HANGİ İL NORM FAZLASI SINIF ÖĞRETMENİ SORUNUNU ÇÖZDÜ ?

Bu ilde Sınıf Öğretmenleri Rahat.4+4+4 eğitim sistemin nedeniyle öğretmenler huzursuz. Özellikle sınıf öğretmenleri endişeli bir bekleyiş içerindeler. Daralan normlar nedeniyle akıbetlerinden emin olamayan sınıf öğretmenlerinin feryadını duymayan kalmadı.

HANGİ İL NORM FAZLASI SINIF ÖĞRETMENİ SORUNUNU ÇÖZDÜ ?
4+4+4 eğitim sistemin nedeniyle öğretmenler huzursuz. Özellikle sınıf öğretmenleri endişeli bir bekleyiş içerindeler. Daralan normlar nedeniyle akıbetlerinden emin olamayan sınıf öğretmenlerinin feryadını duymayan kalmadı.
 
Ancak bazı illerimiz yerelde aldığı tedbirler ile sorunu çözmüş durumda. Tokat bu illerin başında geliyor. İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı twitter hesabından yaptığı açıklamada sınıf öğretmenlerinin yüreğine su serpti. Açıklamada bu konuda çok yönlü çalışmalar yaptığını söyleyen Yazıcı, “norm fazlasının yarı yarıya düştüğünü, hatta bazı ilçelerde ihtiyaç bile oluştuğunu” söyledi. Öğretmenlerin rahat olmasını isteyen Yazıcı, “Eylül ayında sınıf öğretmenlerinin norm fazlılığını büyük ölçüde çözmüş olacaklarını, Eylül norm güncellemeleri yapmadan norm fazlası öğretmenlerin yer değiştirmeleri yapmayacaklarını, ikili eğitiminde gündemlerinde olmadığını” söyledi
Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
ÇÖZÜM MERKEZİ
ÇÖZÜM MERKEZİ - 12 yıl Önce

sınıf öğretmenlerinin yer değiştirememe sorunana kısa vadede hızlı çözüm; alan değişikliğinin il dışı ve ortaokullara geçişi de sağlayacak şekilde yapılması sistemde varolan 42 000 civarındaki mezuniyet branşı farklı olan sınıf öğretmenlerinin en kötümser oranla %50 sini eritecektir.

pembe akgül
pembe akgül - 12 yıl Önce

ben de norm fazası sınıf öğretmeniyim .endişe içinde beklemekten artık çok yoruldum.okul açıldı,öğrencilerim geldiler ama ben yasaklı gibiyim.sınıfıma gidemiyor,öğretmenler odasında stres doluu bekleyişe mahkum uruyorum.örencteneüslorlar " DİYE.LÜTFEN GELİN ARTIK ÖĞRETMENİM "DİYE.ben değilde sınıfını 5 e geçiren öğretmen norm fazlası olmalıydı.Bu haksızlık.ben bu okula özür durumundan gelmiştim.Kurumum beni iki kere mağdur ediyor.sayın il milli eğitim müdürü sorunuma eğilmenizi ümit ediyorum.

ayşe nur
ayşe nur - 12 yıl Önce

Sevgili öğretmen arkadaşlarım ben de norm fazlasıyım ve endişeli bekleyişim devam ediyor.sizlere katılıyorum.

mehmet hoca
mehmet hoca - 12 yıl Önce

norm fazlası olmak ne kadar da zor birşeymiş arkadaşlar.sınıfıma derse gidememek beni üzüyor.sayın müdür umarım sesimizi duyar.

eğitim neferi
eğitim neferi - 12 yıl Önce

yanlış anlaşılmasın ben işimi çok seviyorum.ama norm fazlası olmak istemem arkadaşlar.müdürümüzü tebrik ediyorum

güllü hoca
güllü hoca - 12 yıl Önce

sınıf öğretmeniyim ve norm fazlasıyım bunu 17 eylül dersime sınıfıma çıkınca sınıfımı dagıtıldıgını ve norm fazlası oldugumu öğrendim. böyle bir saçmalık olabilir mi ya sizesoruoeum

murat hoca
murat hoca - 12 yıl Önce

ortalıkta kalan bir sürü norm fazlası öğretmen var.tokat ilinde dahi yaptığım araştırmada ciddi sayıda norm fazlası var.hem eğitim sistemini baştan aşağı mahfedeceksiniz hem öğretmenleri mağdur edeceksiniz..öğrencilerin bozulan psikolojisini bir yana bırakın zaten eksik olan öğretmen kadrosunu tamamen alt üst etmenin gururunu yaşıyorlar bence.teşekkür ediyoruz Türk Eğitim hayatına 'norm fazlası' diye bir kavramı kazandırdıkları için ve yılların öğretmeni olarak bizleri fazlalık! gibi nitelendirdikleri için.

sevda hoca
sevda hoca - 12 yıl Önce

murat hocam sana fazlasıyla katılıyorum.norm fazlası denilen acı duruma ben de düştüm.ağlayı ağlayı geçti tatil.gurur duyun ey büyükler kariyer mesleği olan öğretmen fazlalık pisikolojisiyle yaşıyor.


SIRADAKİ HABER