HER OKULDA BİR BİLİŞİM ÖĞRETMENİ OLSUN

HER OKULDA BİR BİLİŞİM ÖĞRETMENİ OLSUN
Fatih Projesi ile eğitimin merkezinde yer alması gereken Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri bir kampanya başlatmışlardı ve ilk reklam filmini çekerek de herkesten destek istediler.
 
Bu zamana kadar yaklaşık 8 Bin imza toplanan kampanya http://www.change.org/bilisimogretmeni adresinden devam ediyor. 
 
Kampanyanın gerekçelerinde ise;
 

Fatih Projesi geleceğimizin gençlerini eğitmeyi hedefliyor.Teknolojiden sadece kullanıcı olarak faydalanacak bir gelecek nesil bizi nasıl dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına sokacak?

Mevcut çalışmalara bakılacak olursa, okullarımızda bu kadar teknoloji kullanılacak ama öğrencilerimize bu teknolojiyi kullanma bilincini verecek bilişim öğretmenlerinden mahrum bırakılacak. Teknolojiye bu kadar yatırım yapılırken, o teknolojiyi üretecek ve geliştirecek bireylere yatırım yapılmaması inanılır gibi değil!

Şu anda, bilişim öğretmenleri sadece belli başlı okullara atanmış durumda ve onların da sayısı pek az doğrusu.

Biz bilişim öğretmenleri olarak, şu anda bile büyük bir sorun olan bu konuya dikkat çekmek ve öğrencilerin, ülkemizin geleceği için yenilikler, teknolojik ürünler geliştirebilecek düzeye gelmeleri için  teknolojiyi küçük yaşlardan başlayarak öğrenmeleri gerektiğini biliyoruz.

Bu yüzden, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan her okula mutlaka bir bilişim öğretmeni atamalarını ve bununla ilgili gerekli düzenlemeyi yapmalarını talep ediyoruz. 

deniyor.

 

İmza kampanyası için hazırlanan İşte o reklam filmi:

http://www.youtube.com/watch?v=FPOQfXxwts0

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
şakir
şakir - 11 yıl Önce

bilişim öğretmenine gerek yok,herkes bilgisayarı bilişim öğretmenlerinden fazla biliyor

Ahmet SARI
Ahmet SARI - 11 yıl Önce

Günümüz teknoloji çağında ülkemizin dünyada kendine yer edinebilmesi için teknolojiyi üreten ve doğru kullanan bireylerin yetişmesi gereklidir. Bundan dolayı her okulda bir bilişim öğretmeni olsun diyen binlerce Bilişim öğretmeni seslerini duyurmak, bu adaletsizliğe bir son vermek için başlatmış oldukları her okulda bir bilişim öğretmeni olsun imza kampanyası sonucunda topladıkları 10 Bin imza ile Milli eğitim bakanlığı’nın önünde toplanma kararı almıştır.Gelecek olan arkadaşlar http://btogretmenleritoplaniyor.com/ sitesine girip kayıt yaptırabilir.

SIRADAKİ HABER