DİN KÜLTÜRÜ ÖĞRETMENLERİNE ŞOK !

il içi atamaya esas Mebbis /Atama Modülünde İmam Hatip Liselerinin tercihlerine kapatıldığı görüldü.

DİN KÜLTÜRÜ ÖĞRETMENLERİNE ŞOK !

   
Öğretmenlerin il içi yer değiştirme klavuzu yayımlandı. Talim Terbiye Kurulu Kararları ve 80 No’lu Çizelge Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri için ortaöğretim kurumlarına atanma hakkı vermişken, il içi atamaya esas Mebbis /Atama Modülünde İmam Hatip Liselerinin tercihlerine kapatıldığı görüldü.
Talim Terbiye Kurulu Kararları yayımlandığında İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenlerine sınırlama getirilmiş ve aynı İlahiyat Fakültesinden aynı formasyonla mezun olmuş Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri ile eşit haklara sahip olmadıkları görülmüştü. İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri için “(**) Ortaöğretim kurumlarına atanamazlar.” İbaresi düşülmüştü. İmam Hatip Liselerine atanamayacak olan İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri ile aynı okullara atanabilmeleri gerektiğini düşünerek seslerini duyurmaya çalışmışlardı.
Öğretmenlerin İl içi yer değiştirme klavuzu sonrası başvuru ekranına bakıldığında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenlerinin İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri ile eşitlendiği görüldü.Anadolu Lisesinde görev yapan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Mebbis /Atama Modülünde İmam Hatip Liselerine tercihte bulunamıyor.
 

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
yorumcu74
yorumcu74 - 12 yıl Önce

İlahiyat Fakültesi mezunu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri imam-hatip liselerini tercih edebiliyor. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi bölümü mezunlarının, imam-hatip liselerini tercih etme hakkı bulunmuyor (bünyesinde ortaokul barındırmış olsa bile!).

SIRADAKİ HABER