BİNLERCE ÖĞRENCİNİN OKULU DEĞİŞİCEK

Milli Eğitim Bakanlığı’nın talimatıyla hızlandırılan okul dönüşümlerine itirazlar sürüyor. 2013-2014 eğitim yılında Türkiye genelinde yüzbinlerce öğrencinin okulu değişecek.

BİNLERCE ÖĞRENCİNİN OKULU DEĞİŞİCEK
Arkadaşlarından, öğretmenlerinden ayrılarak başka okullara gidecek. Aileler çocuklarının uzak okullara gönderileceğini ve olumsuz etkileneceklerini savunurken, İstanbul Milli Eğitim Müdürü ise, “Öğrenci ve velilerin bu durumdan zarar görmemesi için büyük bir hassasiyetle çalışıyoruz. İstanbul genelinde 7 bin 400 yeni derslik açmayı planlıyoruz” dedi. Eğitim sendikaları ise her ilçeye 25-30 yeni okul gerektiğini savunuyor.
 
4+4+4 ile 3 yılda tamamlanması planlanan okulların, ilk ve ortaokul olarak ayrılması çalışmaları Milli Eğitim Bakanlığı’nın talimatlarıyla hızlandırıldı. Türkiye genelindeki okulların, önümüzdeki eğitim yılına kadar ayrılması planlanıyor.
 
Veliler ise, daha önce 3 yılda tamamlanması planlanan okul dönüşümlerinin 2013-2014 eğitim öğretim yılına kadar sonuçlandırılmasına itiraz ediyor. Çocuklarını evlerine en yakın okula göndermek isteyen veliler, yeni okullar yapılana kadar dönüşümlerin durdurulmasını istiyor. Ayrıca öğrencilerin okullarından, arkadaşlarından ve öğretmenlerinden ayrılmak zorunda kalacağı için eğitimlerini olumsuz etkileyeceğini savunuyor.
 
Öğle yemekleri ve servis sorunu olacak
 
Kartal’da kurulan Öğrenci Veli Derneği’nden (Veli-Der) üyesi ve öğrenci velisi Hülya Saltoğlu, “Benim çocuğum birinci sınıf öğrencisi. Odasının penceresini açtığım zaman okulun bahçesini görüyorum. 5 dakikada evden çıkıp okulda oluyoruz. Öğlen eve getirip yemeğini yediriyorum. Böyle bir dönüşümde yarım saat öncesinden evden çıkmamız gerekecek. Ya yürüyerek gidecek ya da servisle. Öğlen yemeği de sorun olacak. Ya yemekhaneye  vereceğiz yada yarı aç yarı tok beslenmesindeki ile idare ederek eve geleceğiz. Bunları yapmaya acaba maddi durum el vereck mi? Veli ve öğrencilerin talep ve istekleri sorulmadan okulların plansızca ayrıştırılması yapılmasın. Her türlü fiziksel alt yapı güvenlik prosedürü, pedogojik ilkeler eğitim öğretime uygun olacak biçimde sağlanmasını istiyoruz” dedi.
 
Veli-Der üyesi bir başka veli Mualla Özmen ise, çocukların kendi mahalleleri dışındaki okullara gitmek zorunda kalacağına dikkat çekerek şunları söyledi:
 
“Bu ayrıştırma ile her mahalledeki okul değişti. Bir mahalledeki okulun ilk, diğerindekinin ortaokul olmasına karar verildi. Çocuklar kendi mahallesinde eğitim görürken başka mahalleye gitmek zorunda kalacak. Böyle bir durumda öğrencilerin servise verilmesi gerekecek. İstanbul için en yakın mesafe 185 TL olduğu bir dönemde veliler ek bir külfet altına gerecek. Ya da çocuğunu yürütmek zorunda kalacak. Bizler veliler olarak 4+4+4 ile başlatılan ve hiçbir altyapısı hazırlanmayan dönüşüm planını kabul etmiyoruz. Çeşitli eylemler yapıyoruz, ilçe milli eğitim müdürlükleriyle görüşmeye çalışıyoruz. Okul dönüşümlerine ilişkin taleplerimiz dikkate alınana kadar bu işin peşini bırakmayacağız. Tüm demokratik haklarımızı sonuna kadar kullanacağız. Çocuklarımızın geleceğinin karartılmasına göz yummayacağız.”
 
Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
ali
ali - 11 yıl Önce

önce yan alan dönüşümü yapılsın.en doğrusu kökten iptal olsun.sonra ne olacaksa olsun

ayşe melek
ayşe melek - 11 yıl Önce

il içi alan değişikliği iptal edilsin.5+3 sistemi getirilsin.liseleri de rahat bırakın.öğrenci okumak istemiyor,zorla okulda tutulmuyor,sınıfta diğer öğrencilere ders yaptırmıyor.yani eğitime zarar veriyor.okulları açık cezaevi yapmaktan vazgeçsinler.

****************************************
**************************************** - 11 yıl Önce

çoçuklarında psikolojileri bozuldu okullarını değişmesini istemiyorlar ilk öretimden orta öretim bu geçiş demek başka bir okula gitmek demek ve sadece bir yıl için ne gerek var kızım 3 sınıf, 4 sınıfı başka bir okulda okuyacak ve 5 sınıf tekrar eski okuluna gelecek çoçuklar için çok kötü bir şey ve öretmeni de değişecekmiş artık sizler düşünün ne olacak

SIRADAKİ HABER