İBB BURS BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi henüz 2023-2024 eğitim öğretim yılı burs başvuru sonuçlarını duyurmadı. Burs başvuruları 4 Kasım’da sona ererken değerlendirme sürecinde 16. güne girildi.

İBB BURS BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

Burs başvuru sonuçlarının en geç Aralık ayının ilk haftası erişime açılması bekleniyor. Burs verilecek öğrencinin şartları sağlayıp sağlamadığı, ekonomik durumu, eğitim alınan şehir vb. etkenler dikkate alınarak burs verilecek öğrenciler belirlenecek.

2023-2024 İBB BURS ÜCRETLERİ KAÇ TL?

2022-2023 eğitim öğretim yılında İBB’den burs desteği alan öğrencilere toplam 6 bin lira burs desteği sağlanmıştı.

Bu yıl burs verilecek öğrencilere ise 3’er parça şeklinde 2.500 TL yatırılacak. Toplam burs miktarı ise 7.500 TL olarak belirlendi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2023-2024 eğitim öğretim yılında toplam 75 bin öğrenciye burs desteği verileceğini duyurdu. İstanbul Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi, Anadolu Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi gibi açıköğretim fakültesinde eğitim alan öğrenciler burslardan yararlanmayacak.

Yurtdışında eğitim görenler, ücretli değişim programında bulunanlar, ön lisans ve lisansta 30 yaşından büyükler, yüksek lisans ve doktorada ise 40 yaşından büyükler, eğitim alırken yüz kızartıcı bir eylemden dolayı disiplin cezası alanlar ve sabıka kaydı olanlar burslardan faydalanamaz.

Hürriyet Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER