BT ÖĞRETMENLERİ YENİ BAKANDAN SESLERİN DUYMASINI İSTİYOR

Bilişim öğretmenlerinin sorunları, yeni Bakandan talep ve bekletilerini dile getirdiler.

BT ÖĞRETMENLERİ YENİ BAKANDAN SESLERİN DUYMASINI İSTİYOR

Bilişim çağında bilişim öğretmenlerin sesi ne zaman duyulacak ve artık yeter diyoruz. Yeni eğittim bakanımız Sayın Avcı'dan biran önce çözüm bekliyoruz. Malumunuz eski Bakan herkes bilgisayar biliyor o yüzden seçmeli yaptık diyor eğer bu mantıkla düşünürsek herkes konuşmayı biliyor Türkçe, herkes koşuyor beden eğitimi, herkes saymayı biliyor matematik dersi de seçmeli olsun diyen yok. Kaldi ki geçen günlerde TBMM bilişim ve internnet araştırma komisyon başkanı Prof. Dr. Necdet Ünivar Avrupa'daki 25 ülkede bilişim okuryazarlığı konusunda yapılan araştırmada Türkiye'nin son sırada yer aldığnını buna karşın Türkiye'deki dijital oyuncu sayısının 20 milyona ulaştığını, 10 milyon kişinin de internette düzenli okey oynadığının tespit edildiğini söylemesine rağmen biz bilişim öğretmenleri görmezden gelindi.dünya bilişim derslerine önem vermeye başlarken( en son estonya 1.sınıfa yazılım dersi koyarak) bizde ders seçmeli, boşaltıldı, bilişim öğretmenleri atanmadığında bilgisayarlar atıl durumunda,17 aydır normlar yapılamadığı için %90 norm fazlası.
Yeni Milli Eğitim Bakanımız Sayın Avcı'ya çözüm önerilerimiz :

1-80 sayılı karar Medya Okuryazarlığı Dersinin Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerince okutulmasına imkân verecek şekilde güncellenmelidir.

2-Medya okuryazarlığı öğretim programı medya/internet ve bilgi okuryazarlığını kapsayacak şekilde genişletilmelidir

3-Grafik, animasyon, programcılık, web tasarımı vb ilave seçimlik dersler konmalıdır.

4-BT alanına ilişkin en az bir ders (Medya/internet/bilgi okuryazarlığı, Bilişim Teknolojileri ve Yazılım vb) 5. 6. sınıflarda zorunlu olarak okutulmalıdır. BT alanına ilişkin dersler geliştirilecek dersler tüm sınıflarda okutulabilmelidir.

5-80 sayılı karar bilgisayarla ilgili bölüm mezunlarını değil BT öğretmenlerinden öğretmen yapacak şekilde güncellenmelidir

6-Dersin notla değerlendirmesi geri getirilmeli ya da notla değerlendirme bütün derslerde kaldırılmalıdır

7-BTR ya da formatör adı altında geçici görevlendirmelere son verilmeli gerçek çözümler geliştirilmelidir.
8-Merkezi sınavlarda BT alanına ilişkin sorulara yer verilmelidir.
9-1-5 arası Bilgi Teknolojisi (BT) sınıfı olan okula 1, 5-10 arası 2,

10-15 arası 3 Bilişim teknolojileri öğretmeni norm kadrosu verilmelidir.

Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER