DOĞUDA GÖREV YAPAN ÖĞRETMENLERE EK ÜCRET TALEBİ BAŞBAKAN'A SUNULDU

Doğuda görev yapan öğretmenler için pozitif ayrımcılık taşıyan bir öneri sunuldu.

DOĞUDA GÖREV YAPAN ÖĞRETMENLERE EK ÜCRET TALEBİ BAŞBAKAN'A SUNULDU
AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, Doğu Anadolu milletvekili olarak bölgede görev yapan öğretmenler için pozitif ayrımcılık taşıyan bir öneriyi Başbakan'a sunduklarını söyledi.
 
Atalay, "Buralarda görev yapan öğretmenlere ücretkonusunda iyileştirme yapılması lazım. Lojman sorununun çözülmesi gerekir. Bunun için Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki milletvekilleriyle rapor hazırladık." dedi.AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, okulmüdürleriyle Öğretmenevi'nde eğitim sorununu ele aldı. Göle ve Posof'tan sonra Ardahan merkezde bulunan okul müdürleriyle sorunlarla ilgili bilgi alış verişinde bulunan Milletvekili Atalay, Doğu'da görev yapan öğretmenlere ek ücret talebi için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, hazırladıkları raporu sunduklarını belirtti.

Atalay, "Ardahan ile Antalya’ya atanan öğretmenler, şartlara bakılmaksızın aynı kefeye konuluyor. Buralarda görev yapan öğretmenlere ücret konusunda iyileştirme yapılması lazım. Lojman sorununun çözülmesi gerekir. Bunun için Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki milletvekilleriyle rapor hazırladık. Raporda, öğretmenlere, Doğu'daki üniversitelerde uygulanan ücret politikasının uygulanmasını örnek gösterdik. Bunun yanında, lojman sorununun halledilmesi konusuna da raporda yer verdik. Sunduğumuz bu ücretartışı ve lojman konusundaki rapor, eğer kabul görürse Doğu'daki öğretmenler daha fazla ücret alabilecek. Sayın Başbakanımızın, sunduğumuz öneriyi kabul etmesini bekliyoruz. Sayın Başbakanımıza da söyledim, öğretmeninden para esirgeyen bir toplum sürünmeye mahkumdur. Dünyaya bakın, eğitimde önde ülkeler gelişmişlik düzeyi de öndedir" ifadesini kullandı.
 
Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER