilerinin maaşları ile ilgili bilgiler;

 

MAAŞ PARAMETRELERİ

     

ŞUBE MÜDÜRÜ

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ

Sabit Veri İsimleri

Oranlar

Sabit Veri İsimleri

Oranlar

Özel Hizmet Tazminatı

135%

Özel Hizmet Tazminatı

135%

Ek gösterge

3000

Ek gösterge

3000

Yan Ödeme

1100

Yan Ödeme

1100

Ek ödeme katsayısı

170%

Ek ödeme katsayısı

170%


YATILIOKUL MÜD.YARD.

YATILI OKUL MÜDÜRÜ

Sabit Veri İsimleri

Oranlar

Sabit Veri İsimleri

Oranlar

Özel Hizmet Tazminatı

100%

Özel Hizmet Tazminatı

100%

Ek gösterge

3000

Ek gösterge

3000

Yan Ödeme

1400

Yan Ödeme

1425

Haftalık Ek ders Ücreti

18 saat

Ek ödeme katsayısı

30 Saat


Okul Yöneticileri için Tazminatlar 1ve 2. derece

   

Not; İlçe milli eğitim müdürü/şube müdürü/okul yöneticisi maaşlarını yazarken, okul yöneticilerinin mali haklarının daha fazla olduğunu ifade etmiyorum. MEB de daha üst görevlere atandığınızda mali hakların paralel olarak artmadığını göstermek için kıyaslama yapıyorum.

“Denetçilerin görevi ne?”

Bakanlık Denetçileri (Bakanlık Müfettişleri) 652 sayılı KHK den önce liseleri ve il/ilçe mili eğitim müdürlüklerini rehberlik, soruşturma, denetim ve iş başında yetiştirme işlemlerini bakanlık denetçileri yerine getiriyorlardı. Bu konuda sıkıntı yaşanmıyordu. Bunun kurumların üç yılda, beş yılda denetlenmesi ile hiçbir ilişkisi yok. Yılda beş defa bakanlık denetçileri bu kurumlara denetim için gelse bir rahatsızlık oluşturmamaktadır. Bu hususta ortaöğretim kurumlarında bir anket yapılsa bu husus tahsis edilecektir.

Milli Eğitim Müdürlükleri yönetmeliği yayınlandıktan sonra bakanlık denetçilerinin taşrada denetleyeceği kurum kalmamıştır. 652 sayılı KHK nin 17. Maddesinin alt bentlerinde kurumların adı zikredilmez iken daha geniş ifadeler kullanılmaktadır. Taşrada tüm kurumların denetim işleri KHK nin 41. Maddesi ile il eğitim denetmenlerine bırakılmıştır. Bu durum denetçiler, bundan sonra ne yapacak? Sorusunu akla getirmektedir. Yalnızca Sayın Bakan’ın vereceği talimatları yerine getireceklerdir. Anlaşılan rutin kurum denetimi yapamayacaklardır.

“Rotasyon açıklamaları”

Sayın Bakanımızın, Memursen Başkanı Sayın Gündoğdu ile yaptığı görüşmede yaz aylarında taşra teşkilatı yöneticilerine yönelik rotasyonun sinyallerini verdi. Yani rotasyondan vazgeçilmiş değil. Birkaç ay önce Bakan Yardımcımız ile yaptığımız görüşmede de rotasyonun sadece ertelendiği söylenmişti. Yeni eğitim sisteminin uygulanmasından önce yöneticilerin yer değiştirmesinin uygulamayı etkileyeceği kaygısı belirtilmişti. Sayın Bakanımızda aynı konuları ifade etti. Dernek olarak bizim görüşümüz şube müdürleri norm dağılımından sonra ve rotasyondan önce isteğe bağlı yer değişikliklerinin yapılmasıdır. Bu uygulama bazı mağduriyetleri önleyecektir.

Davut ÇALIŞKAN

Ueyder Başkan Yardımcısı

Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER