DES Genel Başkanı Gürkan Avcı yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin yabancı dil eğitimi konusunda yeni açılımlara ihtiyacı olduğunu söyledi. Avcı, MEB'in öğrencilerin yabancı dili, ana dili gibi etkin kullanabilmesi için mevcut 2 bin yabancı dil öğretmenini yurtdışına eğitime göndermeyi ve ana dili İngilizce olan 40 bin yabancı dil öğretmenini, mevcut Türk öğretmenler nezaretinde istihdam etmeyi öngören, 'Yabancı Dil Eğitiminin Geliştirilmesi Projesi'nin tartışılmaya açık olduğunu belirtti.
'Yeni açılımlara ihtiyaç var'
Türkiye'de, üniversite mezunlarının dahi ihtiyaç seviyesinde yabancı dil konuşamadığı gerçeği karşısında, MEB hazırladığı bu projeyle sorunu çözmeyi amaçladığını ifade eden Avcı, "Türkiye'de 15 senelik yabancı dil eğitiminden sonra bile yabancı dili konuşamıyor, anlayamıyoruz" dedi. 'Yabancı Dil Eğitiminin Geliştirilmesi Projesi'ni eleştirenlere tepki gösteren Avcı, şunları söyledi: Türkiye'de yabancı dil eğitimi politikası yarım asırdır, yabancı dil nasıl öğrenilemez üzerine kuruludur. Yabancı dil öğrenimi konusunda yıllardır kendimizi kandırmaya devam ediyoruz. Türkiye'nin yabancı dil politikasında ciddi reformlara ve radikal değişikliklere ihtiyacı vardır. Bu nedenle Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun dile getirdiği 'Yabancı Dil Eğitiminin Geliştirilmesi Projesi'nin objektif kriterler çerçevesinde, amacı üzüm yemek olan bir anlayışla tartışılmasına ihtiyaç vardır. Türkiye'nin yabancı dil politikası ve öncelikli yabancı dillerin belirlenmesi konusunda ivedilikle karar vermesi gerektiğini ve en verimli öğrenme modellerini tespit ederek bir an önce reformlara başlamasını elzem olarak görüyorum. Türkiye'nin yabancı dil eğitimi konusunda yeni açılımlara ihtiyacı vardır."
Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2011, 00:00
TÜRKİYEDEKİ 350 BİN İŞSİZ ÇEŞİTLİ BRANJ LARDAKİ ÖĞRETMELERİ NE YAPSIN ŞUAN OLDUĞU GİBİ TARLADA AMELELİK Mİ YAPSIN?..DEMOKRAT..İNSANLARIMIZ .