DÜŞÜNME EĞİTİMİ DERSİNE HANGİ ÖĞRETMENLER GİRECEK?

MEB Ortaokullara Verilecek olan Düşünme Eğitimi Dersini Hangi Branş Verecek?

DÜŞÜNME EĞİTİMİ DERSİNE HANGİ ÖĞRETMENLER GİRECEK?
Düşünme Eğitimi Dersini Hangi Branş Verecek? Ortaokullarda 7-8. sınıf müfredatına eklenecek olan "Düşünme Eğitimi" dersini hangi branşın vereceği konusunda belirsizlik sürüyor. Düşünme Eğitimi dersi bilindiği üzere 7. ve 8. sınıflarda haftada 2 saat okutulacak. Bu dersi hangi branşın vereceği konusunca büyük belirsizlikler yaşansa da ortaokula ait bir ders olduğu için Sosyal bilgiler ve Türkçe  branşı öne çıkıyor.
 
Düşünme eğitimi dersi için Türkçe, Sosyal Bilgiler ve Felsefe Grubu öğretmenleri arasından hangi branş öğretmenlerinin bu dersi vereceği konusunda son karar Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığılı söyleyecek.
 
Düşünme Eğitiminin müfredata eklenmesi ile birlikte dersi verecek olan branşta öğretmen ihtiyacı ve öğretmen atamaları da artacak. Ortaokula (7 ve 8'inci sınıflara) Düşünme Eğitimi Dersi kesin olarak getirildi. Düşünme eğitimi dersine Sosyal Bilgiler, Felsefe ve Türkçe öğretmenlerinin girmesi bekleniyor. Böylece bu 2 branşın da öğretmen ihtiyacı artacak. 
 
Düşünme Eğitimi Dersi İle İlgili Tebliğler Dergisinde Çıkan Karar Şöyle İdi:
Tebliğler dergisindeki karar: Ortaokul Düşünme Eğitimi Dersi (7 ve 8. Sınıflar) Öğretim Programının, 2017-2018 Eğitim ve Öğretim Yılından itibaren 7. sınıflardan başlamak üzere kademeli olarak ekli örneğine göre uygulanması, söz konusu öğretim programına göre ilgili Genel Müdürlükçe hazırlanan öğretim materyalinin kullanılması, Kurulumuzun 22/08/2007 tarihli ve 146 sayılı kararıyla kabul edilen İlköğretim Seçmeli Düşünme Eğitimi Dersi (6, 7 ve 8. Sınıf) Öğretim Programının, 2017-2018 Eğitim ve Öğretim Yılından itibaren 6 ve 7. sınıflardan başlamak üzere kademeli olarak uygulamadan kaldırılması hususunu uygun görüşle arz ederiz. 
Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER