BAŞARILI ÖĞRETMENE ÖDÜL GELİYOR

Başarılı öğretmene MEB ödül verecek!

BAŞARILI ÖĞRETMENE ÖDÜL GELİYOR
MEB, okullardaki öğretmenlerin başarısını arttırmak için harekete geçti. Okullarda görevli öğretmenler performans açısından, ders ücreti açısından, hizmet süreci açısından ödüllendirilecek.

 
"Milli Eğitim Bakanlığı okullarda öğretmen başarısını arttırmak için harekete geçti. Bu kapsamda bakanlık, bütün eğitim kurumlarının standartlarını belirleyerek yüz üzerinden not verecek.
 
Okullarda görevli öğretmenler performans açısından, ders ücreti açısından, hizmet süreci açısından ödüllendirilecek. Böylece öğretmenlerin okuldaki verimliliğinin arttırılması planlanıyor. Bakanlık aynı zamanda, bakanlığa ait ve sistemdeki verilere herkesin ulaşabilmesi için veri sistemi oluşturacak.
 
Nisan ayında tamamlanması hedeflenen sistemde her kuruma göre giriş sistemi yapılandırılacak ve ilgili verilere bakanlığa talep gönderilmeden ulaşılabilecek. Veri sisteminde okulların performans verileri de yer alacak. Performans sistemi ile ilgili konuşan MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, " 50 bine yakın eğitim kurumumuz var. Her birisi ile alakalı 100 üzerinden bir notlandırma yapalım. Orada çalışan öğretmenlerimizi performans açısından, ders ücreti açısından, hizmet süresi açısından ödüllendirelim" dedi."
Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2014, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
murat dinç
murat dinç - 11 yıl Önce

sendika açısından demeyi unutmuşlar

KAYA DEMİR
KAYA DEMİR - 11 yıl Önce

haberin başlığı sanki iyi bir olayın haberi gibi ama altından performans çıkıyor.Performans sistemine hayır

SIRADAKİ HABER