Çubukçu: Dünyadaki eğitimin aynısı Türkiye'de de olacak

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, gençlerin bu ülkenin zenginliğini, geleceğini ve en önemli değerlerini oluşturduğunu belirterek, "Dört yıl içinde tamamlanacak Fatih Projesi'ni başlatıyoruz. Gelişmiş dünyada nasıl bir eğitim görülüyorsa Türkiye'de de aynısı olacak" dedi.

Çubukçu: Dünyadaki eğitimin aynısı Türkiye'de de olacak

Bakan Çubukçu, hayırsever Halil Türkkan ve İl Özel İdaresi işbirliğiyle Üsküdar'da yaptırılan Atatürk İlköğretim Okulu'nun açılışında yaptığı konuşmada, attıkları her adımda çocukların yaşamının olumlu olarak değiştiğini görmenin en büyük mutluluklarından birisi olduğunu söyledi. Açılışını yaptıkları okul gibi, hayırseverlerin eğitim  seferberliğine çok katkısı olduğunu ifade eden Çubukçu, "Bu eğitim seferberliği Cumhuriyet tarihimizin ilk yıllarındaki seferberliğe denk düşecek bir ruhla gerçekleşti" diye konuştu.

       

Toplam 385 öğrenci kapasiteli 18 derslikli okulda, 2 ana sınıfı, 2 laboratuvar, 1 kütüphane, 1 görsel sanatlar sınıfı, 1 müzik sınıfı, 1 teknoloji  tasarım sınıfı, 1 fen ve teknoloji laboratuvarı ile 1 bilgisayar laboratuvarı bulunuyor.


 

Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
aysel al
aysel al - 13 yıl Önce

sayın çubukçu hanım neyle uğraşacağını şaşırdı.türkiye gelişmiş mi sanki dünyadaki eğitimle aynı olacak.dünyada eğitime yapılan yatırım verile n önem verilmiyor ondan sonra ordan burdan bişeyler görüp yapmaya çalışılıyor.önce eğitimdeki sorunları belirleyip çözüm bulun.

SIRADAKİ HABER