İL İÇİ TAMAM AMA SIKINTI İLÇE SIRALARININ İŞLETİLMESİNDE !

2012 Öğretmenlerin İl İçi Yer Değiştirme Kılavuzu atama takvimine göre tayin isteme dönemi tamamlandı.

İL İÇİ TAMAM AMA SIKINTI İLÇE SIRALARININ İŞLETİLMESİNDE !
Sebepsiz yere bir hafta bekleyeceğiz.
 
Sebepsiz çünkü Milli Eğitim dilerse biliyor ki atamaları bir parmak dokunuşuyla bir tuşa basarak sonuçlandırabilir.
 
Bu bekleme süresi ne için?
 
Öğretmeni oyalamak zaman kazanmak, ne için mi zaman kazanıyor? Daha çok ses getireceği belli il dışı, alan değişikliği ve özür grubu atamaları için. Milli Eğitim bu atama kılavuz ve takvimleri içinde hazırlıksız. Buna sebep yönetmeliklere uygun bir kılavuz hazırlamadan il içi tayinini başlatmaları. Lafa bakılmaz işe bakılır, şu ana kadar MEB yaptığı işte hep eleştrilmiştir.
 
İl İçi Tayinler Sonlandı! Fakat asıl sorun il içi sıraların işletilmesi!..


 



Hali hazırdaki takvim işletilirse, 2012 il içi tayin döneminde bir yanlışlığa daha imza atacak MEB.
 
Öğretmenlerin Atama ve Yerdeğiştirme Yönetmeliği’nin “İsteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme suretiyle atamalar” başlıklı 34.maddesi 1.fıkrası şöyledir;
 
“İl içinde yer değiştirme talebinde bulunan öğretmenlerin yer değiştirme suretiyle atamaları, tercih ettikleri eğitim kurumları itibarıyla yapılan sıraya bağlı olarak haziran ve ağustos aylarında birer kez olmak üzere eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacı çerçevesinde hizmet puanı üstünlüğüne göre gerçekleştirilir. Ataması yapılamayanların sıraları ağustos ayı sonu itibarıyla iptal edilir.”
 
İşte o yanlışın adı “il içi sıraları bir kez işletilmesidir”. Yönetmelik il içi sıraların iki kez çalıştırılmasını söylüyor.
 
 

Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER