BAKAN YILMAZ'DAN ÖĞRETMENLERE ROTASYON AÇIKLAMASI

TBMM Genel Kurulu'nda, Maarif Vakfı Kanunu Tasarısı'nın görüşmeleri sürüyor. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, “Rotasyon olacak mı?” sorusuna "Değerlendiriyoruz, daha karar vermedik. Artısı, eksisi nedir değerlendirip gereğini yapacağız" cevabını verdi.

BAKAN YILMAZ'DAN ÖĞRETMENLERE ROTASYON AÇIKLAMASI
GÜNEYDOĞU’YA ATANAN ÖĞRETMEN 1 YIL SONRA GERİ DÖNÜYOR
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 3. madde üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtlarken, "Ücretli öğretmen çalıştırmak doğru bir yöntem mi?" sorusuna, "Doğru olduğunu söylemiyoruz, kesinlikle doğru değil. Doğru olanı kadrolu öğretmen. Bir doğrusu var, bir de hayatın gerçeği var. Güneydoğu'ya öğretmen atıyoruz, bir yıl sonra yüzde 90'a yakını geri dönüyor. Mazeret ataması ya da eş tayini nedeniyle… Eş tayiniyle atamasak, 'aile bütünleşmesini sağlamıyorsunuz' denilecek. Güneydoğu'da birilerini tutmamız lazım. Ücretli öğretmen de sözleşmeli öğretmen de var." dedi.

Yılmaz, yapacakları düzenlemeye işaret ederek şunları kaydetti:
BAZI İLLERDE ÖĞRETMEN FAZLASI VAR
Bir yasa getireceğiz. Öğretmeni 5 yıl Doğu ve Güneydoğu'da çalıştıracağız. Ondan sonra kadroya alınacak. 8 yıl çalıştıktan sonra Türkiye'nin diğer yerlerine gitme imkanı vereceğiz. Sözleşmeli statüyü kaldırırsanız, Güneydoğu'ya öğretmen bulamayabilirsiniz. Peki oradakilerin eğitim alma hakkı yok mu? Bazı illerde öğretmen fazlası var. Bunlardan biri de Tunceli. Ankara da öyle... Bizim burada öğretmen ihtiyacımız yok ki... Hepsini yüzde 100 kadrolu yaparsak, mazeret nedeniyle biz hiç kimseyi bir yere atayamayız. Kadroların yüzde 94'ü dolu. Yüzde 6 gibi bir boşluk var. Yoksa yüzde 100'ünü doldurursanız, iller arasında atama yapma imkanı kalmaz.

1 MİLYONLUK AİLE
Yılmaz, resmi okullarda 853 bin 916 öğretmen, 67 bin 117 yönetici olduğunu belirterek, 1 milyonun üzerinde bir eğitim ailesi olduklarını, öğretmen statüsündeki ailenin mensuplarının 921 bin 133, ücretli öğretmen sayısının da 46 bin 133 olduğunu ifade etti.

ROTASYON KONUSUNDA HENÜZ KARAR VERMEDİK
Rotasyon uygulamasının olup olmayacağı sorusunu da yanıtlayan Yılmaz, "Bunun üzerinde çalışıyoruz. Biz eğitimin kalitesini arttırmak istiyoruz. “Öğretmeni bir okulda 12 yıl kaldıktan sonra başka okula göndermek iyi mi olur, kötü mü”? Benim kardeşim öğretmen, hepimizin ailesinde öğretmen var. Emekli oluncaya kadar 24 - 25 yılda iki okul değiştirecek. Ömür boyu bir yerde kalması ne kadar doğru? Daha değerlendiriyoruz, kararı vermedik. Artısı, eksisi nedir değerlendirip gereğini yapacağız." diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2016, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
hasan
hasan - 8 yıl Önce

ÖĞRETMENE YIPRANMA PAYI İSTİYORUZ.YIPRANMA PAYI GETİRİLMELİDİR.

muhammet
muhammet - 8 yıl Önce

Yıpranma payını istiyoruz, rotasyon bakanlıklara getirilsin, taşrada çalışan öğretmen aynı okulda kahya oluyor düşüncesini bırakalım. Alışıldık yerde daha verimli olunur.

tahsin
tahsin - 8 yıl Önce

evet öğretmene yıpranma payı getirilmelidir..

SIRADAKİ HABER