EĞİTİM ÇALIŞANLARINA FAZLA MESAİ VERECEKMİSİNİZ ?

Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut Milli Eğitim Bakanına 4+4+4 eğitim sistemi sebebi ile okul yöneticileri ve yardımcı hizmetler sınıfında görev yapan personele fazla mesai verilecekmi diye sordu.

EĞİTİM ÇALIŞANLARINA FAZLA MESAİ VERECEKMİSİNİZ ?
TÜRKÎYE BÜYÜK MÎLLET MECLÎSİ BAŞKANLIĞINA
 
 
Aşağıda yer alan sorunun Milli Eğitim Bakanı Sayın Ömer DİNÇER tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim. 29.10.2012
 
 
Ahmet Duran Bulut
Balıkesir Milletvekili
 
 
4+4+4 eğitim sistemi sebebi ile, ilköğretim okulu olan, bir çok okul, ilkokula veya ortaokula dönüştürülmüş, bazı okullar da hem ilkokul hem de ortaokul olarak düzenlenmiştir. Dönüştürülen bu okulların birçoğunda fiziki yetersizlikler sebebi ile aynı çatı altında ilkokul ve ortaokul birlikte eğitim ve öğretime devam etmektedir. Bu durum ikili öğretim yapan bazı Liselerde de mevcuttur. İkili öğretim sebebiyle öğrenciler sabahın çok erken saatlerinde derse başlamakta, akşam ise çok geç saatlerde dersten çıkmaktadırlar. Bu şekilde eğitim veren okullarda görev yapan, okul yöneticileri ve yardımcı hizmetler sınıfında görev yapan personel bu uzun mesai saatleri sebebiylede büyük mağduriyet yaşamaktadırlar.
 
Bu şekilde görev yapan eğitim çalışanlarının fazla çalışmaları karşılığında hak ettikleri yasal uygulamaların yapılması konusunda çalışmalarınız neler olacaktır?
 

 


 

Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
necdet hoca
necdet hoca - 12 yıl Önce

Ben bakan adına cevap vereyim biraz eveleyip gevelemenin ardından 'maalesef ülke şartları hayır.

SIRADAKİ HABER